Sláma kulaté balíky malé hranaté balíky
Prodám Českého teplokrevníka - Prodám uskladněnou slámu velké kulaté balíky...
750 KčKonarka1
XXX.XXX.238.237
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nějaké typy ohledně hřebce. Chystám se na jaře připustit svoji kobylu (top skokový původ, zdravá, 168cm v kvh). Poohlížím se spíše po drezurním (nižším maximalne kolem 170 v kvh) hrebci, ale ani skokově založený by mi nevadil. Máte někdo dobré zkušenosti s nejakym velmi charakterním hřebcem, po kterém máte i charakterní hříbě? Moje kobyla je moc hodna, podrží vždy a nechá si říct a přesně to bych chtěla i od mého budoucího hříběte. Koukala jsem například na Firestona, mate od nej někdo hříbě? Jaké je povahy? Děkuji😊
Uživatel s deaktivovaným účtem
Konarka1
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nějaké typy ohledně hřebce. Chystám se na jaře připustit svoji kobylu (top skokový původ, zdravá, 168cm v kvh). Poohlížím se spíše po drezurním (nižším maximalne kolem 170 v kvh) hrebci, ale ani skokově založený by mi nevadil. Máte někdo dobré zkušenosti s nejakym velmi charakterním hřebcem, po kterém máte i charakterní hříbě? Moje kobyla je moc hodna, podrží vždy a nechá si říct a přesně to bych chtěla i od mého budoucího hříběte. Koukala jsem například na Firestona, mate od nej někdo hříbě? Jaké je povahy? Děkuji😊
Jsem trochu zmatená - kobyla podrží vždy a nechá si říct - při připouštění? A přesně to chcete i od budoucího hříběte. A když to bude hřebeček? Asi OT, ale včera jsem byly na divadelním představení Lordi, tak mi naskočila trochu asociace.
Ale třeba jsem jenom špatně pochopila. V tom případě se omlouvám.
Možná Lisa
napsal(a):
Pardon. Mluvila jsem o charakteru kobyly - hlavní důvod proč od ni chci hříbě. Proto se ptám na charakterního hřebce 😁 Každý kůň je jiný, ale po mých zkušenostech si myslim, že na “genech” také záleží
To rozhodně záleží. Tak se třeba někdo ozve, kdo se v chovu koní orientuje.
Pokiaľ máte FB, spýtala by som sa tu: https://www.facebook.com/groups/1457056367841473
Čo tak občas zachytím od chovateľov, charaktery chvália u koní po Aristovi a majú aj slušnú výkonnosť. Firestone asi tiež bude fajn, keď ho jazdí dieťa.
Arbora
napsal(a):
Pokiaľ máte FB, spýtala by som sa tu: https://www.facebook.com/groups/1457056367841473
Čo tak občas zachytím od chovateľov, charaktery chvália u koní po Aristovi a majú aj slušnú výkonnosť. Firestone asi tiež bude fajn, keď ho jazdí dieťa.
O Aristovi vím dokonce i já. Že si ho lidi chválí.
Horsana
napsal(a):
Tak ja o Aristových potomkoch zas viem, že mávajú čipy.
Teda, ak koňa po Aristo kupujete, už ich nemajú, lebo sú vybraté
A tak to nevím.
Záměrně jsem si kobylu vybírala, aby byla po Aristovi....na to , že si jí przním jen sama od obsedání až do teď je zlatá. (z druhé půlky původu jsou tam Shagye to tomu dává někdy trochu náboj-vykulený oko, kulatou nozdru a ocas do vlajky) Vysadila mě zatím 3x ... o těch čipech to slyším taky prvně, měla do 1 roka dobrý odchov, tak snad se nás to týkat nebude, už je jí 9let...
Horsana
napsal(a):
Tak ja o Aristových potomkoch zas viem, že mávajú čipy.
Teda, ak koňa po Aristo kupujete, už ich nemajú, lebo sú vybraté
Zrovna to samé jsem dnes slyšela od chovatelů v Praze,když se bavili na Prague Play-off…zaslechla jsem rozhovor….skákal tam kůň po Aristo Z,krásná mechanika,fakt dobrý zvíře,ale prý opravdu trpí na čipy 👍
Zuzana123456
XXX.XXX.168.31
Záleží na tom, kolik chcete investovat do inseminační dávky. Pokud se chcete jen omezit na české hrebce nebo budete pomýšlet i o něčem ze zahraničí.
Co se týče mladých hřebců, tak v Hapaxu je teď skvěle hýbající se hřebec Callarus, ovšem je mladý a tudíž neprověřený. Sám ale jako hřebec je velmi vyrovnaný a po domluvě přímo s majitelkou jsem ho zvolila i já na jednu z mých klisen.
Firestona osobně nemusím, charakterově skvělý hřebec, ovšem potomci mě svými kvalitami velmi zklamali. Chody většina nemá a pak u mě přichází otázka, proč bych takového hrebce měla na svou klisnu dávat. Největší zklamání loňský předvýběr hřebců pro ČT i CS, kde se představil potomek Firestona a člověk by nevěřil, ze to má být drezurní kun.
Pokud to bude vaši klisny první hříbě, je Dobre pocitat s tím, ze první hříbata bývají menší a proto je vhodné volit malinko většího hrebce.
Osobně jsem měl možnost jezdit Kannthaga, krásný hřebec a charakter k nezaplacení. Taktéž jsem volila na další z mých klisen.
V ČR je dále San Schufro, špatně to po něm březne, to jsme si i vyzkoušeli a následně nám byl diky svému charakteru vymluven.
Lewis od Zamce vypadá jako slušný koník.
Osobně jsem ale názoru, ze pripoustet drezurními hřebci v ČR (krom Lewise, toho neznám) není ten nejlepsi napad. Sama jsem vyzkoušela několik variant a ani jedna nebyla to pravé. Proto jsem přešla na chov skokových, který se i dobře hýbou. Výsledky mnohdy lepsi než při spojení s drezurnimi hrebci.
Koukněte na Didiéra (také jsem jezdila, byl top povahově, krásný hřebec), Hapax a jejich nabídku, Písek letos představil novou posilu v podobě Zambesiho TN, Stalypso má velmi slušné chody, ovšem charakter prý pokulhává (mám po něm letošní hříbě a zatím se ale jeví Dobre)
V zahraničí bych pak koukala na hřebčín Sprehe, kde kvalita i drezurnich koní je dle mého názoru na vyšší úrovni. Bon Jocker, Barbados, De Niro Gold… je jich tam spousta a katalog ještě budou doplňovat.
Stretla som sa s potomkom po Verdi TN, neviem z akej matky, kúpený v aukcii...
Mno, niečo tak hysterické a vypatlané som už dlho nevidela, ako, to by ma zaujímalo, kto by toto chcel dobrovoľne jazdiť, po kastrácii sa upokojil, ale stále je taký..mno, chudobný duchom.
A to je zachránený kôň, spoznala som ho ešte v štádiu zdochliak bez svalov, toto keby bolo nakŕmené a dostal by svoj záchvat labilnosti, no ďakujem pekne...
On je zlatý, všetko, ale keď ho niečo rozhodí...
Můj letošní hřebeček je po Colorit Z ze zangersheide. Je to ale kůň parkurový
Samotného hřebce sem sice neznala ale i z popisu který dala jeho majitelka a jezdec bylo vidět jak pozitivně hovoří právě o tom jak vyrovnaný je. Jasně to musí o všech koních ale u něj bylo v jejich hlase slyšet to emoční zabarvení...
A samotný hříbek js úžasný. Jakože loňská holčička po Tarzanovi je taky hodná a všechno. Ale mladej je úplně jiná liga. Je chytrej, hrozně ochotnej a učenlivej...
Fakt škoda že je to hřebec. Měla bych o dilema méně kdyby nebyl