ZZVJ některé otázky - prosím poradíte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.9.2022 16:02

Ahoj,

brzy skládám ZZVJ a chtěla bych se zeptat na pár otázek, které mi nejsou jasné, jelikož jsem našla rozdílné odpovědi. S trenérkou se uvidím až brzy předtím a ráda bych je měla objasněné už dříve.
Jaká jsou dvě základní pravidla při pohybu koně na závodech?
a) kůň musí být řádně vyčištěn
b) kůň nemusí být naužděn, ale musí mít ident.číslo
c) kůň musí být okován a vždy veden jeho jezdcem
Dočetla jsem se, že kůň musí být vyčištěn, naužděn a musí mít ident. číslo... Tudíž by to vylučovalo b), ale a) je jen jedno pravidlo. O c) jsem nikde neviděla zmínku, tudíž tápám a děkuji za vysvětlení...
Další..
Může při drezurních závodech jezdec jet úlohu zpaměti, když ostatním se čte?
a) ano, tuto výjimku může povolit rozhodčí v C
b) ne, všechny úlohy se musí číst
a) ano, všechny úlohy se mají jezdit zpaměti

A poslední - Jaká je penalizace za skok mimo pořadí? (je to vyloučení?) děkuji moc :))

14.9.2022 17:42
kallisto

XXX.XXX.61.218

Odkud ty otázky mate? Na cjf jsou otazky bez moznosti abc

První otázka mi prijde ze žádná možnost není správně.

Druha je a

Za skok mimo pořadí je vylouceni

15.9.2022 08:19

1 nemá správnou odpověď, kůň se musí na závodech po vyložení vodit na udidle, to by byla správná odpověď. Teoreticky nemusí mít uzdečku (může mít udidlo třeba na ohlávce nebo chodit na štajgru). Akorát je mi záhadou, jak řeší hackamore (jestli ho definují jako formu udidla... to v pravidlech dohledávat nebudu...)

zbytek viz kallisto

15.9.2022 08:28
jesie

XXX.XXX.224.171

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
1 nemá správnou odpověď, kůň se musí na závodech po vyložení vodit na udidle, to by byla správná odpověď. Teoreticky nemusí mít uzdečku (může mít udidlo třeba na ohlávce nebo chodit na štajgru). Akorát je mi záhadou, jak řeší hackamore (jestli ho definují jako formu udidla... to v pravidlech dohledávat nebudu...)

zbytek viz kallisto

Zkusím to dohledat,ale minulý rok se měnila pravidla na předvádění koně na závodech a uzdečka už není jediná možná varianta...označení číslem ale ano. Takže za mě je správně B

Drezurní úlohy mohou i nemusí být čtené dle rozhodnutí rozhodčích...

Zezu

15.9.2022 10:31
Zezu

XXX.XXX.157.155

jesie má pravdu, je to poměrně novinka, ale na udidle už se vodit nemusí, správně je tedy b).

Úloha je b), povolit může rozhodčí v C; za skok mimo poradí je vyloučeno.

15.9.2022 10:35

A může si tohle pravidlo zpřísnit pořadatel? Protože na rozpisech často vidím požadavek, že koně smějí být voděni pouze na udidle.

Pravda, ověřovala jsem to v pravidlech 2021 - takže jestli je změna na letošek, tak jsem ji neviděla. Moje chyba

15.9.2022 10:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A může si tohle pravidlo zpřísnit pořadatel? Protože na rozpisech často vidím požadavek, že koně smějí být voděni pouze na udidle.

Pravda, ověřovala jsem to v pravidlech 2021 - takže jestli je změna na letošek, tak jsem ji neviděla. Moje chyba

Pravda, že kamarádka, jinak předpisů velmi dbalá, měla o sobotních závodech ma štajgru jenom mlaďocha. Starou kobylu na ohlávce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík