Seno - koně ho nechtějí jíst

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2022 20:54
canka

XXX.XXX.215.25

Stalo se vám,že vám koně nechtěli jíst seno?

Koupila jsem loňské seno..krásné,zelené,neprašné..bylo uskladněno ve stodole pod střechou..když k němu přičichnu,krásně voní,žádná plíseň nebo něco....

A ty moje čůzy to prostě nechtějí jíst..myslela jsem si,že je to prostě zrovna jen balíkem,který jim třeba nevoní..otevřela jsem další a ten samý scénář..nimrají se v tom,půlku toho nechají a zůstává jim to jako podestýlka..což samozřejmě nechci..
Budiž teď je ještě něco málo zelenýho,ale až nebude..nechci,aby na zimu začali hubnout,ale když tomu senu nic není,nehodlám kupovat nové...setkali jste se s tím?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2022 21:06

kyselá tvrdá tráva? z mokřadu?

Coudas

30.9.2022 21:18
Coudas

XXX.XXX.177.126

Nemaj hlad.

30.9.2022 21:29
Nezzie

XXX.XXX.70.139

Pokaždé když otevřu nový balík, tak se těm mejm hvězdám nezdá. Neřeším...ony to stejně pak vždy sezerou, hlad je lepší kuchař.

30.9.2022 21:50
canka

XXX.XXX.215.25

Verun: Jenže já i vím,kde se to seno sekalo Znám to tam..je to kousek od nás..8 km...jezdili jsme tam na vyjížďky a je to normální louka..teda řekla bych..samozřejmě vím prd o skladbě porostu,ale mokřad to není..

Coudas: Nemají hlad?Ty moji tlusťoši mají hlad furt Samozřejmě možný to je,to seno už jim necpu do výběhu...ale dávám jen na noc a to jsou zavřený v menší hliněné ohradě,kde nemají ani trávu..takže nic jinýho než seno k jídlu nemají

Nezzie můj problém je,že nedokážu být tvrdá a říct si ,,fajn,nesežrali jste si to seno,tak dneska nic nedostanete a uvidíme,jestli vás hlad donutí".Dávám jim furt novou a novou dávku..protože jsem blbka a samozřejmě vím,že to není vůbec ,,ekonomické"

30.9.2022 22:08

Nechutná jim, už je málo výživné. Kdo by se s tím žvejkal, když mají trávu? To je jako mít na výběr mezi čokoládovým dortem a suchým piškotem a nevědět, co jsou kalorické tabulky.

30.9.2022 23:05
bubel

XXX.XXX.110.134

není to loňská otava naše koně otavu taky nechtějí

Neregistrovaný uživatel

1.10.2022 01:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.83

Mas je obe dost vyzrany. Pochybuju ze by jim uskodilo kdyby nahodou omylem kilo shodily. Az bude hlad zblajznou to taky.

Coudas

1.10.2022 06:49
Coudas

XXX.XXX.177.126

Zaky si říkám, že je louka po kravách vyžraná, prostě není. Jsou tam furt, do haly se přijdou tak maximálně napít. Seno? To si můžu strčit někam. Mají balík od té doby, co přišli, a to je týden, a půlka balíku leží v krmelcích zmoklá na zemi, druhá půlka je přikrytá, některý maj dojem, že na hraní, stahují plachtu. Prostě ještě nenastal ten správný čas hladu, škoda plýtvat senem, je ho letos zase málo.

1.10.2022 07:48
deauville

XXX.XXX.173.48

Stává se nám to úplně běžně. Stačí balík z jiné louky, jiný porost atd. No, pokud senu objektivně nic není, necháme je trochu vyhladovět (viz příspěvky nade mou), jak už si pak kousnou a přivyknou, pak už je to menší problém.

Rada pro masochisty, pro které je možnost hladovění příliš krutá - je možné "nechutné" seno míchat s něčím "chutnějším". Koníčkové to sice budou zpočátku po stéblech přebírat, přeci jenom ale do sebe dostanou i trochu toho "nechutného" sena, a zase jede o zvyk, když už to jednou přijmou, je to jednodušší.

1.10.2022 14:35
canka

XXX.XXX.215.25

Takže když jsem dneska přišla a viděla půlku sena zase rozhamtanou a nesnědou,tak jsem jim prostě seno nacpala do sítěk a dokud to nesní,tak jim další dávat nebudu..prdím na ně..snad je fakt hlad donutí

2.10.2022 20:08
jesie

XXX.XXX.18.170

I nám se to stava….ze 40 koni je vždycky par nimralů co ofrňují z neznámých důvodu. Paradoxně nejvíc na dračku jdou takové ty baliky s křáky a uschlymi větvičkami….Ale nikdy se nám nestalo,že by hlady umreli a nejedli seno vůbec..Pokud to není vysloveně špatně krmitelny kůň,tak bych neřešila a nechala to v těch siťkach ,ať si vezmou podle svého…

JanaJanaJanaJana

3.10.2022 08:05
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

To znám taky, člověk by i vyměknul, když vidí ty chudinky nebohý, jak jim nechutná...:D

Ale finanční stránka věci to vyřeší, že jo :D To by člověk pořád musel kupovat a koštovat nový a nový dávky :D

3.10.2022 16:17

kobyla má vypasený výběh-nízká travička, zatím bez sena a když jí přes den vemu do boxu, vztekle škube ze sítě seno a cpe se, hnusné nehnusné a to měli i balík vyloženě se senem z mokré louky, kde roste jen taková ta třtina, i to žrala....seno je seno. síť jí nacpu když tam jsem na cca 6 kg + ,odváženo, na teď takových 13-14 hodin v boxe (18-8) do rána sežraný, aby ne...

3.10.2022 16:39

Ano, stalo se. Vyhodili jsme ho celou zavážku (asi 20? balíků) a koupili jiné...

3.10.2022 16:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, stalo se. Vyhodili jsme ho celou zavážku (asi 20? balíků) a koupili jiné...

nežrali nebo plesnivé? ani by se v něm nerochnili ve výběhu? (pokud by nebylo plesnivé)

3.10.2022 16:48

Nám přišlo celkem ještě v normě, barvu mělo normální. Plesnivé určitě nebylo (zjevně - co tak člověk na tom vykouká), spíš tak jako lehce zatuchlé (spíš ne voňavé), ale všechny balíky úplně stejně. Neprášilo, nehnilo, vypadalo pěkně, semínka, klásky, zachovaná barva kytiček, šustilo... Hele po načnutí čtvrtého balíku bez úspěchu jsme dědkovi zavolali, ať si to zase odveze, a jeli pro nové. Nemělo to cenu. Prostě to nechtěli.

A nové bylo úplně v pohodě.

Kdybychom jim to hodili do výběhu, tak by se v tom jistě radostně rochnili, váleli, hrabali, čůrali a podobně. Takové místo jim děláme z nesnědeného sena v zimě tak jako tak. Ty čtyři balíky tam ostatně skončily, více méně. Ale nesežrali to. Pak když to na tom ležišti opršelo, tak z toho při nudě tahali slámky, to jo. Ale na krmení to nebylo, no.

3.10.2022 20:17
canka

XXX.XXX.215.25

Tak ja nemám v plánu kupovat seno nové,protože prostě podle mě mu nic není..udělala jsem test(protože mi to prostě nedalo) a vezla jsem teď pytel sena kamarádce,která si koupila dvě ovečky a dvě kozy na mazlíka(zdělila domek s velkou zahradou) a pán,co jí měl přivézt seno,tak se omlouval,že má rozbitý traktor a seno přiveze na konci týdne...a ona mi to celá nešťastná volala,co má dělat..no a pro mě byla šance oteatovat moje seno na nezaujatém zvěrstvu Jí jsem nic neřekla,že mi to ty moje čubky nežerou..hodila jim to seno do krmelce a ty jeli!!!!Tlačili to so sebe a to měli na zahradě i ještě dost trávy...takže senu nic není a já mám rozmazlený zmetky

Ze sítěk něco málo zmizelo,ale jen malinko..

Coudas

4.10.2022 06:46
Coudas

XXX.XXX.87.254

Byla jsem teď 4 dny pryč. Sena se ani nedotkli, nezmizelo ani stéblo. Manžela se ptám, jestli poklízeli v hale, tak prej ne(no bylo mi divný, že by jo), že koně vůbec do haly nepřišly. Asi tak.

4.10.2022 08:10

U nás to bylo tak, že my potřebujeme prostě pro plnokrevníka něco, co žrát bude. A že jsou koně pohromadě, tak musíme mít holt pro všechny. Ale tehdá to seno, ač vypadalo bezproblémově, nežral nikdo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík