Anonym138447

XXX.XXX.8.117
Dobrý den, řeším problém dostala jsem se do dost těžkých podmínek (finance) a na krku mám kobylu, pro mě úžasné zvíře ale co se týče ostatních tak o ní tvrdí úplný opak co já pro mě je to to nejvíc TOP zvíře které jsem mohla potkat a pro ně je to jen krypl pony co tamhle prorval ohradu, nebo někoho sundal (já a ani nikdo jiný kdo na ní seděl pod mojím vedením z ní nikdy nespadl..) no a co řeším... kobylu rozhodně dávat pryč nechci ale nájem a ustájení jsou teď fakt nad moje možnosti. Dostala jsem nabídku jít bydlet ke známým kde si můžu vzít koně sebou. ALE zatím by musela být kobyla sama s tím že třeba na jaře by se pořídil nějaký pony. Ale vůbec nevím jak by to o samozřejmě zvládla ajak ji popřípadě pomoct aby to zvládla co možná nejlépe. Má někdo koně o samotě co to obnáší?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Adminům se zdá že je tu moc velkej klid?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anonym138447
napsal(a):
Dobrý den, řeším problém dostala jsem se do dost těžkých podmínek (finance) a na krku mám kobylu, pro mě úžasné zvíře ale co se týče ostatních tak o ní tvrdí úplný opak co já pro mě je to to nejvíc TOP zvíře které jsem mohla potkat a pro ně je to jen krypl pony co tamhle prorval ohradu, nebo někoho sundal (já a ani nikdo jiný kdo na ní seděl pod mojím vedením z ní nikdy nespadl..) no a co řeším... kobylu rozhodně dávat pryč nechci ale nájem a ustájení jsou teď fakt nad moje možnosti. Dostala jsem nabídku jít bydlet ke známým kde si můžu vzít koně sebou. ALE zatím by musela být kobyla sama s tím že třeba na jaře by se pořídil nějaký pony. Ale vůbec nevím jak by to o samozřejmě zvládla ajak ji popřípadě pomoct aby to zvládla co možná nejlépe. Má někdo koně o samotě co to obnáší?
Tady se asi rady nedočkáte. Protože koně v samotě vám nikdo neschválí.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Tady se asi rady nedočkáte. Protože koně v samotě vám nikdo neschválí.
Kromě mne, že jo, jsem tím zde známá, přeci.
Anonym138447

XXX.XXX.8.117
No upřímně kdyby mě teď všechno do toho netlačlo tak nic měnit nebudu a nechám vše tak jak je :/ posralo se co mohlo a minimálně půl roku/rok se z toho budu dostávat furt je rezerva na veterináře ale už tenhle měsíc jsem z ní musela čerpat... Budu asi i bez auta takže další problém s dopravou a vším okolo. Kobyla by co se týče zázemí na tom nebyla nejhůř menší výběh který z části zpěníme, přístřešek a dvě pastviny + je tlustá takže bych měla prostor jí hlídat co se týče kolik toho sežere (síťová seno a hlídat pastvu) a na práci/hry by se taky našlo více času. Na jaře jsem i o nějakém ponclovi uvažovala ale teď je to max na nějakou ovci nebo kozu. Prostě Potřebuji nějaký čas na to všechno dát zase dohromady. Jsem v situaci kdy se nechci zbavovat koně (i z obavy že vím co provádí ostatním lidem když se sní pokouší cokoliv vytvářet) ale nemůžu si teď dovolit nechat jí tam kde je (v podstatě ani sebe).. :( řešila jsem že jí dám do pronájmu to funguje jen v mojí přítomnosti jinak co mi pak popisují jen žasnu že to můj koníček udělal ale nebylo to poprvé tak na tom něco pravdy bude :/ z celé této situace nejsem nadšená ustájení mi vyhovuje nemusím se relativně o nic starat jen si přijdu porazit něco málo popracovat s kobylou a domů teď ale budu muset každý den se o ní starat každý den jí zaměstnat hlavu ale čas na to bude což je super ale ta samota uvědomuji si že to není nejlepší řešení ale zase nemám jí úplně z vhodných podmínek koupili jsme ji od kolotočů a když jsme se na ni byly podívat tak tam byla sama ale když jsme pro ní jeli byly v ohradě vedle i jiní koně. Potřebuji a doufám že tu najdu někoho kdo třeba řešil stejný problém nebo prostě koně o samotě má, když jsem byla malá ve vesnici u babičky byla u cigánu jedna kobyla uvázaná u stromu snad celý život ok tohle není úplně stav který by se mi líbil ale o tři baráky dál měly starou kobylu z lesa měli jí jen na dvoře mezi zemědělskou technikou jako děti jsme na ní jezdili a vypadala spokojeně
Coudas

XXX.XXX.87.254
A co chcete slyšet? Ano, není to problém? To tady bohužel opravdu neuslyšíte, 99,9% Vám napíše, že je to týrání.
Anonym138447

XXX.XXX.8.117
Coudas
napsal(a):
A co chcete slyšet? Ano, není to problém? To tady bohužel opravdu neuslyšíte, 99,9% Vám napíše, že je to týrání.
Já si uvědomuji i bez vás, že se nejedná o ideální stav... co chci slyšet jsou zkušenosti někoho kdo tohle řešil nebo tak prostě toho koně má...
Zkuste se porozhlédnout po nějakém soukromníkovi třeba na Facebooku,který shání ke svému koni společníka. Kobylka potřebuje sociální kontakt ostatních koní a tato varianta by nebyla dobrá. Vaše představa půl roku až rok se mezitím může lecos pokazit a koník bude možná delší dobu sám.Jestli máte dostetek prostoru,tak vzít k vaší kobylce někoho na ustájení aby alespoň byli koně dva ikdyž to pořád není stádo,ale je to pořád lepší než aby kůň byl s kozou.

Coudas
napsal(a):
Kromě mne, že jo, jsem tím zde známá, přeci.
Tak můžete poradit. Bez ironie. Já bych to svému koni neudělala. A viděla jsem to u naší statkové kobyly, která pár měsíců čekala na nového koňského parťáka. Rozdíl v jejím chování byl obrovský. A to vypadala, že je vlastně jako solitér v pohodě.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Nepotřebuju zas poslouchat, co jsem zač.
Anonym138447

XXX.XXX.8.117
fríský
napsal(a):
Zkuste se porozhlédnout po nějakém soukromníkovi třeba na Facebooku,který shání ke svému koni společníka. Kobylka potřebuje sociální kontakt ostatních koní a tato varianta by nebyla dobrá. Vaše představa půl roku až rok se mezitím může lecos pokazit a koník bude možná delší dobu sám.Jestli máte dostetek prostoru,tak vzít k vaší kobylce někoho na ustájení aby alespoň byli koně dva ikdyž to pořád není stádo,ale je to pořád lepší než aby kůň byl s kozou.
Tam není co řešit co prodlužovat půl roku když to nepůjde tak rok a bude vše zase ok. A toho dalšího koně (poníka) bych i pořídit chtěla ale finance to dovolí nejdříve v lednu/únoru pokud už budeme obě u těch známých...Netroufám si mít koně a nemít žádnou rezervu prostě na koně min. 10 000 abych mohla být v klidu. Jedná se pouze o přechodnou dobu než se našetří a vše zklidní. Už jsem zvážila všechno co je za možnosti v řádu 100km ale nic co by vyhovovalo (Špatné ohrady, velká pastva, bez dozoru)
Anonym138447

XXX.XXX.8.117
Já asi I paní/pána chápu, nikdy mě nenapadlo že budu řešit jakýkoliv existenční problémy ale na druhou stranu jsem vždy chápala že třeba důchodce fakt nemůže psa krmit ontariem... i psa jsem stáhla na Brit a co se týká mě byl by to hodně dlouhý seznam čeho jsem se zřekla... ale vím že jestli chci udržet původní sestavu tak je to nutné
Coudas

XXX.XXX.87.254
Tak asi jste rozhodnutá, není co rešit. Když zase napíšu, že když to nezkusíte, nebudete vědět, tak zas budu za ... doplňte cokoliv. Jenže na to se jinak přijít nedá, i když se do mně každej obuje, že chudák žvyžátko. Ale on to každej kůň snese jinak, to je prostě jediná jistota. Kometa a spousta dalších zná koně, co to nesnes, já znám více koní, co to snesli a snesou. Nelze s jistotou říci, že ten Váš to i při veškerém nasazení všech sil snese a bude v pohodě, protože já jsem měla koně samotného 12 let a byl v pohodě. Takze nic než experiment Vaši situaci nevyřeší, záruka není. No a v neposlední řadě zákon proti týrání. To že to já osobně jako týrání nevidím na tom nic nezmění.
Ono není zas až tak co,radit
Jste rozhodnutá si svojí ponici vzít ssebou .Kde bude mít vhodné prostory,budete na ní mít čas.
V životě se může stát spousty nepředvídatelných věcí .Za mě platí ,nikdy neříkej nikdy.
Takže se rovnáte se situací . Jak nejlépe umíte.
Vemte ponici ,a uvidíte. Když není zbytí.
Třeba někde v okolí bude aspoň možnost,abyste chodily s koněm na vycházky ,nebo je třeba daly společně do výběhu.
Kdysi byli koně běžně sami.Který už hospodář měl honem páru? Ale tito koně skutečně pracovali.Byli rádi,že padli na štont a ráno zas.
Teď ,kdy nedělají celkem nic a člověka kolikrát vidí jen občas a zdálky , je pro ně samozřejmá koňská společnost .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.83
Stejně jste rozhodnutá jí do ty samoty vrazit. Může to byt v klidu ale taky ji muze jebnout. Spíš me děsí to co pisete o rezerve na veza. Ze chcete mit aspon 10tis na nej. A az bude kolika a odvoz na kliniku tak co? Kobyla zdechne.
Anonym138447

XXX.XXX.8.117
Coudas
napsal(a):
Tak asi jste rozhodnutá, není co rešit. Když zase napíšu, že když to nezkusíte, nebudete vědět, tak zas budu za ... doplňte cokoliv. Jenže na to se jinak přijít nedá, i když se do mně každej obuje, že chudák žvyžátko. Ale on to každej kůň snese jinak, to je prostě jediná jistota. Kometa a spousta dalších zná koně, co to nesnes, já znám více koní, co to snesli a snesou. Nelze s jistotou říci, že ten Váš to i při veškerém nasazení všech sil snese a bude v pohodě, protože já jsem měla koně samotného 12 let a byl v pohodě. Takze nic než experiment Vaši situaci nevyřeší, záruka není. No a v neposlední řadě zákon proti týrání. To že to já osobně jako týrání nevidím na tom nic nezmění.
S jistotou to také nevím a jen doufám že bude spolupracovat... Ale právě mi jde o ty všechny síly co mám nasadit práce/hry protože chápu že jí nemůžu pouze jednou denně vykydat výběh a nechat být..jako nějakou představu mám seno do sítí s malými oky různě poschovávané pamlsky (je hodně žravá) a třeba fakt zařídit tu kozu nebo ovečku (nebo jestli existuje ještě nějaká alternativa? Nabízeli mi ochočeného daňka) no a s tím že až se aspoň trošku zahojím tak toho dalšího koně pořídím buď shetlanda nebo dalšího hucula ale teď si to dovolit nemůžu ale když neudělám tohle tak si nebudu moct dovolit toho koně udržet do té doby denně procházky třeba na dvě etapi rano procházka večer třeba lonž nebo nějaké hry :( i ten prodej jsem zvažoval ale já prostě nechápu její chování jsem těžký jezdec ale můžu se na ní posadit bez sedla na ohlávce a bez přemlouvání se mnou odskáče i parkur (jinak jezdím jednou za měsíc s napasovaným sedlem) posadím na ní začátečníka a na jízdárně šlape jak hodinky ale v mojí nepřítomnosti je to poděs co najednou neví že má zvedat nohy a když už jí tedy nasedlaj tak přichází druhá vlna buď neumí pobídky a dělá blbou no a když je dotyčný moc otravný tak prostě jde dolů... a teď to prodejte...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.83
Pokud nemate bokem na veta vic jak tech par šupů proboha jen ne další zvíře
Coudas

XXX.XXX.87.254
Však píšu, jste už stejně rozhodnutá, chcete slyšet jen to ano. Ale prostě napsat půjde to tak a tak nelze, i kdyz s tím človek zkušenost má. Ke všemu si myslíte, že Vašeho koně zvládnete jen Vy. Tak to zkuste a uvidíte, třeba to pújde, třeba Vás situace donutí řešit vse zase jinak
Anonym138447

XXX.XXX.8.117
koně
napsal(a):
Jste rozhodnutá si svojí ponici vzít ssebou .Kde bude mít vhodné prostory,budete na ní mít čas.
V životě se může stát spousty nepředvídatelných věcí .Za mě platí ,nikdy neříkej nikdy.
Třeba někde v okolí bude aspoň možnost,abyste chodily s koněm na vycházky ,nebo je třeba daly společně do výběhu.
Kdysi byli koně běžně sami.Který už hospodář měl honem páru? Ale tito koně skutečně pracovali.Byli rádi,že padli na štont a ráno zas.
Teď ,kdy nedělají celkem nic a člověka kolikrát vidí jen občas a zdálky , je pro ně samozřejmá koňská společnost .
Rozhodnutá asi jsem protože když to nechám tak jak je tak za chvíli nebudu mít žádnou rezervu pro rejpali 10k je moje minimum co prostě na koně být musí v hotovosti v průkazu a ještě něco na víc mám bokem... pes má třeba v očkováku 5k a zatím jsme na ně sahat nemuseli ;) snažím se předejít situaci že nebudu mít vůbec ... chci jen rady a zkušenosti jak to té kobyle co nejvíce zpříjemnit

koně
napsal(a):
Kdysi jsme svítili petrolejkou... A tenkrát se welfare koní neřešil. I já si pamatuji koně na štontu, bez výběhu a s pohybem 1 - 2 hodiny denně. Dneska to vidím jinak.

Anonym138447
napsal(a):
S jistotou to také nevím a jen doufám že bude spolupracovat... Ale právě mi jde o ty všechny síly co mám nasadit práce/hry protože chápu že jí nemůžu pouze jednou denně vykydat výběh a nechat být..jako nějakou představu mám seno do sítí s malými oky různě poschovávané pamlsky (je hodně žravá) a třeba fakt zařídit tu kozu nebo ovečku (nebo jestli existuje ještě nějaká alternativa? Nabízeli mi ochočeného daňka) no a s tím že až se aspoň trošku zahojím tak toho dalšího koně pořídím buď shetlanda nebo dalšího hucula ale teď si to dovolit nemůžu ale když neudělám tohle tak si nebudu moct dovolit toho koně udržet do té doby denně procházky třeba na dvě etapi rano procházka večer třeba lonž nebo nějaké hry :( i ten prodej jsem zvažoval ale já prostě nechápu její chování jsem těžký jezdec ale můžu se na ní posadit bez sedla na ohlávce a bez přemlouvání se mnou odskáče i parkur (jinak jezdím jednou za měsíc s napasovaným sedlem) posadím na ní začátečníka a na jízdárně šlape jak hodinky ale v mojí nepřítomnosti je to poděs co najednou neví že má zvedat nohy a když už jí tedy nasedlaj tak přichází druhá vlna buď neumí pobídky a dělá blbou no a když je dotyčný moc otravný tak prostě jde dolů... a teď to prodejte...
Ještě jednou a česky, prosím. Vy na ni opravdu odskáčete parkur bez sedla i ohlávky?

Anonym138447
napsal(a):
Rozhodnutá asi jsem protože když to nechám tak jak je tak za chvíli nebudu mít žádnou rezervu pro rejpali 10k je moje minimum co prostě na koně být musí v hotovosti v průkazu a ještě něco na víc mám bokem... pes má třeba v očkováku 5k a zatím jsme na ně sahat nemuseli ;) snažím se předejít situaci že nebudu mít vůbec ... chci jen rady a zkušenosti jak to té kobyle co nejvíce zpříjemnit
Ještě jednou prosím česky. "co prostě musí být v hotovosti v průkazu"
Já měla kobylu několik let samotnou..nebo teda respektive s kozama..před tím byla ve stádě..rozdíl naprosto žádný v chování...ALE..měla výborné podmínky pro žití a já s ní trávila každou volnou chvilku(měla jsem ji na svém pozemku)..vždycky jsme měli vyjímečný vztah..a třeba i když byla ve stádě,odcházela na mé zavolání od koní a věnovala se jen mě...jsme spolu už opravdu dlouho..přes 19 let..
Pak jsem jí pořídila kamarádku ponici a je to stále stejné,žádná změna v chování,žádná hysterie,když jdu s jednou ven..mají ještě kamarádku kozu,takže tam nikdy nezůstává ani jedna sama..
Nutno ale podotknout třeba k té finanční situaci...i já byla kdysi v těžké finanční situaci..ale kobylu jsem měla ustájenou a část ustájení jsem si třeba chodila do stáje odpracovat..kydala jsem,uklízela,pomáhala jezdit koně..jezdila jsem ke koním na kole..na benzín prostě nebylo..vždycky to jde nějak udělat a hledat alternativy..držím palce,ať se správně rozhodnete a všechno klapne ku prospěchu poníka

A takhle někdo z těch dětí v té stáji, co na ní jezdí, by si ji nechtěl na stálo najmout? Na půl roku? Za příspěvek na ustájení (třeba poloviční)? Tím by měla kobyla zajištěnou i společnost a "práci". A vy tím, že byste za ní nemusela cajdat každý den, byste měla místo toho čas na tu brigádu, kde byste si vydělala grešli na zajištění koně.
Případně ano, odstěhovat se i s kobylou do toho nového domova, ale až ve chvíli, kdy budete mít domluveného společníka - druhého koně na ustájení. A majitele toho koně byste prostě s kobylou naučila pracovat tak, aby nebyl problém (jako v nejhorším se dá prostě bezkontaktně přehánět z prostoru do prostoru pomocí koridorů - za žrádlem).
Víte, co stojí zpevnit výběh?
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Tohleto je těžké.
Pokud jste na tom teď finančně nedobře, tak si nejsem jistá, že na tom na jaře budete lépe o tolik, abyste pořídila druhého koně.
Pokud se Vám podaří něco našetřit, tak věřte, že seženete tak akorát koně, do kterého budete vrážet peníze, anebo nějakého koěn do plného pronájmu, který funguje spolehlivě málokdy.
Nehledě na to, že uzpůsobit domácí ustájení tak, aby vše fungovalo dobře, stojí taky ranec. A tady si vemte, že budete strkat peníze do majetku někoho cizího, který Vás může v podstatě kdykoli vykopnout.
A co budete pak dělat se dvěmi koňmi, když nemáte teď ani na toho jednoho?
Já neříkám, že ti Vaši známí jsou nějaké hyeny, ale stát se může vše...jak moc to jsou dobří známí?
To už bych radši vzala někde práci u koní jako hnoják, aspoň na chvíli, a kobylu bych si vzala tam.
Předpokládám, že nemáte děti, to byste zmínila. Dnes je ZATÍM práce dost, takže by neměl být problém na čas sehnat nějaké skromné spolubydlení a pro kobylu sehnat ustájení s možností odpracování. To by mělo být utáhnutelné i z mrzkého platu. Chvíli budete lítat jak hadr na holi, ale není všem dnům konec.
Nevím, prostě mně ten Vás model nepřijde udržitelný. K známým jít bydlet je OK, ale počítat s tím, že tam budu mít dva koně, to je tak nějak moc na vodě.
A jestli kůň unese samotu? Co na to říci. Ano, jsou koně, kteří se s tím tak nějak popasují, jsou zrazení a zkažení koně, se kterými to jinak nejde. V minulosti to bylo normální - ale jak už tu někdo napsal, ti koně také dřeli do úmoru a byli opravdu rádi, že se nažrali a lehli. Teď koně dělají prd a dost z nich se bez přítomnosti ostatních koní začnou chovat nestandardně, často i vůči člověku. I když výjimka potvrzuje pravidlo. Já bych to ale svému koni opravdu neudělala. Dnes je opravdu všude stájí plno, i když - pravda - různých kvalit, a pracovníků ke koním málo....takže šance, že najdete něco, kde Vám podstatnou část za ustájení strhnou za výpomoc, je velká.
napsal(a):
Kdysi jsme svítili petrolejkou... A tenkrát se welfare koní neřešil. I já si pamatuji koně na štontu, bez výběhu a s pohybem 1 - 2 hodiny denně. Dneska to vidím jinak.
Jasně,nebudem se vracet do jeskyní
Nicméně zadavatelce se asi něco v životě hodně ses.....
A nepošle problematickou,nevím,jak starou ponici dál a dál ,do dobrých a lepších rukou .Ale hodlá si jí udržet.
Tak bych to nebrala zas tak tragicky.Prostě jí bude mít asi chvíli samotnou,píše,že u ní bude denně .Nažrat asi ponice dostane ,prostor mít bude. Takže snaha by byla ,a dál se uvidí
Možná budu za tyrana...ale kdyby nebylo zbití, tak bych svou kobylu taky neprodala a měla ji raději chvíli samotnou. Ale u mě je to zase extrémní srdcovka. I kdybych ji měla zaparkovat na zahradě a být s ní Xhodin denně.
Každopádně znam koně co byly nebo jsou samy a každý to zvládá jinak a chová se jinak.
Jak bylo napsáno...nikdy neříkej nikdy.

"zbytí"
A já mám za sebou podobnou zkušenost, ne teda skrz finance, ale rozpouštěli jsme stáj, každý se stěhoval jinam. S mojí kobylou do nového měla jít další kobyla a těsně před stěhováním to majitelka zrušila. Moje kobyla nevyhledává ostatní koně, klidně je úplně mimo od ostatních a nemá nejmenší snahu ostatní koně vyhledávat. Navíc jeden z předchozích majitelů ji měl taky samotnou. Tak ač nerada, vyhodila jsem inzerát s nabídkou ustájení a doufala, že někoho brzo seženu s tím, že jsem si byla téměř jistá, že to přechodnou dobu zvládne.
Převáželi jsme v listopadu kolem 14.hodiny, do tmy chvilka. Kobyla na novým úplně zlatá, hodná, pochodila si a byla v klidu. Celou noc jsem ji měla na kamerách a byla klidná.
No hned druhý den kolem oběda to začalo. Kobyla pod pěnou, nervózní, třista z místa kdy byla i nám nebezpečná, pač absolutně nevnímala okolí, pořád buď lítala nebo se válela, jak byla zpěněná a svědilo ju to. A to prosím měla stádo oveček hned vedle sebe, čuchali se přes ohradu.
V rámci zachování jejího fyzického a mého psychického zdraví jsem otevřela bazoš a koupila na dálku prvního poníka co byl v dojezdové vzdálenosti. Majitele jsem přesvědčila, ať seženou vozík, poníka naloží a přivezou co nejdřív. Mysleli si, že si z nich střílím. Každopádně za 2 šíleně dlouhý hodiny přijeli i s poníkem, kobyla pořád pod pěnou a pořád v pohybu.
Zázračně se uklidnila přesně v ten moment, kdy jsme ji poníka přivedli, najednou úplně jinej kůň. Poníka máme dodnes i když pro něj nemám žádný využití a přestože mám další koně u nás ustájený, tak poník zůstane. A já vím, že už nikdy nedovolím ani chvilku o samotě, za mě to týrání je a jsem poučena.

Nezzie
napsal(a):
Omlouvám se, já jsem hroznej češtin
Já si představila, jak vás někdo zbil, abyste prodala koně
O_O

XXX.XXX.96.32
Pro koně to bohužel dobré není, ale to vám říká asi každý, že? Dívala jsem se po možnostech ustájení a velmi levné mi přijde v Kulířově, bohužel pokud kobylka zhazuje asi to v úvahu nepřipadá - 2000 v případě, že se může využívat pro táborniky. Nebo jí dejte do pronájmu- získáte nějaké peníze na náklady a můžete ji mít ustájenou ve společnosti koní.

O_O
napsal(a):
Pro koně to bohužel dobré není, ale to vám říká asi každý, že? Dívala jsem se po možnostech ustájení a velmi levné mi přijde v Kulířově, bohužel pokud kobylka zhazuje asi to v úvahu nepřipadá - 2000 v případě, že se může využívat pro táborniky. Nebo jí dejte do pronájmu- získáte nějaké peníze na náklady a můžete ji mít ustájenou ve společnosti koní.
Ustájení za 2 000? Využití pro táborníky? To soudný člověk neudělá. I tak je tato částka sci fi.
napsal(a):
Ustájení za 2 000? Využití pro táborníky? To soudný člověk neudělá. I tak je tato částka sci fi.
Můžu se zeptat, proč je tahle částka pro Vás scifi? Já jen, že nabízím ustájko jen o pár málo stovek dráž a scifi mi to nepřijde a troufám si říct, že mám pro koně celkem slušný podmínky... Ono pokud by paní hodně hledala, tak si myslím, že by sehnala někoho jako jsem já. Jedinej důvod proč ustájko nabízím je právě to, aby moje koně měli další koně A protože chci, ať se moje koně mají dobře, tak tím pádem se má dobře i ten ustájený.
Ty peníze jsou jen na to, abych toho koně nedotovala já a i tak to pro mě zůstává levnější varianta, než abych kupovala dalšího jen z důvodu, ať mají ,, stádo,,.
A teda jsem v místě, kde je běžný komerční ustájení od 6ti tisíc výš.

eviicka
napsal(a):
Můžu se zeptat, proč je tahle částka pro Vás scifi? Já jen, že nabízím ustájko jen o pár málo stovek dráž a scifi mi to nepřijde a troufám si říct, že mám pro koně celkem slušný podmínky... Ono pokud by paní hodně hledala, tak si myslím, že by sehnala někoho jako jsem já. Jedinej důvod proč ustájko nabízím je právě to, aby moje koně měli další koně A protože chci, ať se moje koně mají dobře, tak tím pádem se má dobře i ten ustájený.
Ty peníze jsou jen na to, abych toho koně nedotovala já a i tak to pro mě zůstává levnější varianta, než abych kupovala dalšího jen z důvodu, ať mají ,, stádo,,.
Je velký rozdíl mezi komerčním ustájením a tím co máte vy - komerční = za účelem zisku.
napsal(a):
Je velký rozdíl mezi komerčním ustájením a tím co máte vy - komerční = za účelem zisku.
Jojo, určitě, to nepopírám. Upřímně bych komerční ustájení nedělala, páč bych se cítila nedoceněná, za těch pár tisíc dělat takovou dřinu. Je pro mě lehčí to dělat v podstatě zdarma s pocitem, že ty koně se mají dobře a že si můžu odjet na dovolenou, páč se prostě ten týden postará majitelka ustájenýho. Je to podmínka ustájka.
Ale to nic nemění na tom, aby zakladatelka pohledala ve svým okolí, jestli tam nemá někoho takovýho, kde by platila výrazně míň než v komerci a vlastně míň než u známých- páč nemusí nic budovat. A nemusela by řešit kobylu o samotě. Minimálně z koňova pohledu je to určitě ta lepší varianta.

eviicka
napsal(a):
Netvrdím, že nemáte slušné podmínky. Přijde mi to za cizího koně prostě málo. Když se spočítá krmení, voda, elektřina, opotřebení materiálu (ohrady, napáječky...), odvoz hnoje, lidská práce...
Ale pokud vám jde o společnost koní k těm vašim a je to pro vás OK, tak v pohodě. Já mám zkušenosti jenom s komerčním ustájením.
napsal(a):
Netvrdím, že nemáte slušné podmínky. Přijde mi to za cizího koně prostě málo. Když se spočítá krmení, voda, elektřina, opotřebení materiálu (ohrady, napáječky...), odvoz hnoje, lidská práce...
Ale pokud vám jde o společnost koní k těm vašim a je to pro vás OK, tak v pohodě. Já mám zkušenosti jenom s komerčním ustájením.
Proto bych radila zadavatelce poohlídnout se po někom v okolí, kdo má koně na soukromo a nejde mu o peníze. Jasný, taky bych si mohla říct víc, ale upřímně, když si řeknu pět, zbyde mi 2,5k.. a to je prostě málo za tu práci, zodpovědnost a vše kolem.
A s tím zbytkem- když odbočím od tématu : elektřina, nájem, kamery, wifi...bych musela platit i pro svoje koně tak jak tak. Pokud bych si to měla počítat do ustájka, tak i s nějakým ,, výdělkem,, bych byla tak na šesti. Takže bych byla s mýma koňma sama :-)
Coudas

XXX.XXX.87.254
V potaz je taky potřeba vzít, jak se snese kdo s lidma, že. Já díky tomu nemůžu (a hlavně nechci!!!) ustajovat ani soukromě, ani komerčně, i když bych mohla.
Coudas
napsal(a):
V potaz je taky potřeba vzít, jak se snese kdo s lidma, že. Já díky tomu nemůžu (a hlavně nechci!!!) ustajovat ani soukromě, ani komerčně, i když bych mohla.
Jojojo! Já to mám dost podobně, ale skrz koně dokážu jít hodně přes sebe a mlčet. Každopádně s majitelkou současně ustájeného koně máme názory zatím dost podobné- díkybohu. U předchozí ustájené kobyly sem měla velkej problém a vygradovalo to tím, že jí venku, cca 6km od domu kobyla zvedla nohu a odmítla jít, majitelka ale odmítla jít pěšky a na měkkým tak moc nekulhala... takže dojela na ní a já v tu chvíli věděla, že tohle už dál nepůjde a že se budeme muset rozloučit.

jezdím kolem koně v samotě, má okolo jen drůbež...
pro zadavatelku: chvilku to zvládnout může, pokud nebude od začátku koně hledat viz. eviicky kobyla......ale jak koupíte jiného poníka může se stát závislý, jak jeden tak druhý a už si ven bez druhého koně nemusíte nikdy vyjet...budou křepčit oba....takže koně tři? a co když pojedou dva ven a třetí bude křepčit...a.t.d.
Ale jo, jsou koně co vydrží být o samotě, bez dohledu na jiné koně, prostě opravdu sami, ale spíš je to vyjimka. Znala jsem i koně, co se taky spíš pásl stranou od ostatních a společnost nevhledával, ale žádný uťáplík to nebyl. i když jsou koně stádová zvířata, nějaký "jiný" jedinec se může najít...

napsal(a):
pro zadavatelku: chvilku to zvládnout může, pokud nebude od začátku koně hledat viz. eviicky kobyla......ale jak koupíte jiného poníka může se stát závislý, jak jeden tak druhý a už si ven bez druhého koně nemusíte nikdy vyjet...budou křepčit oba....takže koně tři? a co když pojedou dva ven a třetí bude křepčit...a.t.d.
Ale jo, jsou koně co vydrží být o samotě, bez dohledu na jiné koně, prostě opravdu sami, ale spíš je to vyjimka. Znala jsem i koně, co se taky spíš pásl stranou od ostatních a společnost nevhledával, ale žádný uťáplík to nebyl. i když jsou koně stádová zvířata, nějaký "jiný" jedinec se může najít...
Ale kůň, co se pase stranou není totéž, co kůň o samotě. Můj názor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.83
napsal(a):
To jo ale pani mela pravdu to co vrazi do jakz. Takz predelani ciziho pozemku a na udrzeni kobyly v dobrem stavu da i na levnem pastevku... Jestli je u zadavatelky hodna at na ni vozi za uplatu kloenty nebo uci deti. Ne kazdej den x ale kednoho třeba. Da se to vymyslet i lip. Jak vrazit na placek za barakem a potentuj se.