Přípravek na pružnost kopyt

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

WestBram

10.10.2022 12:32
WestBram

XXX.XXX.251.101

Zdravím, hledám buď přípravek nebo doplněk stravy k podpoře pružnosti, a vůbec k celkovému zdraví kopyt. S čím máte pozitivní zkušenosti a doporučili byste? Děkuji za názory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2022 13:42

WestBram napsal(a):
Zdravím, hledám buď přípravek nebo doplněk stravy k podpoře pružnosti, a vůbec k celkovému zdraví kopyt. S čím máte pozitivní zkušenosti a doporučili byste? Děkuji za názory.

Kerabol.

10.10.2022 14:46

Přímo na kopyta je minerálka "mustang trace"
kopyta jsou pružná ne z důvodu jako ohebnosti rohoviny, ale z funkčnosti mechanismu v kopytě (kopytní pouzdro, prstní polštář, střelka, kopytní kost, chrupavky) to vše musí fungovat, pak bude kopyto našlapovat od patek a vstřebávat nárazy....

10.10.2022 14:50

Pružnost kopyt je široký pojem. Jde o drolivost rohoviny nebo se vám dělají rozštěpy nebo máte pocit, že kopyto je vysušené a praská povrchově...?

Jinak k celkovému zdraví kopyt je potřeba celostně zdravý přístup.
Vhodná skladba potravy, vhodné zařazení pohybu a povrchů, vhodný trim, vhodná zootechnika atd.

10.10.2022 21:05

Ještě...Ungulat a Glucogard od Hippolytu....
Huf Vital, Equinox hoof a Biodyne od Decathlonu

10.10.2022 21:17
kallisto

XXX.XXX.61.218

Nám pomohl z nejhoršího taky Mustang Trace.

Jinak se prý také osvědčil https://www.horseriding.cz/kopyta/atcom-huf-vital/

Coudas

11.10.2022 06:34
Coudas

XXX.XXX.87.254

Premin Hoofcare

11.10.2022 08:41

Při akutním drolení bílé čáry nám zabral super Gelapony® Biotin H Biosol od Orling:
https://www.orling.cz/cs/e-shop/pripravky-veterinarni/kone/gelapony-biotinh-biosol-biosol-3000ml.html

Pak jsme pokračovali s Mustang Trace a za mě tedy opravdu super. A rozhodně souhlasím s Bugyra kopyta ovlivňuje mnoho faktorů a je prostě potřeba to vychytat, plus na každého koně účinkuje něco jiného.....

11.10.2022 19:48

Ještě dodatek, pokud tu minerálku chcete pro nějakého coba, fríse...rousnaté plemeno, tak BEZ BIOTINU. dělá opět mustang trace.

11.10.2022 21:07

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ještě dodatek, pokud tu minerálku chcete pro nějakého coba, fríse...rousnaté plemeno, tak BEZ BIOTINU. dělá opět mustang trace.

Jenom otázka. Proč bez biotinu?

11.10.2022 22:11
kallisto

XXX.XXX.61.218

Jenom otázka. Proč bez biotinu?

Viz

Coudas

12.10.2022 06:50
Coudas

XXX.XXX.87.254

Aha, protože to píšou na přípravku 🙂

12.10.2022 07:02

kvůli hyperkeratóze

12.10.2022 10:32

Coudas napsal(a):
Aha, protože to píšou na přípravku 🙂

Vy se musíte řídit tím, co napíšou na přípravku, my ostatní si to vygůglíme....nebo víme kde hledat

JanaJanaJanaJana

12.10.2022 10:40
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Tohle je otázka.

Osobně jsem dospěla k názoru, že zdravému koni stačí komplexní minerálka, kvalitní úprava kopyt a kvalitní seno a jádro.

Musíte si uvědomit, že neuvědomělým přidáním "něčeho navíc" můžete narovnat rovnováhu minerálů ve stravě, a tím pádem i v těle.

Na problematická kopyta (hniloba, nekvalitní rohovina atp.) je opravdu výborný výše zmíněný Mustang Trace, nicméně pokud se do toho přidává ještě jiný doplněk, může to udělat více škody, než užitku. Zároveň ho dost lidí dává i místo klasické minerálky, jenže je potřeba si uvědomit, že to není minerálový doplněk komplexní, tj. podávat jen MT - může časem začít chybět něco jiného).

Osobně jsem také dávala MT zdravému koni v nejlepších letech s úpravou kopyt co 4 týdny na doporučení kopytářky. Nakonec jsem to ale vysadila a vrátila se ke klasické minerálce, jelikož ta kopyta prostě odrůstala fakt brutálně rychle, až moc i na ty 4 týdny a prostě to dělala neplechu jinde.

Takže moje hlavní rada: ať budete nakonec dávat cokoli, zjistěte si u erudovaných, jestli je Vaše finální krmná dávka kompletní, jestli jí něco nechybí nebo naopak jestli nebude i s dobrým úmyslem majitele spíš škodit (aby prostě něčeho ve výsledku nebylo až moc).

12.10.2022 10:54

Já jsem za MT ráda, je to minerálka bez Ca a Fe(rozbor krmení nemám, ale taky si myslím, že ve stravě a vodě toho má kobyla dost) má esenciální aminokyseliny, a co nemá lze dodat - kvasnice...za mě dobrý počin(Ca : dávám řepné řízky, vojtěšku, v müsli je karob a další vojtěška + další minerály, ale nekrmím v plné dávce) proto mi to tak vyhovuje, minerálka bez Ca díky bohu za ní.
https://www.mustang-trace.cz/blog/co-je-to-mustang-trace/

JanaJanaJanaJana

12.10.2022 11:00
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

K MT je ale ještě dobré zmínit, že nově firma začala vyrábět vlastní krmivo, kde je MT + další složky a doporučená dávka je tak vyvážená a není nutné přidávat nic dalšího základního.

https://www.mustang-trace.cz/mustang-trace-superb/

Zároveň výrobce uvádí, že MT SUPERB lze kombinovat s kloubními preparáty, MSM a s běžnými bylinkami a kořením.

Coudas

12.10.2022 11:00
Coudas

XXX.XXX.87.254

Vy se musíte řídit tím, co napíšou na přípravku, my ostatní si to vygůglíme....nebo víme kde hledat

Ano, plně se chápeme.

12.10.2022 16:24

JanaJanaJanaJana napsal(a):
K MT je ale ještě dobré zmínit, že nově firma začala vyrábět vlastní krmivo, kde je MT + další složky a doporučená dávka je tak vyvážená a není nutné přidávat nic dalšího základního.

https://www.mustang-trace.cz/mustang-trace-superb/

Zároveň výrobce uvádí, že MT SUPERB lze kombinovat s kloubními preparáty, MSM a s běžnými bylinkami a kořením.

ale šílená cena

JanaJanaJanaJana

12.10.2022 16:42
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

ale šílená cena

Total souhlas.

On ani ten MT není úplně levný....teď jsem na Reformin plus a ta cena za dávku je poloviční a kůň má kopyta pěkná (MT z velkého pytle 20Kč/dávka, Reformin 9,65).

Ale kdybych to přímo tento přípravek, tak na koni samozřejmě nešetřím.

12.10.2022 17:01

momentálně jsem na dávce 100g den/18kč, lze snížit na udržovací 50g den/9kč ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík