Ustájení - farma Prak, pozor!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gabinka_kaa

28.10.2022 20:56
Gabinka_kaa

XXX.XXX.234.74

Ráda bych upozornila na klamavé inzeráty ohledně ustájení na "Farmě Prak". Inzerující slečna je přítelkyní pana majitele a stáj má "v pronájmu". Byla jsem tam s koňmi a můžu napsat, jaký je skutečný stav věcí, ne tento vysněný.
Ad výběhy: pochybuji, že návštěvníky stránek zajímá, kolik celkem hektarů vlastní pan majitel. Podstatné pro ně je, kolik budou mít k dispozici jejich koně. Takže pravda je taková, že 30 soukromých koní bude nasáčkovaných na celkem nějakých 8 hektarech. Tečka. Nic víc, ani kousek. Na velké pastviny pouští pan Tupý jen své koně a své krávy.
Občas najdete svého koně pokousaného a pokopaného od nově příchozího, protože to, že k vám dávají do výběhu nového koně, se vám nikdo ani neobtěžuje oznámit.
Přes zimu není na pastvinách žádné seno! Když ho chcete, musíte si ho koupit.
Na většině pastvin nejsou ani přístřešky, část koní má u výběhu stromy, kam se v letním žáru mohou alespoň na část dne schovat, ostatní se pečou na slunci celý den. Většinou ještě kopají do prázdných nádob, aby si někdo všiml, že nemají vodu, ale to nikoho nezajímá. Když si nenapustíte vodu do výběhu sami, tak to nikdo neudělá a koně jsou bez vody celé dny.
Kruhovku, u které se na stránkách uvádí i rozměry a povrch, ještě nikdy nikdo na statku bohužel nenašel, stejně marně byste hledali prádelnu a krmírnu.
Krmení si lidi skladují v části jezdecké haly, ale prostor pro krmení je minimální a velmi prašný. V ceníku se zmiňuje 2x denně jádro, tím je asi myšlený oves, který je skladovaný na půdě v horní stáji, kde se to jen hemží myšmi a ptáky, osobně bych se štítila toho ovsa plného exkrementů byť jen dotknout, natož to dát koni.
Kvůli zálibě majitelů v chovu holubů na vás neustále tito ptáci nalétávají, všude jsou jejich exkrementy, když dáte krmení koni dříve, než ho zavřete, tak se okamžitě slétnou do žlabu, zkrátka hnus.
O vytápěné sedlovně také nemůže být ani řeči, ta místní byla vytopená co pamatuji jen jednou, když se do ní dostala voda z vnitřního mycího boxu (ostatně venkovní ani nikdy neexistoval - další z řady lží). Jinak zima a vlhko, musela jsem si sedla vozit domů, protože mi plesnivěla.
Pokud byste hledali nějakou šatnu, natož vytápěnou, byli byste hodně naivní. Převléknout se dá jedině na parkovišti u auta nebo u koně v boxu.
Stejně tak sednout si někam, nebo si uvařit kávu?! Nikdo jsme přesně nevěděli, co znamená slibovaná "klubovna s kuchyňkou". Je pravda, že za celou historii, co jsem tam byla, nám pan Tupý asi dvakrát přidělil nějaký koutek v penzionu, ale vždy jenom na pár dnů, než se konala nějaká svatba či jiná akce. A ty se v létě konaly skoro každý víkend.
Takže si myslím, že to není nic, kam by si soudný člověk dal svého koně, kterého má rád. A solidní ukázka toho, že ne všemu, co se píše, je radno věřit.

29.10.2022 12:06
koně

XXX.XXX.174.63

Neznám jmenovanou farmu.
Ale řekla bych,jen tak obecně,když si někam budu dávat koně na ustájení,pojedu tam předem ,osobně ,Zkouknout,zhodnotit.
A když uvidím pastviny bez přístřešků a vody a neuvidím slibovanou šatnu,kruhovku a jiná zázemí, která mají být v ceně,koně tam prostě nedovezu.
Není to nijak složité
Třeba je fakt ,že se může v průběhu ustájení něco zhoršit ,ale i takhle pro začátek jsou věci viditelné ,na které se zaměřím.
Ne?

29.10.2022 21:05
etnies86

XXX.XXX.245.26

to jste nevěděla předem, nenechala si vše ukázat? trošku mi to přijde, že se někdo nepohodl a chce to pošpinit. ale třeba se mýlím

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2022 17:28

Škoda, že zde nefunguje admin, který by takovéto příspěvky prostě mazal. Možná je to na té farmě hrozné, možná ne, pravděpodobně je to něco mezi, ale nevím, čeho chcete touto "recenzí" dosáhnout. Pokud jste tam byla tak nespokojená, měla jste odejít a ne tam svého koně nechat trpět. Ne?

A já taky občas najdu svého koně pokousaného nebo i pokopaného. A nedělám z toho tyjátr. Chci totiž, aby byl přes den ve výběhu ve stádě a to s sebou přináší projevy běžného koňského chování a vyjasňování hierarchie.

30.10.2022 18:44
Včelka01

XXX.XXX.97.47

Já osobně spíše řeším to, jak se má můj kůň, jak se v ustájení cítí a jak je o něj postaráno. Nejsem člověk co nutně potřebuje jízdárny, haly a povrchy, ale pro lidi se tu teď dělala nová jízdárna, to úplně není nejlevnější položka.
Jsem zde už nějakou dobu ustájena a co se týče mého koně má vše, co potřebuje. Když chci něco vylepšit nebo změnit, tak mám pusu a umím si o to říct.
I když řešíme ve stáji s lidmi nějaké věci, co by bylo fajn, tak to jdu prostě dál vyřešit s majiteli, aby se o to postarali. Když bude člověk chodit s rukama za zády a zavřenoz pusou.. čeho docílí, pokud se mu něco nelíbí.. od toho je snad komunikace, ne?
Majitele potkávám denně, několikrát se me ptal, zda je vše v pořádku a když mám nějaký menší problém(málokdy), proberem to a vychází mi vstříc. Nikdy jsem s ním neměla žádný konflikt. Mám tu vše co potřebuji. Ve svém volném čase ať si děla kdo chce, co chce.. opět apeluji.. řeším pouze a jen svého koně… Jediný důvod proč bych odtud odcházela byli lidé, kteří tady byli a nechovali se k ostatním lidem vůbec hezky, bohužel to zasahovalo i do koní, co by koňák koňakovi nemel říkat. Neštěstí tito lidé už tady nejsou a jak se tak mezi lidmi říká, pokaždé když někdo odejde z nějaké stáje, tak se vší parádou a najednou je to ta nejhorší stáj na světě a všichni lidé jsou úplný idioti.
Máme tu jízdárny s kvalitními povrchy, super terény na vyjížďky, můj kůň nestojí v hovnech a starají se o něj lidé, kteří mají také koně a není to někdo, kdo s koňmi neumí vůbec manipulovat. Vodu ve výběhu má, seno jsem si také u majitele na zimu bez problému zařídila, přístřešek mi postaví, protože po vykácení stromů už není ve výběhu tak velký stín a hlavně můj kůň se tu má dobře. Nevím, jak to mají ostatní lidé ale jak říkám pro mě je prioritní, jak se má můj kůň a ne hádky nějakých zakomplexovaných lidí. Zvláštní je, že za ty roky, co zde jsem nikdy nebyla stáj prázná, pokaždé je plný stav a je tu dlouhodobý kolektiv.
Když máte pusu a nebojíte se říct, tak se lze domluvit na všem, co se týče koně nebo osobních potřeb, ať už je to zařízení vyprání dek nebo předělání boxu podle potřeb koně. Zázemí (společenská místnost) je nahoře v penzionu, pan majitel tam dal pro zákazníky ledničku i kávovar a je tam i posezení, ale v podstatě nikdo tuto část stáje nevyužívá.
Osoba říká, že myčák “venkovní” nikdy neexistoval.. no ehm.. Ve spodní stáji je velký myčák, který pro to má svou místnost.
V horní stáji mimo je myčák méně využíváný a není to konkrétní prostor..já ho beru jako “venkovní” .
Ať si říká, kdo chce co chce.. v minulosti jsem se ocitla v ustájení, kde naše koně mlatili a nekydali.. krmení a vitaminy se házelo konim podle potřeby….nakrmili jste svým půlku stáje a stály na absolutním blátě vy výběhu bez sena, vody, přístřešku. Chceš balík? -1500.
Na halu jsem se skoro nedostala - věcně pronajata a jízdárna byl jeden velký rybník. Kůň stal ve srajdách a smrděl jak hnůj. Když jsem hledala stáj na ustájení a několik jich navštívila.. tady mi to zkrátka vyhovovalo nejvíce.
Myslím, že je hnus psát tyhle řeči a na fb se schovávat za fake účet.
Je mi z lidí zle a z toho, kam až dokáží dotáhnout své osobní problémy a komplexy, protože nechápu, kdo má tohle zapotřebí😀 Asi nám nikdo nepřeje, aby jsme se tu měli fajn a stále nám to musí kazit.
Ps.: vyfotit si box koně v rekonvalescenci po celém dni, umím taky.. ale kdybych odtud odchazela.. určitě bych to nerozesílala dál a nerikala .. tady se nekydá a týrají tu koně 🤣
Každý se může přijít přesvědčit sám 🤷🏽‍♀️
O mě dokonce jedna psycho paní, co tu byla, veřejně na fb rozhlašuje, že se podílím na týrání koní a týrám i toho svého, kterému jsem paradoxně zachránila život. Dokonce jsem v této věci z jeho minulé péče, kam byl propůjčen svědčila i u soudu.. to je coo?🤣
Můj kůň je pro mě vše a aby mi uškodila, chtěla jít s těmito výmysly na veterinu, aby mi koně sebrali.
Podotýkám.. nikdy jsem ji nic neudělala .. ba naopak.. kamaradily jsme se a jezdivaly jsme spolu na vyjdy.
Tohle bude asi výplod zlosti, zášti a žárlivosti…
Hezký den.

30.10.2022 19:08

Sorry, ale já to vůbec nečetla. Je mi úplně jedno, co je a co není pravda o stáji, která mě nezajímá. Každý normální člověk, kdo si chce někde ustájit koně, si to tam jde prohlédnout a když není spokojen, dá koně jinam.

Možná si ty svoje pubertální výplody (duševně dospělý člověk nepere špinavé prádlo na internetu) posílejte přes messenger nebo si udělejte video na Tik Toku nebo co dělá dnešní mládež.

30.10.2022 19:33
Včelka01

XXX.XXX.17.161

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sorry, ale já to vůbec nečetla. Je mi úplně jedno, co je a co není pravda o stáji, která mě nezajímá. Každý normální člověk, kdo si chce někde ustájit koně, si to tam jde prohlédnout a když není spokojen, dá koně jinam.

Možná si ty svoje pubertální výplody (duševně dospělý člověk nepere špinavé prádlo na internetu) posílejte přes messenger nebo si udělejte video na Tik Toku nebo co dělá dnešní mládež.

No mám pocit, že by tu mohlo být i něco od někoho, kdo se v ustájení skutečně nachází v současnou chvíli 😅
Přesně tak, jak říkáte. Také jsem byla objet několik stáji a udělala jsem si průzkum a na vlastní oči jsem se jela přesvědčit. Na základě nějakého recenzování se člověk nikdy nemůže spolehnout. Mezi lidmi bývají osobní konflikty a lidé dokážou být pěkní škodíci.
Nevím, co tím chce tento člověk docílit. Očividně skutečně uškodit.
Po zveřejnění příspěvku na fb se ozvalo několik lidí na ustájko a že se chtějí přijet podívat a vůbec je nezajímá nějaká hysterická paní na fb. To je to o čem mluvíte.. Každý normální člověk to udělá. Přijede. Hezký večer Vám přeji.

31.10.2022 07:42

Já tedy z recenze nevytušila, že přispěvatelka byla rozčarovaná konkrétně u svého koně. Upozorňuje na rozpor mezi informacemi uvedenými v jakémsi inzerátu a skutečností. Třeba recenzentka skutečnost znala, když si tam dávala koně, třeba ho tam měla jen přes léto, třeba si vydupala umístění koně do výběhu s přístřeškem, a třeba odešla až po několikátém nepředpokládaném průšvihu. Třeba jí nevadilo si vozit sedlo v autě a koně přikrmovat nemusela... A třeba tam ani koně neměla. Třeba tam docházela za nějakým zapůjčeným nebo je to ještě jinak. Prostě recenze. Za mě naprosto ok, pokud vypsané je pravda. Upozornění na falešné informace v inzerci je fajn, doufám, že to napsala recenzentka i k dotyčnému inzerátu do hodnocení (pokud je to třeba na bazoši, kde je hodnocení inzerátů umožněno).

Reakce dámy, která má v ustájení v současnosti koně, je podle mě také v pořádku, opět prostě pouze recenze, každý si může na tom základě ověřit na místě a má představu o výhodách a nevýhodách. Od toho je to diskuse.

Kdyby nebyly ty recenze napsané na internetu, kde by je člověk hledal? Jasně, dříve se lidi doptávali veterinářů a koňáků z okolí, to jde také, ale pokud bude informace na internetu, je to dostupnější, za mě proč ne.

Daniela22

4.11.2022 16:46
Daniela22

XXX.XXX.4.246

Nevím, jestli slečna "včelka" se na farmě nakazila virem lhavosti, nebo to dělá za účelem získání nějakých výhod pro sebe. Žádnou ledničku ani kávovar pan majitel samozřejmě k dispozici nedal, ledničku přivezla majitelka jednoho z ustajených koní, když si ještě naivně myslela, že bude dlouhodoběji fungovat něco jako klubovna. To, že pak ledničku pan majitel zabavil a dal jí k užívání svým zaměstnancům, je věc druhá. A o kávovaru jsem ani nikdy neslyšela, to je další výmysl. Takže asi tak.

4.11.2022 17:22

Daniela22 napsal(a):
Nevím, jestli slečna "včelka" se na farmě nakazila virem lhavosti, nebo to dělá za účelem získání nějakých výhod pro sebe. Žádnou ledničku ani kávovar pan majitel samozřejmě k dispozici nedal, ledničku přivezla majitelka jednoho z ustajených koní, když si ještě naivně myslela, že bude dlouhodoběji fungovat něco jako klubovna. To, že pak ledničku pan majitel zabavil a dal jí k užívání svým zaměstnancům, je věc druhá. A o kávovaru jsem ani nikdy neslyšela, to je další výmysl. Takže asi tak.

A nechcete si to holky vyříkat jinde než tady? My vás stejně nerozsoudíme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík