Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ellenka

12.10.2022 11:04
ellenka

XXX.XXX.231.225

ahoj, je mi 14 let a na koních jezdím už 5 let. ted mam vlastního pony cca 140 khv a chtěla bych na hobby závody ( parkur). tak bych se chtěla zeptat jak to probíhá na závodech, co vše před tým zařídit, mužu tam i bez licence koně a co mam mit ja s sebou? do jake kategorie se mám hlásit a jak se přihlásit na závody? a musí o tom vědět trenér? jak zajistit dopravu? a jak je to s závodními čísli? kde je mam sehnad a jake tam má být číslo? prosím o co nejvíce rad a zkušeností na závodech jsem ještě nebyla, a chtěla bych tam jet připravena :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2022 11:11

No na tvém místě, jelikož chybí elementární informace, bych se:

1. jela na nějaké závody podívat
2. vše probrala s trenérem - předpokládám, že pokud uvažuješ o závodech, tak trenéra máš
3. doplňkově pročetla pravidla ČJF, kde taky najdeš spoustu těch všeobecných informací

12.10.2022 11:25

První, co si musíš přečíst, když chceš na závody, které jsou organizované pod ČJF, jsou pravidla. http://www.cjf.cz/dokumenty/pravidla/ V pravidlech se dozvíš odpovědi na téměř všechny své otázky. Zbytek se dozvíš od trenéra. Rozhodně doporučuji na závody jezdit s trenérem.

co mít s sebou: doklady koně s potřebnými veterinárními (chřipka, krve) a dalšími náležitostmi (známka koně), peníze, zákonného zástupce nebo někoho, kdo za tebe nese odpovědnost (třeba trenéra), koně, výstroj a úbor odpovídající pravidlům (vč. čísla koně).

jak zajistit dopravu: bude vědět trenér. V zásadě platí poohlédnout se po někom, nabízejícím služby přepravce na bazoši, ve fejsbůkových skupinách z okolí stáje, poptat se ve stáji, případně nabízí spolujízdu občas někdo, kdo na závody z okolí jede.

jak to probíhá na závodech: toto se dozvíš z rozpisu závodů, to je dokument, který upravuje průběh toho kterého závodu, termíny a rozpisy závodů najdeš na jezdectvi.org/zavody a přes tento systém se po registraci budeš i přihlašovat nebo tě přihlásí odpovědná osoba z vaší stáje. Zbytek na místě ti poradí trenér, každé závodiště je dispozičně řešené trochu jinak. Já třeba nejdřív ze všeho vždy hledám ZÁCHODY

Na pár závodů si zajeď jako oška (ošetřovatelka) s jinými závodníky, ať vidíš, jak to tam probíhá, a hned budeš moudřejší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík