Zdravím, sháním kamarádku, která by mi pomohla se základním west. výcvikem u mladého hřebce. Jsem po mateřské a bohužel si tolik už nevěřím a v hlavě mám vzduch a průvan... A proto sháním někoho na pomoc. Ideálně Praha západ, mhd z Luka, metro B. Je to pro někoho, kdo vlastního koně nemá a rád by pomohl a naoplátku je tu možnost se starat o jiného koníka a "dělat" si ho podle svého. 😊 Vše vysvětlím po vzkazu, popřípadě mailu cowgirl@seznam.cz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.95
Za prijezdeni a zhodnocení kone plti majitel jezdci. A ne ze jezdec bude dojizdet piplat se s cizim zviretem. Necha se buz erovat majitelem a hovno z toho.
Na Mořině je velmi dobře hodnocený ranč, obsedání je samozřejmě placené.
Myslím, že když si člověk zaplatí odborníka, nakonec ve finále ušetří.
https://www.vycvikkone.cz/nabidka/obsedani/
Dále tím směrem je u Ořechu Olda Novák.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.95
nowera
napsal(a):
Velmi inteligentní odpověď, díky, i to se cení
Proč by vám někdo měl příježďovat koně zadarmo je mi záhadou. Už hodně dlouho je přetlak koní a nedostatek jezdců. Tak bohužel. Buď si to udělejte sama nebo pozvěte prvního joudu kterej ale fakt nebude kvalitní nebo si to holt zaplaťte. Takový to dnes je. Smorte se s tim
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč by vám někdo měl příježďovat koně zadarmo je mi záhadou. Už hodně dlouho je přetlak koní a nedostatek jezdců. Tak bohužel. Buď si to udělejte sama nebo pozvěte prvního joudu kterej ale fakt nebude kvalitní nebo si to holt zaplaťte. Takový to dnes je. Smorte se s tim
Teda, vy umíte koukám poradit 😄 hoďte nohy nahoru a běžte j***t někoho jiného, protože nic jiného asi neumíte. Já hledám radu a pomoc a pokud se nikdo neozve, tak budiž. Přeji Vám do života hodně štěstí, protože ho asi moc nemáte 🍀
To je těžké no. Je asi naivní si myslet, že někdo kdo to fakt umí, si bude chodit zadarmo hrát s cizím koněm, ze kterého ve výsledku bude mít prd. Takoví si to nechají -logicky- zaplatit.
To můžete mít štěstí na slečnu či paní, která si na to troufne, nahradí váš čas a ušetří peníze a vy můžete doufat, že něco naučí a nepokazí víc než je nezbytně nutné. A že vám pak jí vychovaný kůň bude vyhovovat.
Podle mě je lepší zaplatit i jen pár návštěv zkušeného člověka, které vás nakopnou, pokud byste zvládla pak pokračovat sama dál, než nechat někoho zadarmo dělat s koněm pokus omyl s nejistým výsledkem.
kallisto
napsal(a):
To je těžké no. Je asi naivní si myslet, že někdo kdo to fakt umí, si bude chodit zadarmo hrát s cizím koněm, ze kterého ve výsledku bude mít prd. Takoví si to nechají -logicky- zaplatit.
To můžete mít štěstí na slečnu či paní, která si na to troufne, nahradí váš čas a ušetří peníze a vy můžete doufat, že něco naučí a nepokazí víc než je nezbytně nutné. A že vám pak jí vychovaný kůň bude vyhovovat.
Podle mě je lepší zaplatit i jen pár návštěv zkušeného člověka, které vás nakopnou, pokud byste zvládla pak pokračovat sama dál, než nechat někoho zadarmo dělat s koněm pokus omyl s nejistým výsledkem.
Děkuji za reakci, ono je to trošku složitější, já zkušenosti nějaké mám, jen někde hluboko a tak potřebuji pošťouchnout. Koukala jsem už na hodiny ježdění v okolí, ale já to potřebuji s koněm, kterého mám v péči. Koník není úplně jednoduchý (tím nemyslím zlý...) prostě to tady zkusím a buď najdu, nebo ne. 😊 Nechci to tu všechno vypisovat...
Petru Berankovou (www.vycvikkone.cz) z vlastni zkusenosti vrele doporucuju. Kun se da i na ranci ustajit a muzete mit lekce s konem a trenerem a dle dohody trenerka popracuje s konem i sama. Petra je velmi klidny a empaticky trener a mit mladocha, urcite ho bude mit v peci. Se starsi kobylkou s ne uplne dobrymi zaklady a spoustou zlozvyku popracovala tak, ze je kobyla k nepoznani (a skoro i zacatecnika bych na ni posadila). V tomhle smeru nelituju ani jedine investovane koruny. A jak rikam, mit mladocha, tak si budu prat, aby mel fakt dobry start a dobre zkusenosti s praci s clovekem a tam bych fakt nesetrila. A kdyz vlastne i pro jezdce - myslim, ze s prehledem staci na od uplneho zacatecnika po zkuseneho jezdce, kazdemu ma co dat. Mozna akorat echt sportovni vykonnostni jezdci by nemuseli byt uplne nadseni.
Dejte si kone na vycvik. Ocekavat, ze nejaka holcina Vam kone neco nauci a jeste za to bude platit je velmi naivni. Ja si se svym konem ze zeme hrala sama, obcas na nej sedla, ale pak mazal na vycvik k Andree Jankaskove do Slaneho. Za dva mesice se mi vratil hotovy kun a nemusela jsem nic resit.
Gerlinda
napsal(a):
Petru Berankovou (www.vycvikkone.cz) z vlastni zkusenosti vrele doporucuju. Kun se da i na ranci ustajit a muzete mit lekce s konem a trenerem a dle dohody trenerka popracuje s konem i sama. Petra je velmi klidny a empaticky trener a mit mladocha, urcite ho bude mit v peci. Se starsi kobylkou s ne uplne dobrymi zaklady a spoustou zlozvyku popracovala tak, ze je kobyla k nepoznani (a skoro i zacatecnika bych na ni posadila). V tomhle smeru nelituju ani jedine investovane koruny. A jak rikam, mit mladocha, tak si budu prat, aby mel fakt dobry start a dobre zkusenosti s praci s clovekem a tam bych fakt nesetrila. A kdyz vlastne i pro jezdce - myslim, ze s prehledem staci na od uplneho zacatecnika po zkuseneho jezdce, kazdemu ma co dat. Mozna akorat echt sportovni vykonnostni jezdci by nemuseli byt uplne nadseni.
Taky tak...Petra Beránková a pak Katka Santarová...dvě holky,co mi ukázali úplně jiný styl tréninku než většina lidí a kupodivu to výborně funguje. Mladého KWPN jsme si připravili a obsedli sami na základě zkušeností a tréninků s těmito dvěma trenérkami a máme úžasného,klidného a vyrovnaného koně,který nám věří....
Je pravda,že to asi není úplně cesta pro sporťáky...trvá to...není to za měsíc ani za dva...my obsedali rok...
a proč hned to napadání paní. třeba za tu možnost bude ráda taky nějaká zkušená mamka, co nemá svého koně, ale zkušenosti už jo. nebo šikovná slečna. ano nejlepší by bylo zaplatit ověřeného profesionála. ale napadat tu paní, co si jako myslí, že jí někdo bude zhodnocovat koně..... třeba proto, že bude mít možnost koně si udělat. Bude mít koňského parťáka, má zkušenosti, ale ne peníze navíc nebo rád ušetří kačku, ale vloží svůj čas...
jen opravdu vybírejte pečlivě, aby pak nebylo víc škody než užitku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82
etnies86
napsal(a):
a proč hned to napadání paní. třeba za tu možnost bude ráda taky nějaká zkušená mamka, co nemá svého koně, ale zkušenosti už jo. nebo šikovná slečna. ano nejlepší by bylo zaplatit ověřeného profesionála. ale napadat tu paní, co si jako myslí, že jí někdo bude zhodnocovat koně..... třeba proto, že bude mít možnost koně si udělat. Bude mít koňského parťáka, má zkušenosti, ale ne peníze navíc nebo rád ušetří kačku, ale vloží svůj čas...
Ja takovy světce nepotkala. A ti co do toho jdou to fakt neumí tak aby se dalo mluvit o učení koně
evcusik
napsal(a):
Kolik zkušených matek má časový prostor bez dítěte pracovat s koněm :) Za mě je to také hledání jednorožce a hlavně mě osobně by štvala nejistota výsledku. U známého (profi) člověka se minimálně můžu mrknout, jakým způsobem s koněm funguje a s jakými výsledky.
Díky taky moc, zkouším to😊
jesie
napsal(a):
Taky tak...Petra Beránková a pak Katka Santarová...dvě holky,co mi ukázali úplně jiný styl tréninku než většina lidí a kupodivu to výborně funguje. Mladého KWPN jsme si připravili a obsedli sami na základě zkušeností a tréninků s těmito dvěma trenérkami a máme úžasného,klidného a vyrovnaného koně,který nám věří....
Je pravda,že to asi není úplně cesta pro sporťáky...trvá to...není to za měsíc ani za dva...my obsedali rok...
To je to, co hledám, mám hodně času, potřebuji jen osvojit to, co už dávno znám... Vidím to na nějaké ty tréninky, protože to bude asi nejlepší varianta, neboť na zaplacení obsedaní prostě nemám. Obsedlý tedy je, jen ten začátek mi hapruje... A ono když člověk tady čte samé nepříjemné věci, moc mu to nedá..
etnies86
napsal(a):
Děkuji za takovou reakci, nemám ve zvyku někoho využít, potřebuji pomoc a tím můžu nabídnout něco jiného, tak to zkouším tady, buď to vyjde, nebo ne, nic víc v tom není..
Uživatel s deaktivovaným účtem

nowera
napsal(a):
To je to, co hledám, mám hodně času, potřebuji jen osvojit to, co už dávno znám... Vidím to na nějaké ty tréninky, protože to bude asi nejlepší varianta, neboť na zaplacení obsedaní prostě nemám. Obsedlý tedy je, jen ten začátek mi hapruje... A ono když člověk tady čte samé nepříjemné věci, moc mu to nedá..
OT:
jj, dřív by člověk jel i na splašené krávě a když pak má rodinu, věk, zdravotní omezení (každý měsíc mám zatejpované něco jiného ) je víc opatrný....to znám, dětem bylo jedno, že venku fouká a hala se třepe v základech a koně co 5 minut uskakujou...já si kousala nehty a měla běhavku...a přemítala půjdu jezdit nebo budu jen lonžovat....
nowera
napsal(a):
Ale fakt bych do toho nešla bez těch tréninků,co jsem u holek absolvovala. Petra Beránková dělá i otevřené lekce - můžete se přijet podívat na tréninky jiných lidí...Vždycky je co si vzít z toho.
U nás byla i varianta odvézt koně k nim a nechat "udělat" ,nicméně jsem zastánce toho,že nic nenahradí důvěru a čas,který koni dám já sama....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja takovy světce nepotkala. A ti co do toho jdou to fakt neumí tak aby se dalo mluvit o učení koně
vidíte a já znám dvě takové holky.ta jedna už má teda své koně a druhou holčinu to bavilo, koně obsedla, udělala, bohužel se pak dycky prodal.
já bych o takovýho nabídce taky uvažovala, i když je pravda, že čím jsem starší tím jsem posr..nější
dřív jsem jezdila taky problémovějšího koníka, majitelka byla ráda, že ji koně někdo trochu vychová a já měla zadarmo co pod zadek. teď už to vidím na nákyho starýho rozumnýho koníka, krokovka, jazz :))))

A je zajímavé, že hodně lidí má pocit, že obsedání nebo přiježďování mladého koně by měla být nějaká riziková práce. Já jsem toho tedy moc za život neobsedala ani nepřiježďovala, ale nestalo se mi, aby mladý kůň při obsedání a počátečním přiježďování (řekněme než si našel základní rovnováhu pod jezdcem) dělal nějaké problémy. Asi že jsme pracovali rutinovaně, pod zkušenými lidmi, tak se problémům předcházelo?
Jako jo, kdysi jsme obsedali domádo huculu tak, že mě (dítě...11-12?) posadili na vojenské sedlo, a hucula chodila bez otěží "na volno" s ostatními koňmi na vyjížďky a já jsem na ní seděla jako těžítko. A ona se vždy někde zamyslela, a pak to napálila za koňmi, a já měla za úkol se "akorát udržet". Dopadlo to tak, že jsme si na asfaltu lehly obě, protože to neodhadla. No, já jsem to pak už samozřejmě vždy dělala jinak A dneska by to proboha snad už nikoho nenapadlo...

napsal(a):
A je zajímavé, že hodně lidí má pocit, že obsedání nebo přiježďování mladého koně by měla být nějaká riziková práce. Já jsem toho tedy moc za život neobsedala ani nepřiježďovala, ale nestalo se mi, aby mladý kůň při obsedání a počátečním přiježďování (řekněme než si našel základní rovnováhu pod jezdcem) dělal nějaké problémy. Asi že jsme pracovali rutinovaně, pod zkušenými lidmi, tak se problémům předcházelo?
Jako jo, kdysi jsme obsedali domádo huculu tak, že mě (dítě...11-12?) posadili na vojenské sedlo, a hucula chodila bez otěží "na volno" s ostatními koňmi na vyjížďky a já jsem na ní seděla jako těžítko. A ona se vždy někde zamyslela, a pak to napálila za koňmi, a já měla za úkol se "akorát udržet". Dopadlo to tak, že jsme si na asfaltu lehly obě, protože to neodhadla. No, já jsem to pak už samozřejmě vždy dělala jinak A dneska by to proboha snad už nikoho nenapadlo...
Seděla jako těžítko.