Studium veteriny - nároky (matematika, fyzika)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

dsebora

15.9.2022 20:21
dsebora

XXX.XXX.130.5

Ahoj, přicházím s dotazem studia veteriny. Je na to potřeba fyzika s matikou? děkuju:))

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2022 20:43

tak ne na úrovni matfyzu, ale úplně nepolíbená být nemůžete, je potřeba trochu tušit, jak co funguje (to je fyzika) a je potřeba umět provádět jednodušší výpočty co se třeba statistiky týče. no a umět fakt dobře trojčlenku

a chemii a mít schopnost naučit se za týden telefonní seznam. to je asi conditio sine qua non.

dsebora

15.9.2022 20:54
dsebora

XXX.XXX.130.5

tak to asi jde, za rok maturuju z osmiletyho gymplu, tak snad tak neschopna nebudu🙏😄

15.9.2022 22:04
Nezzie

XXX.XXX.71.65

Z gymplu by jste měla být na veterinu dostatečně připravena. Pokud tedy máte i dostačující prospěch.

Coudas

16.9.2022 06:22
Coudas

XXX.XXX.87.254

Dovolím si malou odbočku, pardon. Chci si doplnit vzdělání, tak jsem podala dotaz na školu, zda-li bych mohla studovat, jedna se tedy o strední veterinu. Odpověď je, že ano mohla, a musím udělat přijímačky z Čj a M, chodit do školy denně a na všeny předměty, protože jsem maturovala v 99, a studium se uznává jen 10 let zpět. Není to pro mne problém, ale neumm. si představit sebe s těma fakanama 4 roky denně. Nicméně pokud to vyjde, moc se těším 😁

16.9.2022 06:53

Coudas napsal(a):
Dovolím si malou odbočku, pardon. Chci si doplnit vzdělání, tak jsem podala dotaz na školu, zda-li bych mohla studovat, jedna se tedy o strední veterinu. Odpověď je, že ano mohla, a musím udělat přijímačky z Čj a M, chodit do školy denně a na všeny předměty, protože jsem maturovala v 99, a studium se uznává jen 10 let zpět. Není to pro mne problém, ale neumm. si představit sebe s těma fakanama 4 roky denně. Nicméně pokud to vyjde, moc se těším 😁

Před léty jsme tady měli studentku inženýrku, která si chtěla dodělat veterinu. Střední. Perfektně zapadla. Chodila s ostatními kouřit na tajné místo, absolvovala maturitní ples (s manželem). A samozřejmě se i učila a zkoušky absolvovala. Občas si na ni vzpomenu.

16.9.2022 07:03
evcusik

XXX.XXX.46.54

Nezzie napsal(a):
Z gymplu by jste měla být na veterinu dostatečně připravena. Pokud tedy máte i dostačující prospěch.

s novými ŠVP si myslím, že bio/che/fyz na úrovni prijimackam na medinu a veterinu byla jen při absolvování seminářů v 3. a 4. ročníku.

byla jsem první rok s novými ŠVP, a i v takové matematice jsme se učili tužku díky hodinové dotaci. Trošku mě takové derivace a integrály při studiu VS chyběli :D

Coudas

16.9.2022 07:09
Coudas

XXX.XXX.87.254

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Před léty jsme tady měli studentku inženýrku, která si chtěla dodělat veterinu. Střední. Perfektně zapadla. Chodila s ostatními kouřit na tajné místo, absolvovala maturitní ples (s manželem). A samozřejmě se i učila a zkoušky absolvovala. Občas si na ni vzpomenu.

Nekouřím a puboše nesnáším, a to mám jednoho doma. Se svým pohledem na svět nemám šanci zapadnout 😄

Přidejte reakci

Přidat smajlík