Vlastní jezdecký areál

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2022 20:27
Kus

XXX.XXX.249.114

Ahoj všichni. Nemá někdo zkušenosti z vlastnictvím vlastního jezdeckého areálu? Co všechno jste museli platit a kolik jste přijímali peněz za měsíc? Chtěla bych si pronajmout jezdecký areál a později ho odkoupit, dát si tam vlastního koně nabízet ustájení a podobně. Co všechno budu muset platit a zajišťovat? Kolik lidí je do takové stáji potřeba a kolik se jim platí? A jak do stáje nalákat koně aby si tam lidi ustajili?
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.10.2022 21:00

nejprve si zjistěte, kolik je paušál za elektriku---kolik budete muset měsíčně dát čezu nebo eonu, a.t.d. Pokud tam byl někdo před vámi, kolik platil, jakou měl asi spotřebu když ustájil třeba 12 koní při svícení ve stáji, hale, bojler, vytápění sedlovny a.t.d. .....
máte traktor s čelním nakladačem? je velký pomocník, měsíční paušál za naftu -úprava povrchů,odvoz hnoje nebo skladování hnoje, dovoz vody a balíku na pastvinu, svoz a stohování balíků při navážce, s tím souvisí skladovací prostory, mít seno, slámu pod střechou na celý rok(jednoduché počty, nebo alespoň možnost doplnit zásoby) váš plat a plat personálu(kolik se platí , na HPP nebo brigáda? ) vodné, stočné, výdaje za dopravu, obilí a.t.d. + ten pronájem budovy.Prostě náklady.
Vyjde vám nějaká suma a tu budete dělit počtem koní a vyjde nějaká cena ustájení, kterou si samozřejmě můžete i podle služeb navýšit...záleží na zázemí, co nabídnete a v jaké kvalitě(jízdárna se kropí, vláčí, skokový materiál, sprcha pro koně, hala, sedlovna, futrovna, klubovna, a hlavně sociál)
Jo taky by se mi to líbilo, dělat si to pěkně po svým a vším komfortem pro koně, co chci já...prostě seno, sláma, pastva....spokojený nájemce, ale pokud nemáte do začátku nějaký kapitál, asi je to utopie

4.10.2022 21:09

Verun zapomněla započítat odvody a daně.

4.10.2022 21:37
kallisto

XXX.XXX.61.218

Ja bych řekla že pokud si a většinu těch otázek nedokazete odpovědět tak je to jen detsky sen nebo spatny vtip.

Byla jste nekdy ve staji? Znate vůbec jeji provoz?
A mate financni zajisteni?

4.10.2022 21:39

pokud se musíte ptát na takové věci, není dobrý nápad něco takového zkoušet.

4.10.2022 21:52

Kus napsal(a):
Ahoj všichni. Nemá někdo zkušenosti z vlastnictvím vlastního jezdeckého areálu? Co všechno jste museli platit a kolik jste přijímali peněz za měsíc? Chtěla bych si pronajmout jezdecký areál a později ho odkoupit, dát si tam vlastního koně nabízet ustájení a podobně. Co všechno budu muset platit a zajišťovat? Kolik lidí je do takové stáji potřeba a kolik se jim platí? A jak do stáje nalákat koně aby si tam lidi ustajili?
Děkuji

Ano, mám. Už bych do toho nešla - a to jsem nemusela platit pronájem, jenom všechno zařizovat. Doporučuji projít si pár komerčních ustájení. A udělat si vlastní obraz.

4.10.2022 22:48
Nezzie

XXX.XXX.70.139

Osobně nechápu otázku
"A jak do stáje nalákat koně aby si tam lidi ustajili?"

Jsem žila v tom, že nabízím takový produkt , který se bude zamlouvat lidem pro zvířata. Ne opačně...

5.10.2022 15:24
Kus

XXX.XXX.249.114

Přepsala jsem se měla to být otázka ve smyslu jak zařídit aby si ke mě lidé dávaly své koně aby to neskončilo a jedním soukromým koněm ve stáji

5.10.2022 15:38

Pokud se takhle ptáš, tak to nezvládneš.

5.10.2022 15:38
Arbora

XXX.XXX.149.42

Prečo chcete podnikať práve v tomto odbore? Ako ste sa dozvedeli o mieste, kde máte koňa aktuálne?

5.10.2022 15:43

Kus napsal(a):
Přepsala jsem se měla to být otázka ve smyslu jak zařídit aby si ke mě lidé dávaly své koně aby to neskončilo a jedním soukromým koněm ve stáji

Nabízet profesionální služby. Tzn. aby koně měli vodu a seno, kvalitní a bezpečné výběhy, když už ne pastviny. Vyznat se v základních nemocech a rozeznat, kdy už je to na veterináře. + zázemí, ale pod tím si každý člověk představuje něco jiného. Někdo preferuje hezké terény a pastevko, druhý chce halu a box.

Coudas

5.10.2022 16:37
Coudas

XXX.XXX.87.254

Jestli o tom jen sníte, že tohle by se vám líbilo a takhle byste chtěla vydělávat, tak se hodně rychle probuďte. Pokud nemáte vlastní areál, pozemek "zadara", tak tu investici "z nuly" Vám v životě nikdy ustájení nevrátí. A ta investice je v řádu milionu, abyste mohla nabídnout kvalitní službu za rozumné peníze, právě aby se k Vám lidé hrnuli.

5.10.2022 17:05
Kus

XXX.XXX.249.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nabízet profesionální služby. Tzn. aby koně měli vodu a seno, kvalitní a bezpečné výběhy, když už ne pastviny. Vyznat se v základních nemocech a rozeznat, kdy už je to na veterináře. + zázemí, ale pod tím si každý člověk představuje něco jiného. Někdo preferuje hezké terény a pastevko, druhý chce halu a box.

Děkuji ☺️

5.10.2022 22:11
etnies86

XXX.XXX.245.26

S těmito dotazy na to zapomeňte.nebo si vyhledejte informace,sepíše si vše.tam je tolik proměnnych

Prvně si spočítejte náklady na vás areál. Nezapomente na investice,rezervy......Pravdepodobne výnosy.jaky chcete zisk.srovnejte s konkurenci....... jaké jsou mzdy ve stejné pozici a kraji.... nezapomeňte promitnout náklady na vaši dovolenou, zdravotní,sociální pojištění, komerční pojištění.....bussiness plán fakt není na 5 minut

6.10.2022 08:02

Pokud na to máte peníze a pozemky, tak si v první řadě najměte zkušeného správce/provozního.

Tak, jako to udělali na Jitravě. Areál postavil člověk, který o koních ví akorát to, že to má čtyři kopyta a ocas (mluvila jsem s ním osobně, když se chystal areál budovat), ale natahal tam odborníky, kteří vnesli know-how a dohlédli na rozvoj služeb a zázemí správným směrem.

6.10.2022 08:04

Možná než pokoušet se budovat vlastní areál, co takhle najít nějaký již fungující, ale třeba se zašlou slávou, a investovat do jeho rozvoje a zatraktivnění?
Takových je.... a není to taková černá díra.

6.10.2022 12:44

Možná než pokoušet se budovat vlastní areál, co takhle najít nějaký již fungující, ale třeba se zašlou slávou, a investovat do jeho rozvoje a zatraktivnění?
Takových je.... a není to taková černá díra.

Zadavatel(ka) píše o pronájmu a případném pozdějším odkupu.

6.10.2022 15:02

Zadavatel(ka) píše o pronájmu a případném pozdějším odkupu.

Jo, na to jsem nějak pozapomněla. Nicméně pořád si myslím, že by bylo lepší investovat (a na ty investované peníze zapomenout) než najmout si ho na vlastní triko a pokoušet se tam něco vzkřísit od nuly.

Coudas

6.10.2022 16:08
Coudas

XXX.XXX.87.254

No tak já to napíšu takto, jak si to představuji já. Hektar louky se pronajímá za cca 3500 - 5000 kč na rok. Louku jsem oplotila akátovými kůly (ne, za 4 roky se neotrávil okusem žádný kůň ani kráva) a jsou tam 3 řady lanka. Drát bych v případě zájmu sundala, když by se to někomu zdálo nebezpečné. Oploceno je takto 2,5 ha. Ohradník - zdroj - na autobaterii s připojenim na solární panely v pohodě vydrží celé léto bez nabíjení (v zimě jsme to nezkoušeli, máme připojeno na elektriku). Voda napojená na studnu, je nutno platit poplatek majiteli (cca 3000 kč ročně) do nezamrzající míčové napáječky. Přístřešek dřevěný, 6x10 metrů, opláštěný se dvěma vchody.Druhý přístřešek 3x6m, plachtový. Zpevněná plocha (dřevěný přístřešek vevnitř plus před ním plastová rohož, navazující betonové zatravňováky, na nich plachtový přístřešek) 140m². Sedlovna (zázemí) domeček 3x6 metrů, bez elektriky a vody, bez topení (daly by se udělat krbová kamínka). Přístup techniky (návoz sena atd) z hlavní silnice hned na louku. Kolik to celý stálo vyčíslovat nebudu. Ale kdybych to měla pronajmout, což bych klidně mohla, tak bych chtěla aspoň 60.000,- ročně. Tož tak to z téhle stránky, mně jako majitele areálu.

6.10.2022 21:57

Coudas napsal(a):
No tak já to napíšu takto, jak si to představuji já. Hektar louky se pronajímá za cca 3500 - 5000 kč na rok. Louku jsem oplotila akátovými kůly (ne, za 4 roky se neotrávil okusem žádný kůň ani kráva) a jsou tam 3 řady lanka. Drát bych v případě zájmu sundala, když by se to někomu zdálo nebezpečné. Oploceno je takto 2,5 ha. Ohradník - zdroj - na autobaterii s připojenim na solární panely v pohodě vydrží celé léto bez nabíjení (v zimě jsme to nezkoušeli, máme připojeno na elektriku). Voda napojená na studnu, je nutno platit poplatek majiteli (cca 3000 kč ročně) do nezamrzající míčové napáječky. Přístřešek dřevěný, 6x10 metrů, opláštěný se dvěma vchody.Druhý přístřešek 3x6m, plachtový. Zpevněná plocha (dřevěný přístřešek vevnitř plus před ním plastová rohož, navazující betonové zatravňováky, na nich plachtový přístřešek) 140m². Sedlovna (zázemí) domeček 3x6 metrů, bez elektriky a vody, bez topení (daly by se udělat krbová kamínka). Přístup techniky (návoz sena atd) z hlavní silnice hned na louku. Kolik to celý stálo vyčíslovat nebudu. Ale kdybych to měla pronajmout, což bych klidně mohla, tak bych chtěla aspoň 60.000,- ročně. Tož tak to z téhle stránky, mně jako majitele areálu.

jenom?

Coudas

7.10.2022 06:21
Coudas

XXX.XXX.87.254

jenom?

Vzhledem k poměrům v okolí ano, jenom.

7.10.2022 08:40
Arbora

XXX.XXX.80.199

A ako prenajímateľ si pani musí zarátať, že bude potrebovať minimálne tých 60.000 ročne na nájom, čiže musí mať ZISK(!) minimálne 5.000 mesačne, aby bola v pohode s platením tohto konkrétneho nájmu. A to zatiaľ zaplatila iba nájom za lúku, ešte nebýva, nemá auto, nejedla, neoblieka sa. Bavíme iba teoreticky, o ustajnení bez zázemia (hala, jazdiareň...), nevieme, aká je dostupnosť k väčšiemu mestu (kde je potenciálne solvetnejšia klientela), atď, atď.

Coudas

7.10.2022 08:43
Coudas

XXX.XXX.87.254

Arbora napsal(a):
A ako prenajímateľ si pani musí zarátať, že bude potrebovať minimálne tých 60.000 ročne na nájom, čiže musí mať ZISK(!) minimálne 5.000 mesačne, aby bola v pohode s platením tohto konkrétneho nájmu. A to zatiaľ zaplatila iba nájom za lúku, ešte nebýva, nemá auto, nejedla, neoblieka sa. Bavíme iba teoreticky, o ustajnení bez zázemia (hala, jazdiareň...), nevieme, aká je dostupnosť k väčšiemu mestu (kde je potenciálne solvetnejšia klientela), atď, atď.

Přesně tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík