Espadril

XXX.XXX.64.22
Dobry podvecer. Byli by jste ochotni se podelit strohym komentarem at jako klient ci jako ustajivatel: MESTO, PASTEVKO/na noc BOX (pocitam standard pece=listopad-brezen kvalitni balik sena ve vybezich, v lete bohata pastvina,voda,sedlovna, nejaka i obycejna jizdarna/kruhovka),CENA
Diky, nejak nevim, jak to ted bude s nama konakama. Je to dost sileny at v cene podestylky, krmeni, energii,…
Uživatel s deaktivovaným účtem

Espadril
napsal(a):
Dobry podvecer. Byli by jste ochotni se podelit strohym komentarem at jako klient ci jako ustajivatel: MESTO, PASTEVKO/na noc BOX (pocitam standard pece=listopad-brezen kvalitni balik sena ve vybezich, v lete bohata pastvina,voda,sedlovna, nejaka i obycejna jizdarna/kruhovka),CENA
Diky, nejak nevim, jak to ted bude s nama konakama. Je to dost sileny at v cene podestylky, krmeni, energii,…
Jako klient platím 10 000 měsíčně. Okres ČB, v létě podle počasí 24/7, jinak 12/12. Tráva, seno podle potřeby (dost, koně hubení nejsou, spíš naopak ). Voda samozřejmostí. Sedlovna, venkovní jízdárna.
xylofon

XXX.XXX.98.214
Seno ani sláma za tento rok nepodražila, balík slámy 400,-, seno 800,-, energie šly nahoru, ale pro majitele koní v rozpočtu komerčního ustájení jsou to max. desítky, a to počítám i halové svícení u stájí o 20ti koních. Prostě nebudou zářivky, ale ledky, bude zhasínat každý a všude a ne až poslední. Kafe si vařit nebudete a teplo se bude pouštět z přímotopu jen během převlékání. Kolem nás se v komerčním zdražovalo během zimy 21/22 a přijít s dalším zdražením, tak si hodně lidí koně převeze do levnějších stájí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.182
napsal(a):
Jako klient platím 10 000 měsíčně. Okres ČB, v létě podle počasí 24/7, jinak 12/12. Tráva, seno podle potřeby (dost, koně hubení nejsou, spíš naopak ). Voda samozřejmostí. Sedlovna, venkovní jízdárna.
Vondrov?

Liberecký kraj, 2 koně 12/12, jízdárna, kolotoč, sedlovny, sociální zázemí, boxy 4 x 5 metrů atd. Teď platím za oba koně desítku, bude se zdražovat o 500,- za koně.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
Co vím, tak kolem Prahy už všichni zdražovali kolem začátku roku anebo teď od pozima už zdraženo je.
Cena je tu všude tak plus minus, pastevko 5000-6000 Kč, box 10 000+. Bez ohledu na dostupnost.
Jinak bych jen ráda podotkla, že z mé zkušenosti kvalitní ustájení se dost často neotáčí na ceně. Bohužel.
MiPac

XXX.XXX.219.170
Krkonoše - paddock s přístřeškem, v létě možnost pastevka - 3700,- Kč

aluska
napsal(a):
Vondrov to není, ale blíž ať napíše kometa, jestli bude chtít
Haklák?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vondrov?
Hvozdno. Vondrov má i halu.

napsal(a):
Haklák?
Hvozdno. Haklák má i halu.
Coudas

XXX.XXX.87.254
A já měla za to že učíte v Kroměříži.

napsal(a):
Hvozdno. Haklák má i halu.
No, "halu"... s poníkem jsme se tam měli co točit

Mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Výběh s přístřeškem 24/7 4.900 Kč a varianta na noc box 6.400 Kč. Písková jízdárna, zázemí pro jezdce velmi skromné.

Coudas
napsal(a):
A já měla za to že učíte v Kroměříži.
Ne, v ČB. Ale do Kroměříže jezdím pravidelně jako předseda u maturit.

napsal(a):
No, "halu"... s poníkem jsme se tam měli co točit
My se tam vešli i v šesti koních. Asi jsme byli lepší oddíl.

MS kraj stáj C. 1 - box, přes den pastva, přístřešek, voda, seno, jádro vlastní, písková jízdárna, kruhovka. Zdrazili na 6000, -
Jsme přestěhování do stáje C. 2 - stejná vybavenost jen to mám blíž. Cena ustájení zatím 4500,- o zvedání se mluví ale zatím se nekoná.
honepe

XXX.XXX.44.16
Kobylka je téměř rok ustájena v Polsku (za hranicí s Karvinou cca 8 km), abych předešla nějakému pochybení, my v PL také již bydlíme, proto šla kobylka s námi. Našli jsme stáj 5 km od domu, přes den výběhy, na noc box. V ceně je místování, krmení senem a jejich jádrem, pouštění, dekování, když nemůžu tak se postarají během strouhání, vyhřívaná šatna, kuchyň na kávu, čaj, polévky atd, WC, sedlovna. Není problém si kdykoliv bezplatně půjčit masážní a vyhřívanou deku pro koně, využívám občas po tréninku. V ceně je také kruhovka a písková jízdárna s drenáží a osvětlením, i když prší týden v kuse, jezdit se dá bez problému. Zatím vše v pořádku, jsme hodně spokojeni, kobylka je od června v polovičním pronájmu u majitelky stáje, protože na ni není tolik času. Bez polovičního pronájmu cena 600zlt, nyní 350zlt s tím, že kobylka chodí pod sedlo 2-3 týdně s majitelkou stáje na 50min a majitelka stáje platí kováře. Neměnila bych :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.253
u nás se nezdražovalo a ani se nechystá, pastevko u Prahy, topíme si v šatně krbem na dřevo, uvnitř se svítí pár minut denně, jízdárnu máme osvětlenou, ale za to se připlácí (kdo denně jezdí za tmy), já na plac nechodím, pouze terén, takže upřímně za dobu co tu jsem sem si asi 1x svítila na záchodě :-D seno máme vlastní... co samozřejmě řešíme je, že šlo nahoru krmení jako musli, ale to si každý majitel stejně řeší sám, vodu máme z studny kvalitní...
Espadril

XXX.XXX.96.113
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
u nás se nezdražovalo a ani se nechystá, pastevko u Prahy, topíme si v šatně krbem na dřevo, uvnitř se svítí pár minut denně, jízdárnu máme osvětlenou, ale za to se připlácí (kdo denně jezdí za tmy), já na plac nechodím, pouze terén, takže upřímně za dobu co tu jsem sem si asi 1x svítila na záchodě :-D seno máme vlastní... co samozřejmě řešíme je, že šlo nahoru krmení jako musli, ale to si každý majitel stejně řeší sám, vodu máme z studny kvalitní...
To je samozřejmě super a máte štěstí.
Ovšem zvýšení celkových nákladů se netýká pouze topení v sedlovně a vlastního sena... Předpokládám práce traktoru/nafta, elektrický ohradník, servis ohrad, práce stájníka, údržba jízdárny a okolí stájí...
Espadril
napsal(a):
To je samozřejmě super a máte štěstí.
Ovšem zvýšení celkových nákladů se netýká pouze topení v sedlovně a vlastního sena... Předpokládám práce traktoru/nafta, elektrický ohradník, servis ohrad, práce stájníka, údržba jízdárny a okolí stájí...
To je pravda,u nás jsem zvyšovali platy o 10% od září....a to je taky hodně znát,...

vždycky, když nám v práci přidali, já to odevzdala na zvýšeném ustájení...nebo zdražili v krámě, takže co přidají si zas až tak neužívám.
zdražovalo se tři roky po sobě,letos ne...zatím?
celkově mě kobyla vyjde okolo 10 tisíc./měsíc v ustájení máme vše...výběh, vytápěná sedlovna, šatna, sociál, hala , jízdárny, skokový materiál...ale občas to má ale...bohužel. dostupnost 10 minut autem, přes půl hodiny pěšky. o něco méně na kole.
jesie
napsal(a):
To je pravda,u nás jsem zvyšovali platy o 10% od září....a to je taky hodně znát,...
Přidali vám 10%? Tak to jste v Usteckém kraji jedna z těch šťastných
Nám budou přidání oznamovat v úterý,tak jsem zvědavá,s čím se vytasí..
Já mám teda výhodu koní na vlastním..vlastní vody z pramene a že všechno svítí na solar a ohradník jede na baterku..jediné tedy,co jsem pocítila,že zdražilo,je krmení a krmné doplňky..
S jídlem pro nás lidi je to horší..nstačím zírat,kolik stojí máslo,olej,ovoce...
canka
napsal(a):
Přidali vám 10%? Tak to jste v Usteckém kraji jedna z těch šťastných
Nám budou přidání oznamovat v úterý,tak jsem zvědavá,s čím se vytasí..
Já mám teda výhodu koní na vlastním..vlastní vody z pramene a že všechno svítí na solar a ohradník jede na baterku..jediné tedy,co jsem pocítila,že zdražilo,je krmení a krmné doplňky..
S jídlem pro nás lidi je to horší..nstačím zírat,kolik stojí máslo,olej,ovoce...
Mě ne 😂,mým zaměstnancům ve staji 👍…ale vzhledem k tomu,že ty platy neměli nic moc,tak už to bylo potřeba…Ten tým co mám bych těžko dávala dohromady,ať už u hlediska zkusenosti tak i spolehlivosti…
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
jesie
napsal(a):
Mě ne 😂,mým zaměstnancům ve staji 👍…ale vzhledem k tomu,že ty platy neměli nic moc,tak už to bylo potřeba…Ten tým co mám bych těžko dávala dohromady,ať už u hlediska zkusenosti tak i spolehlivosti…
Osvícený zaměstnavateli.
Klobouček
ustájení

XXX.XXX.178.106
a kde to prosím je? sháním boxové ustájení kolem Pardubic