Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2022 14:24
Sannka

XXX.XXX.86.37

Dobrý den,
Mám dotaz ohledně jména koně. Minulý týden jsem si dovezla 7 l valacha, který má šílený jméno a říkám si, že se přes to prostě nepřenesu :D můj dotaz je, zda když je na něj celý život mluveno tím jeho původním jménem a já bych začala jiným, zda by po čase pochopil, že se jedná o něj (myšleno tak jak jen to jde aby kůň “”vnímal”” své jméno)

2.10.2022 15:13
koně

XXX.XXX.174.63

Určitě,můžete mu říkat,jak chcete.
Koně vnímají hlavně tón ,zabarvení hlasu ,z něj vyplývající emoce.A řeč těla k tomu. Takže jestli původně Karel bude teď Pepa,je zcela jedno.Pokud vám bude ostatními signály rozumět ,co mu chcete.

2.10.2022 16:56
Jejda

XXX.XXX.91.129

Dobrý den.
Tuším, že lze jméno i změnit v ústřední evidenci (t.j. i v průkazu). Zkuste se poptat v ÚE koní (kontakty www.uek.cz).
Jinak si troufám tvrdit, že většina koní má v průkaze jiné jméno, než chovatel používá.

2.10.2022 17:13
Arbora

XXX.XXX.80.199

Schválne, či sa prihlási niekto, kto oslovuje koňa plným menom. Pochybujem. Neriešte to, je to absolútna zbytočnosť. Keby vám to fakt nedalo spávať, spýtajte sa bývalého majiteľa, ako ho oslovovali.

2.10.2022 17:29
Sannka

XXX.XXX.86.37

Arbora napsal(a):
Schválne, či sa prihlási niekto, kto oslovuje koňa plným menom. Pochybujem. Neriešte to, je to absolútna zbytočnosť. Keby vám to fakt nedalo spávať, spýtajte sa bývalého majiteľa, ako ho oslovovali.

Samozřejmě vím jak ho oslovovali a jeho plné jméno je pouze 1 slovo. Jde o to, že kůň se jmenuje šíleně, jméno nejde skloňovat, když o něm mluvím, absolutně mi to “nejde do pusy”. Chápu, že pro Vás to možná zbytečnost je, qle pro mě to zbytečnost není, jelikož je to můj parťák až do konce, prostě rodinný miláček. Proto jsem se ptala, zda bude reagovat i na jiné po čase😉

2.10.2022 18:11
lenacia

XXX.XXX.173.255

Arbora napsal(a):

Ahem...
Ono je to snadný, pokud se kobyla jmenuje Sára 😂😂

2.10.2022 19:50
evcusik

XXX.XXX.46.54

Sannka napsal(a):
Samozřejmě vím jak ho oslovovali a jeho plné jméno je pouze 1 slovo. Jde o to, že kůň se jmenuje šíleně, jméno nejde skloňovat, když o něm mluvím, absolutně mi to “nejde do pusy”. Chápu, že pro Vás to možná zbytečnost je, qle pro mě to zbytečnost není, jelikož je to můj parťák až do konce, prostě rodinný miláček. Proto jsem se ptala, zda bude reagovat i na jiné po čase😉

Kůň má v průkazu jisté polské jméno. Když jsem ho kupovala, tam mu říkali Laky. No upřímně, jména nehrotim, ale tohle me fakt štve :D Dali jsme mu jiné stájové jméno na "La..." a za cca 6 měsíců reagoval poctivě na svoje nové jméno.

(Ofiko nic přejmenované nemá)

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2022 19:57

Sannka napsal(a):

Bude.

2.10.2022 20:00
jesie

XXX.XXX.18.170

Arbora napsal(a):

Já dva jmenuji jejich jmény,protože jsou obě krátká a dobře vyslovitelna 😁….

Neregistrovaný uživatel

2.10.2022 22:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.109

Prosim pochlubte se co to je za silenost. Moje exkobyla mela nadherne ale nevyslovitelne. Zkracovala se tudíž na Ešli. Jinak by si člověk urval jazyk😂

Coudas

3.10.2022 07:02
Coudas

XXX.XXX.87.254

Aster, Stino, Asťa, Ester Kukis, Toni, Tonda, Toňas - vše jeden kůň, a ještě nebyl původně Aster ale Astek, to si ještě stihli rozmyslet, než ho zapsali. Jinak Pedrovi říkám Pedro, zbytku úplně jinak. Eris mi taky přišlo blbý, tak je Tenisák.

JanaJanaJanaJana

3.10.2022 07:44
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

koně napsal(a):
Určitě,můžete mu říkat,jak chcete.
Koně vnímají hlavně tón ,zabarvení hlasu ,z něj vyplývající emoce.A řeč těla k tomu. Takže jestli původně Karel bude teď Pepa,je zcela jedno.Pokud vám bude ostatními signály rozumět ,co mu chcete.

Přiznám se, že můj kůň na jméno slyší :)) Opravdu na to konkrétní slovo. Neříkám, že přijde :D, ale rozlišuje konkrétně dané slovo, vyzkoušeno :)

3.10.2022 08:20
Arbora

XXX.XXX.149.42

Tak to nie je nič výnimočné, kone reagujú aj na svoje mená. Na blízko už pracujú skôr s vizuálom. Ale nerúcala by som sa z toho, že chcem oslovovať koňa iným menom, než mu hovoril niekto predomnou. Keď k nemu bude niekto chodiť denne pol roka a hovoriť mu "hej, ty", tak bude reagovať na "hej, ty".

3.10.2022 16:10

Arbora napsal(a):
Tak to nie je nič výnimočné, kone reagujú aj na svoje mená. Na blízko už pracujú skôr s vizuálom. Ale nerúcala by som sa z toho, že chcem oslovovať koňa iným menom, než mu hovoril niekto predomnou. Keď k nemu bude niekto chodiť denne pol roka a hovoriť mu "hej, ty", tak bude reagovať na "hej, ty".

OT: jsme vždy říkali...hej ty, smrděj ti kejty....vím infantilní, ale si nemůžu pomoci...

Přidejte reakci

Přidat smajlík