PONY X KUN

Český sportovní pony
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PaVliNkA1579

14.10.2022 11:08
PaVliNkA1579

XXX.XXX.231.225

ahoj, jezdím na koních už od malička, je mi 13 a ted bych chtela vlastniho ja uvažuji o poníkovy cca 130-140 cm mam asi 50 kilo. myslíte že by to byla dobrá volba? unesl by mě ještě, jezdila bych cca 3 krat tydne. nad pony jsem uvažovala proto že mně uplně neberou nějake 2 metry vysoké koně a taky proto že za 2 roky jdu na střední a na koníka bych měla čas jen o vykendu což podle mně poníkovy neublíží když na něm budu jezdit 2 krat tydne a velký kun prave potrebuje pohyb. a taky se bojim abych mu neco neudelala se zady nebo nohama. co si o tom myslíte. taky jsem uvažovala nad tým že bych ho pujčila me trenerce ktera to nabízí, trenuje děti ale žadna obyčejna jezdecka škola konika by mnělo jedno dítě, a poník by tak měl i více pohybu ne jen 1-2 tydně :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2022 11:14

že bych ho pujčila me trenerce ktera to nabízí, trenuje děti ale žadna obyčejna jezdecka škola konika by mnělo jedno dítě,

Super, že máte u trenérky tyhle možnosti. Půjč si poníka od trenérky, která to nabízí a trénuje děti.

Svého koně bych si pořídila, až na něj budu mít čas.
Na co by ti byl kůň, který má lepší vztah s nějakým dítětem, které na něm jezdí 3x týdně a je u něj třeba denně. To budeš mít úplně stejný vztah s koněm, na kterém v týdnu bude u trenérky jezdit také jedno dítě, a o víkendech ty.

A co je hlavní - bude to levnější. O dost. Nevěříš? Věř.

PaVliNkA1579

14.10.2022 11:27
PaVliNkA1579

XXX.XXX.231.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
že bych ho pujčila me trenerce ktera to nabízí, trenuje děti ale žadna obyčejna jezdecka škola konika by mnělo jedno dítě,

Super, že máte u trenérky tyhle možnosti. Půjč si poníka od trenérky, která to nabízí a trénuje děti.

Svého koně bych si pořídila, až na něj budu mít čas.
Na co by ti byl kůň, který má lepší vztah s nějakým dítětem, které na něm jezdí 3x týdně a je u něj třeba denně. To budeš mít úplně stejný vztah s koněm, na kterém v týdnu bude u trenérky jezdit také jedno dítě, a o víkendech ty.

A co je hlavní - bude to levnější. O dost. Nevěříš? Věř.

nene myslela jsem to tak že toho svého poníka bych dala mé trenerce a o vykendu nebo když bych měla čas bych na něm jezdila já. vubec nevím kde budu mít střední ale počítám s tým že každý den nebudu stíhat za koníkem jezdit

14.10.2022 11:33

No tak právě proto navrhuji, aby sis žádného koně nekupovala.

Protože na něj nebudeš mít čas.
A to potom nevím, na co vlastního koně, když už dopředu vím, že ho budu vídat jen o víkendech.

Počkej si ještě na další názory, třeba přinesou další pohledy na věc.

14.10.2022 11:51
koně

XXX.XXX.174.63

Než dostuduješ bude ti poník malý .
A stejně si ho ani neužiješ.Budou se ti na něm natřásat dětičky ,a tvoji rodiče ho budou akorát sponzorovat .
Jestli umíš dobře jezdit ,jezdi na cizích koních .Je velký zájem o B reitery .Aspoň se ještě víc naučíš a okoukáš.
A když tě potřeba vlastního koně bude držet i po střední škole,půjdeš do práce a můžeš si ho už i platit .

14.10.2022 11:57

...o poníkovy cca 130-140 cm mam asi 50 kilo. myslíte že by to byla dobrá volba?
...bych měla čas jen o vykendu což podle mně poníkovy neublíží...
...taky se bojim abych mu neco neudelala se zady nebo nohama...

Tyhle dotazy rozhodně nejsou od člověka, který je zralý na to, mít vlastního koně. V klidu dostuduj (zaměř se hodně na ČJ, ty hrubky jsou šílené) a o víkendech si plať docházku do jezdeckého kroužku. Vyjde to několikanásobně levněji a pro tebe to bude rozhodně užitečnější.
Btw. víš, jak dlouho žije poník a za jak dlouho na něm už nebudeš moct jezdit? Co s ním pak? A co na to celé vůbec rodiče? Víte, že kůň stojí desítky tisíc korun ročně a to pouze, pokud je zdravý?

14.10.2022 18:22

PaVliNkA1579 napsal(a):
ahoj, jezdím na koních už od malička, je mi 13 a ted bych chtela vlastniho ja uvažuji o poníkovy cca 130-140 cm mam asi 50 kilo. myslíte že by to byla dobrá volba? unesl by mě ještě, jezdila bych cca 3 krat tydne. nad pony jsem uvažovala proto že mně uplně neberou nějake 2 metry vysoké koně a taky proto že za 2 roky jdu na střední a na koníka bych měla čas jen o vykendu což podle mně poníkovy neublíží když na něm budu jezdit 2 krat tydne a velký kun prave potrebuje pohyb. a taky se bojim abych mu neco neudelala se zady nebo nohama. co si o tom myslíte. taky jsem uvažovala nad tým že bych ho pujčila me trenerce ktera to nabízí, trenuje děti ale žadna obyčejna jezdecka škola konika by mnělo jedno dítě, a poník by tak měl i více pohybu ne jen 1-2 tydně :)

Viz efe a Buggyra

1) Za 2, 3 roky můžeš mít 170 cm a 70 (nebo i víc) kg
2) Kůň je hodně drahý koníček

A ta čeština je fakt hrozná.

15.10.2022 14:45
fríský

XXX.XXX.15.141

jak píši ostatní. Mít vlastního koně je dosti náročné.
Tak Ti píši orientační ceny kolik co stojí abys měla alespoň trochu představu

Pravidelné platby:
ustájení minimálně stojí 5000 Kč (pastevní),
korekce kopyt 500 Kč minimálně 6-8 týdnů
úrazové pojištění cca 1000 Kč.
+cestovné MHD 150 Kč/ měsíčně ( vlastní doprava)

veterinární nálady 1x ročně:
Očkování cca 1000 Kč
odčervení 600 Kč
zubař cca 3000 Kč
fyzioterapie cca 5000 Kč- ta úplně není nutná, ale občas by bylo vhodné aby se odborník podíval na koně a srovnal ho.

Ostatní náklady:
koupi koně minimálně 80000 Kč
výbava pro koně cca 15 000 Kč
výbava pro jezdce cca 5000 Kč
Pojištění koně ( škoda odpovědnosti) 265 Kč ( 1 x 3 měsíce)= 1060 Kč/rok.
to nepočítám mít nějakou rezervu pro úraz koně - Pojištění koně se nevyplatí.

Měsíčně náklady na koně vyjdou cca 7238 Kč/měsíčně bez samotné koupě koně a výbavy,což z rodinného rozpočtu je dosti velká částka a v dnešní době při zdražování bych si koupi koně velmi dobře rozmyslela.
Bohužel jsi ještě dítě, které nezná hodnotu peněz.
Až Ti bude 15 můžeš jít na brigádu, pokud budeš zvládat školu a poznáš, že není to žádná sranda chodit a vydělat si na svoje náklady. Když budeš chodit na ní tak můžeš začít šetřit na koně, výbavu.... .
Doporučuji Ti abys ses jezdecky vzdělávala a chodila na i kurzy, dál si měla koně v pronájmu, to vše vyjde mnohem levněji. To co se naučíš bude se Ti hodit až budeš mít vlastního koně. Jednou se Ti ten sen splní, ale chce to správný čas hlavně pravidelný příjem a trpělivost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík