Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mika_off_horse5

17.9.2022 08:57
Mika_off_horse5

XXX.XXX.213.201

Dobrý den. Měla bych tři otázky ohledně hříbat. Představte si situaci, kde si kupujete hříbě třeba z Německa:

1) které papíry by mi měl majitel dát a které si musím časem obstarat?

2) jak je to s převozem koně do sousedních států?
Musí si na jeden den odpočinout v nějaké stáji nebo jak to vlastně je?

3) jak je to s higienou u hříbat? Čištění atd. Co všechno se musí může nebo nesmí dělat?

Děkuji za odpovědi a na shledanou

17.9.2022 14:55
Arbora

XXX.XXX.80.93

Pokiaľ si musíte pokladať otázky typu číslo tri, nekupujte si žiadne žriebä.

Ostatné vám rád zodpovie profi prepravca, s ktorým sa najviac vyplatí prepracovať kone zo zahraničia.

Mika_off_horse5

18.9.2022 08:52
Mika_off_horse5

XXX.XXX.213.201

Dobrý den. Nevím jestli bylo ze zprávy vidět že žádné hříbě kupovat nechci ale příště to tam radši napíšu. Jsem ještě hodně mladá na koně takže se pořád učím a získávám zkušenosti. Proto se ptám odborníků na věci který ještě nevím. Děkuji za pochopení a na shledanou

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2022 15:10

Mika_off_horse5 napsal(a):
Dobrý den. Nevím jestli bylo ze zprávy vidět že žádné hříbě kupovat nechci ale příště to tam radši napíšu. Jsem ještě hodně mladá na koně takže se pořád učím a získávám zkušenosti. Proto se ptám odborníků na věci který ještě nevím. Děkuji za pochopení a na shledanou

Ne, nebylo to z vašeho příspěvku poznat. Takže se dále učte (i český jazyk, konkrétně interpunkci) a získávejte zkušenosti. Nic vám neuteče.

19.9.2022 10:31

Mika_off_horse5 napsal(a):
Dobrý den. Měla bych tři otázky ohledně hříbat. Představte si situaci, kde si kupujete hříbě třeba z Německa:

1) které papíry by mi měl majitel dát a které si musím časem obstarat?

2) jak je to s převozem koně do sousedních států?
Musí si na jeden den odpočinout v nějaké stáji nebo jak to vlastně je?

3) jak je to s higienou u hříbat? Čištění atd. Co všechno se musí může nebo nesmí dělat?

Děkuji za odpovědi a na shledanou

1) průkaz koně, popř. pedigree od originální PK

2) záleží na celkové době přepravy, od toho se také odvíjí případná nutnost sáhnout po certifikovaném přepravci, který zařídí potřebné dokumenty (jinak si zařizujete sama)

3) této otázce nerozumím

19.9.2022 12:40

Pokud se chcete ptát odborníků, tak se neptejte na anonymní diskusi na internetu, tady nikdy nemáte zajištěno, že vám odpovídá odborník (pokud to nemá s referencemi uvedené v profilu). Pokud se chcete skutečně ptát odborníků, tak zvedněte telefon a zavolejte odborníkům. Třeba právě zrovna tomu profesionálnímu přepravci. Nebo člověku, který zprostředkovává nákupy koní ze zahraničí. Nebo na ústřední evidenci koní plus veterinární správu. Třeba. No a ta otázka na hYgienu hříběte... to se ptejte přece chovatelů koní. Nebo si zajeďte na nějaký seminář, přečtěte si knihu, zaplaťte si online kurz. Víme my, jak staré hříbě máte na mysli.

efe: já bych byla u odpovědi č. 1 i pro kupní smlouvu

Přidejte reakci

Přidat smajlík