Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mai321

15.11.2022 20:27
Mai321

XXX.XXX.168.202

Ahoj všem, ráda bych se zeptala jakou by toto delší mohlo mít cenu, a kolik si za něj mohu říci, případně zda si myslíte, že stojí spíše za to ho opravit. Je to sedlo Kieffer, kterému vylezla kostra z kůže pod bočnicí (na fotce). Ráda bych ho prodala, není už jezditelné, takže možná tak jako dekoraci. Kolik by tak byla jeho bazarová cena? Případně (vím že tohle je spíše otázka na sedláře) myslíte že by se více vyplatilo nechat ho opravit a prodat jako použitelné? Máte s tím nějaké zkušenosti?

15.11.2022 22:03
kallisto

XXX.XXX.61.218

Vylezla kde? To v te kapsicce to rameno rozsochy tam ma byt je to tam nasunute. Podle mě normální. jak vypadá druhá strana?

Mai321

15.11.2022 23:26
Mai321

XXX.XXX.168.202

Nevím jak to má být správně, ale zdá se mi že je to možná i nějak ulomené. Rozřízlo to tu kůži a vylezl ten kus ven. Zkusim ještě vyfotit lepší foto.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2022 07:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tam je v kůži určitě původní díra, není rozříznutá. To i vidíte na struktuře té kůže, že ta kapsa na rameno komory je z ohlazené silnější kůže, zatímco ta kůže, která jen esteticky překrývá rameno komory směrem nahoru, je s většími "penízky", neohlazená.

Pokud je rameno komory prasklé, je to sedlo dále nepoužitelné, musel by komoru sedlář vyměnit. To nevím, co by mohlo stát, umím si představit, že třeba 5 tisíc (tj. skoro cenu toho sedla po opravě).

Ale je fakt, že pokud je rameno komory prasklé, má v tuhle chvíli sedlo cenu max 1 tisíc jako dekorace.

Ukažte sedlo nějakému zkušenějšímu koňákovi, ideálně sportovnímu jezdci, on vám řekne. Ale pokud se konec ramene vůči zbytku komory hýbe jako by byl ulomený, tak je to jasné, sedlo je nepoužitelné.

Já mám stejné (skoro bych řekla identické) sedlo ve významně horším stavu, je pořád funkční (kostře nic není). Nějaké rozešité švy, prasklá kůže, prostě je staré a opoužívané. A koupila jsem ho tenkrát za devět tisíc v dobrém stavu - skoro před 10 lety, teď bych ho asi prodávala za pět tisíc (kdybych ho prodávala. A to jen proto, že ceny šly nahoru. V době, kdy jsem ho kupovala, by stálo tak trojku).

16.11.2022 08:58
kallisto

XXX.XXX.217.242

Jako tohle je Kieffer, kvalitní sedla. Nové stojí 70 táců. Mám je ráda, mají otevřenou komoru.
Navíc pěkná barva. Pokud není jako píše Buggyra zlomená kostra, tak je to sedlo cajk a rozhodně hodnotu má víc než jako dekorace.

Dejte sedlářovi, zkontroluje, docpe, zapraví někde povolené švy a sedlo bude frčet dalších 20 let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík