Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Majaa28

4.10.2022 20:34
Majaa28

XXX.XXX.205.190

Dobrý den, chci se zeptat zda máte zkušenost s tmelem na kopyta. Dnes ráno kovář kobyle vyřezal absces. Vyteklo trochu hnisu. Neviděla jsem to, protože jsem držela hlavu. A díru jí hned zaplácl protizánětlivým tmelem, který má za pár dní vypadnout s tím, že může do výběhu. No nezdá se mi to a není to běžné. Tak se chci zeptat, jestli s tímto postupem máte někdo dobrou zkušenost. Trochu mě to tahá k tomu to vydlabat, vypláchnout betadinem, zavázat a dát botu. Je to taková měkká lepivá žvejka, takže to jen tak nepůjde. No nechci něco pokazit přece jen věřím, že kovář ví víc, než já. Zase všude čtu, že po vyříznutí se koni značně uleví, ale ta moje večer kulhala stále otřesně. Snad ještě víc než včera 🤦‍♂️. Prosím o radu, nejlépe zkušenosti, za všechny moc děkuji. Pěkný večer.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.10.2022 07:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jako za mě taky díru držet otevřenou se sterilním krytím - tj. aby tekutina mohla odcházet... Na druhou stranu já taky nechala koňovi kopytní bandáž, téměř neprodyšnou, na kopytě tři dny (vetka říkala týden, pokud se udrží, ale to jsem s nervama nedala - smrdělo to). Ale i pod tou bandáží se hnis rozléval ven z kopyta a sáknul do obvazového materiálu, což se mi jeví lépe než to nechat zamčené v kopytě, navíc pokud se to nejspíš nevyčistilo a nevydesinfikovalo.... No ale s abscesem mám jen jednu jedinou zkušenost, no.

Nicméně po provalení toho abscesu kůň chodil téměř bez potíží, před provalením po třech.

Coudas

5.10.2022 07:14
Coudas

XXX.XXX.87.254

Keratex - je to fajn věc právě proto, že nemusíte nic převauovat, dávat botičku a tak. Tedy u menších dírek, nemluvím o upadnuté půlce kopyta. Dá se to vydlabat kopytním háčkem, vyčistit a zalepit znova. Za mně je to dobrý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík