Deky a odpovídající velikosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2022 08:39
kallisto

XXX.XXX.217.242

Jako dekovač amatér prosím zkušené, zda by se nepodělili o zkušenost s odpovídajícími velikostmi dek.

Které deky si ve velikostech odpovídaji?
Které značky či střihy jsou typické např. pro užší či širší koně?

Mám např. výběhovou HKM 135, bude třeba Waldhausen nebo Euroriding ve stejné velikosti pasovat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2022 09:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně na koně 135 po délce pasují všechny deky deklarované 135 stejně. Mám teda jen ty economy značky (ty, které píšete).

Liší se pasování na krku, plecích, ale tam se v tom nevyznám, jen vím, že některá odře a některá ne.

21.9.2022 11:22
Arbora

XXX.XXX.149.42

HKM a Waldhausen (z toho, čo som mala v ruke a na koni) pasujú na dĺžku určite. Akurát HKM má dosť široké plecia.

21.9.2022 14:44
koně

XXX.XXX.174.63

No a Bábě sedí parádně nějaká stará, a HKM jí zrovna v prsou táhne .
Délka 145 je v pořádku .
Asi to bude podle figury koně

21.9.2022 14:54
liva

XXX.XXX.72.233

Každý výrobce šije x typů dek a každý typ je střihově jiný.
Nejlepší metoda je vzít metr, změřit koně a měřit i vybranou deku.
Já používám na paint bojler deky Bucas a Horseware
Bucas vyšší řady, ne Freedom, a starých střihů má 135. Nový střih nezapne.
Horseware má 140, ale pouze ty s discem na prsou. 140 bez discu nezapne.

21.9.2022 21:47
evcusik

XXX.XXX.46.54

Oni si občas neodpovídá ani stejná deka ve "stejné" velikosti :D ...teď jsem koupila v akci fleece a 200g Waldhausenku, 105 ...mno jedna končí ve čtvrtině ohonu, druhá v půlce a to mám 0g od nich parádně sedící 105 :D

takže příště nebudu chtít šetřit a lezu s metrem do krámu a stejný změřený kus si beru do pracky. Čím menší kůň, tím se lehké rozdíly stávají pruserovejsi :D

Pro užšího koníka mi sedí (ve 125) HKM, Fouganza, Bucas Sunshower (nevím kam do jakých řad se řadí - o Freedomkach se říká, že je na užší a vyšší řady již na průměrné nebo širší koně), Euroriding v highneck verzich.

Přidejte reakci

Přidat smajlík