Westernové sedlo - jak vybrat velikost posedlí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hhgffghfgjmmbv

4.11.2022 14:48
Hhgffghfgjmmbv

XXX.XXX.168.154

Dobrý den,
Ráda bych se zeptala na velikosti posedlí u westernových sedel. Zkoušela jsem hledat na internetu ale moc článků tam není a já si chci být dokonale jistá že nám s koníkem bude sedlo dobře sedět. Proto se chci zeptat jaké posedlí by jste doporučily juniorovi drobnější postavy 40kg a cca 165výška.
Děkuji za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2022 15:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

14"

Hhgffghfgjmmbv

4.11.2022 17:30
Hhgffghfgjmmbv

XXX.XXX.168.154

Děkuji👍

5.11.2022 11:29
ivkab

XXX.XXX.249.171

Hhgffghfgjmmbv napsal(a):
Dobrý den,
Ráda bych se zeptala na velikosti posedlí u westernových sedel. Zkoušela jsem hledat na internetu ale moc článků tam není a já si chci být dokonale jistá že nám s koníkem bude sedlo dobře sedět. Proto se chci zeptat jaké posedlí by jste doporučily juniorovi drobnější postavy 40kg a cca 165výška.
Děkuji za odpovědi

Záleží na i na typu kostry sedla.Jinak velké posedlí budete mít u wade ,roper,cutting (těsnější )reining ,all around(prostornější)
Dá se přibližně i vypočítat- délka stehenní kosti + 10% (např. pokud má dítě délku holenní kosti 11" je délka posedlí 12")Změříte tak ,že když si dítko klekne ,změříte od konce zadečku , k zemi.
Čerpat nápady ,můžete zde:https://www.westernhorseriding.org/how-to-best-choose-youth-saddles/

Jinak, souhlas s Efe - též bych asi volila 14"

Hhgffghfgjmmbv

6.11.2022 19:15
Hhgffghfgjmmbv

XXX.XXX.168.154

Děkuji za radu 🙂🤠

Přidejte reakci

Přidat smajlík