Dobrý den, asi před měsícem jsem nechávala svým dvěma koním udělat krve kvůli převozu.
Zaplatila jsem paní veterinářce s tím,že mi napíše do týdne výsledky.
Je to měsíc a přišel mi dopis o nezaplacené faktuře za laboratorní vyšetření.
Vždy to bylo tak,že vet odebral krev,napsal mi pak do průkazu výsledek,dal razítko a vše bylo vyřešené.
Tohle vidím poprvé.
Mohl by mi to prosím někdo ujasnit jak to tedy je.
Díky moc
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud jste zaplatila veterinářce, máte jistě doklad a obraťte se tedy na ní ne?
Já to mám tak, že na místě platím vetovi za odběry a cestu. Poštou mi přijde protokol s výsledky a faktura za vlastní vyšetření krve. Protokol vkládám do průkazu. Ale je fakt, že mám jen dva kusy a proto mi jeden protokol pro oba nevadí. Na závodech ani na výstavě s tímto nebyl žádný problém.
Tak jestli třeba nedošlo jen k nedorozumění... Ale to vyřešite jen s tím svým veterinářem

Bobřís1605
napsal(a):
Dobrý den, asi před měsícem jsem nechávala svým dvěma koním udělat krve kvůli převozu.
Vždy to bylo tak,že vet odebral krev,napsal mi pak do průkazu výsledek,dal razítko a vše bylo vyřešené.
Tohle vidím poprvé.
Díky moc
Co vím, tak faktura chodí majiteli koně. Nějak tomu nerozumím.

napsal(a):
Co vím, tak faktura chodí majiteli koně. Nějak tomu nerozumím.
My teda vetce platíme rovnou i za rozbor, sakumprdum celou sumu jí dáme do ruky. Na náš mail (do naší schránky) potom přijde protokol (jestli i s fakturou, to si tedy nevybavuji), ale vše je hrazené předem.
Účtenku od veta pochopitelně máme i na částku, kterou dáváme za rozbor. Je dost možné, že faktura v takovém případě chodí vetovi.
Mimochodem, když jsem nechávala dělat mikroprvky a metabolické ukazatele, tak stopro zadávala rozbor klinika a také ho hradili oni, tam jsem fakturu od laborky stopro nedostala, pouze od veteriny ten protokol.

napsal(a):
My teda vetce platíme rovnou i za rozbor, sakumprdum celou sumu jí dáme do ruky. Na náš mail (do naší schránky) potom přijde protokol (jestli i s fakturou, to si tedy nevybavuji), ale vše je hrazené předem.
Účtenku od veta pochopitelně máme i na částku, kterou dáváme za rozbor. Je dost možné, že faktura v takovém případě chodí vetovi.
Mimochodem, když jsem nechávala dělat mikroprvky a metabolické ukazatele, tak stopro zadávala rozbor klinika a také ho hradili oni, tam jsem fakturu od laborky stopro nedostala, pouze od veteriny ten protokol.
Ale my nevíme (a asi se, jako obvykle, ani nedozvíme) co zadavatel(ka) vetovi přesně zaplatila. Já jsem z toho příspěvku prostě zmatená.
Bobřís1605
napsal(a):
Tohle vidím poprvé.
Díky moc
Hned po odběru krve vám žádný doktor výsledky do průkazu napsat nemůže.
Protože musí odebrané vzorky dodat do laboratoře .
Z té vám pak ,většinou do týdne cca,dojde poštou, faktura plus výsledky.
Následně tedy,když má veterinář co ,zapsat ,zapíše číslo protokolu a výsledek do průkazu .Nebo ,jedete li na akci a nestíháte,si do průkazu protokol jen založíte .Pro případné kontroly. A do kolonky vám doktor dopíše ,až jindy.
Pravděpodobně jste tedy doktorce platila jen cestu a odběry samotné .
V podstate sa všetci zhodnú v tom, že nikto nevie, čo si veterinár zaúčtoval. A keďže vám prišla faktúra, platili ste pravdepodobne iba odber krvi a cestu, laboratórium chce od vás zaplatiť samotné vyšetrenie tej krvi. Ak máte nejasnosti, zavolajte veterinárke, ktorá vám vyšetrenie robila. Tá vám istotne vysvetlí, ako to je, narozdiel od ľudí v diskusii, ktorí to tom neboli.
Všem děkuji za odpovědi a zároveň se omlouvám,že odepisuji až teď.
Fakturu jsem uhradila a krve už mám hotové.
Každopádně k odpovědím.
Paní veterinářce jsem platila za odběr krve,za práci a nechala si zaplatit i rozbor,proto mě pak neuhrazená faktura překvapila.
Každopádně došlo k nedorozumění,ale už je vše vyřešené :)