Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2022 13:05
Lukeluk

XXX.XXX.124.123

Zdravíčko,

máte někdo prosím zkušenosti se sedlem Devoucoux KORRIKA LAB? Chci na kobylku do vytrvalosti, akorát nikde jsem neviděl fotky, jak na koni vypadá, ale zdá se mi, že dle fotek u výrobce je super! (Jen holé sedlo v detailu) Otázku pohodlnosti bych řešil až přímým pasováním na koně.
Jen koukám a beru inspiraci zatím. Nebo jaké sedlo používáte vy? :)

Díky předem za reakce!

6.10.2022 08:19
Arbora

XXX.XXX.80.199

V tejto cenovej relácii by som šla do značky Gaston Mercier, fotiek nájdete na internete kopec, stači pozrieť kone JK NAPOLI.

6.10.2022 08:44
Lukeluk

XXX.XXX.163.36

Arbora napsal(a):
V tejto cenovej relácii by som šla do značky Gaston Mercier, fotiek nájdete na internete kopec, stači pozrieť kone JK NAPOLI.

Je fakt, že, co jsem zkoušel Devoucoux-y na kobylu, neseděl ani jeden, přijde mi, že jsou tyhle sedla dělaná hlavně na obdélníkové rámce, větší koně, jsou moc široká. Ale je to zatím jen taková diskuze, kobyla mi teprve chodí na lonži se sedlem, nijak ji zatím moc nezatěžuji, má 3,5 roku..na to mi stačí zatím skočka od Passiera, ale nedokážu si na ní představit sedět 20 km, natož tak 40 km nebo 50 km.

Díky!

6.10.2022 09:00
Arbora

XXX.XXX.80.199

To sedlo Devoucoux vyzerá byť stavané tak, že tam jazdec bude v ľahkom sede stáť celý čas. To možno využijete, ak bude kobyla mať za sebou ten základ a budete chodiť súťaže v tempe (v civilizovaných krajínách od 80 vyššie, v ČR hneď od začiatku). Tu mi príde, že len ušmykli bočnice skokovému sedlu, ten gaston má viac drezúrne posedlie, to je pohodlnejšie na dlhšie trate. Ale asi by so nevyberela takto drahé sedlo na koňa, ktorý sa ešte bude x-krát prestavovať.

6.10.2022 09:14
Lukeluk

XXX.XXX.124.123

Arbora napsal(a):
To sedlo Devoucoux vyzerá byť stavané tak, že tam jazdec bude v ľahkom sede stáť celý čas. To možno využijete, ak bude kobyla mať za sebou ten základ a budete chodiť súťaže v tempe (v civilizovaných krajínách od 80 vyššie, v ČR hneď od začiatku). Tu mi príde, že len ušmykli bočnice skokovému sedlu, ten gaston má viac drezúrne posedlie, to je pohodlnejšie na dlhšie trate. Ale asi by so nevyberela takto drahé sedlo na koňa, ktorý sa ešte bude x-krát prestavovať.

Přijde mi, že co jsem sháněl sedla, tak to byl kumšt něco sehnat, ale díky paní Dohnalové z a-sedel jsme se trefili, je to úžasný člověk. Bych si vyčítal, že bych koni zkazil záda. To pak nekoukam ani na cenu, jak na pohodlí pro koně.. ale abych pravdu řekl, zatím je to první sedlo, co jsem našel pro enduranci.. protože ta značka mi je hodně sympatická, kupuji teď od nich cajky kromě sedla.. tak je dost možný, že se uchýlím dříve nebo později (spíš později) i k sedlu..

6.10.2022 10:23
Arbora

XXX.XXX.80.199

Zvláštne, že prvé. Asi to bude tým, že výrobcovia vytrvalostných špeciálov sa nezameriavajú na bežné sedlá pre anglické jazdenie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík