Uživatel s deaktivovaným účtem

My stále očkujeme, ale máme ve stáji chovné kobyly a hlavně dostiháky, kteří cestují sem a tam.
koně
napsal(a):
Kobylu kterou bychom chtěli připustit očkujeme stále.Valachy jsme očkovali jen když to bylo povinné k výjezdu.Doufám,že s tím zas nepřijdou.
A starou bábu vůbec,Nikam nejezdí a rodit už taky nebude .
jen takové malé upozornění - aby měla vakcinace smysl, musí být očkováni všichni koně ve stáji. Takže pokud máte koně v jedné stáji, na jedné pastvině a očkujete pouze tu jednu klisnu, nemá to moc smysl
majkulka
napsal(a):
jen takové malé upozornění - aby měla vakcinace smysl, musí být očkováni všichni koně ve stáji. Takže pokud máte koně v jedné stáji, na jedné pastvině a očkujete pouze tu jednu klisnu, nemá to moc smysl
Smysl? Kobyla pojede li na připouštění,tak musí mít hotové všecko ,co je povinné.A je li naočkovaná,není takové riziko zmetání ,kvůli viru. Valaši maximálně okašlou a stará jalová taky. Jinak se ve stáji nic neděje ,koně se nemění.Tak nevím

U nás se taky očkují jen ti, kteří někam jezdí.
majkulka
napsal(a):
i očkování jedince má smysl, samozřejmě celé stádo by bylo ještě lepší.
Určitě má smysl očkovat koně cestovatele a v chovu, i kdyby to byl jeden z celého stáda.
Kobylu si očkuju, cestuje. A taky se bojím, že zase vznikne situace, že se to plošně bude vyžadovat a znovu rozjíždět primovakcinaci je blbst.
koně
napsal(a):
Smysl? Kobyla pojede li na připouštění,tak musí mít hotové všecko ,co je povinné.A je li naočkovaná,není takové riziko zmetání ,kvůli viru. Valaši maximálně okašlou a stará jalová taky. Jinak se ve stáji nic neděje ,koně se nemění.Tak nevím
slovo smysl v mém příspěvku znamenalo, že očkuji své koně kvůli "něčemu". Březí klisny očkujeme ehv proti zmetání- pomíjím v tuto chvílim pravidelné očkování proti herpes viru, které se dělá co půl roku. Pokud je ve stádě naočkována pouze jedna březí klisna, její očkování ztrácí smysl. Účinek vakcíny klesne na cca 20-30%. Což je zbytečné - aspoň tedy pro mne.
majkulka
napsal(a):
slovo smysl v mém příspěvku znamenalo, že očkuji své koně kvůli "něčemu". Březí klisny očkujeme ehv proti zmetání- pomíjím v tuto chvílim pravidelné očkování proti herpes viru, které se dělá co půl roku. Pokud je ve stádě naočkována pouze jedna březí klisna, její očkování ztrácí smysl. Účinek vakcíny klesne na cca 20-30%. Což je zbytečné - aspoň tedy pro mne.
Aha
Já měla za to ,že pravidelně očkovaný jedinec je prostě chráněný.
Bez ohledu na okolí.
Jestli má virus hepresu mutace,proti kterým vakcína nezabírá,nevím.

koně
napsal(a):
Aha
Bez ohledu na okolí.
Sám je do určité míry chráněný, ale to neznamená, že to nemůže třeba přenést na ostatní, asi jako lidi chřipku. Příznaky bude mít lepší, protože má trénovanou imunitu. Ale klidně to může samozřejmě chytit v mírnější formě.
Aspoň tak jsem si to tenkrát četla, když to propuklo.
https://equichannel.cz/clanky/zdravi-a-veterinarni-pece/herpesvirus-v-raji-globalizace-jezdeckeho-sportu
koně
napsal(a):
Aha
Bez ohledu na okolí.
bohužel to tak právě není A ještě - u nás jsou k dostání dvě vakcíny - od Biovety BioEquin H - ta je pouze na jeden kmen a od Cymedica Equip EHV 1.4 - ten je na dva kmeny.