Ahoj, potřebuji poradit. Jsem jezdec a chtěla bych si pořídit knihu o koních. Chtěla bych aby tam byla podrobnější anatomie koně (nejlépe i co k čemu slouží), nějaké základní potřebné vědomosti, a třeba i nějaké tipy ohledně chovu koní i jezdectví. Samozdřejmě všechno nemusí být v jedné knize Máte nějaké doporučení?
Axel
napsal(a):
Ahoj, potřebuji poradit. Jsem jezdec a chtěla bych si pořídit knihu o koních. Chtěla bych aby tam byla podrobnější anatomie koně (nejlépe i co k čemu slouží), nějaké základní potřebné vědomosti, a třeba i nějaké tipy ohledně chovu koní i jezdectví. Samozdřejmě všechno nemusí být v jedné knize Máte nějaké doporučení?
Chov koní od Duška a kolektivu. Mrkněte na kapitoly. Není to vyloženě obrázková knížka, spíš to má blíže ke skriptum
Tady bych vám spíš poradila, abyste si koupila více titulů. Např. anatomie: Základní anatomie koní www.konskeknihy.cz/zakladni-anatomie-koni/ , Koně a jejich pohyb www.konskeknihy.cz/kone-a-jejich-pohyb--g--higginsova--s--martinova/ . Jezdectví? Co přesně? Řešíte lonžování, sed, jak správně provést cviky či psychickou stránku jezdce....?
mortis
napsal(a):
Tady bych vám spíš poradila, abyste si koupila více titulů. Např. anatomie: Základní anatomie koní www.konskeknihy.cz/zakladni-anatomie-koni/ , Koně a jejich pohyb www.konskeknihy.cz/kone-a-jejich-pohyb--g--higginsova--s--martinova/ . Jezdectví? Co přesně? Řešíte lonžování, sed, jak správně provést cviky či psychickou stránku jezdce....?
Děkuji mockrát, nejvíce asi řeším sed nebo třeba lépe ovládat koně…
Uživatel s deaktivovaným účtem

Axel
napsal(a):
Teorie je fajn, ale vlastní zkušenost - bez trenéra na místě nestačí.
Axel
napsal(a):
Ohledně sedu je kniha Ježdění sedem ( https://www.konskeknihy.cz/jezdeni-sedem/). Podotýkám, že je velmi podrobná a hlavně na začátku je těžší na čtení. Ale za mne mi dala celkem dost aha momentů a velmi ráda se k ní budu vracet.
Jak ovšem píše kometa, je důležité mít někoho druhého na zemi, kdo vám řekne, co vidí.