Eda39hhh

XXX.XXX.197.54
Dobrý den, potřebovala bych poradit...
Mám 16ti letého valacha hafloše, zcela bez problémů. Nohy má asi v pořádku, zatím jsme nic neřešili, nelupou, ani mi nepřijde, že by ho bolely. Pracuje tak nějak normálně, spíš méně 😁. Občas vyjížďky, ale spíš procházky a práce na ruce. Už nějaký čas podáváme msm (dlouhodobě). A já si začala říkat, jestli to má takhle cenu, popř. jestli to po čase nepřestane působit... Budu ráda za pomoc, děkuji 🤗.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eda39hhh
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit...
Mám 16ti letého valacha hafloše, zcela bez problémů. Nohy má asi v pořádku, zatím jsme nic neřešili, nelupou, ani mi nepřijde, že by ho bolely. Pracuje tak nějak normálně, spíš méně 😁. Občas vyjížďky, ale spíš procházky a práce na ruce. Už nějaký čas podáváme msm (dlouhodobě). A já si začala říkat, jestli to má takhle cenu, popř. jestli to po čase nepřestane působit... Budu ráda za pomoc, děkuji 🤗.
Nohy má asi v pořádku - tak má nebo nemá? Proč jste to MSM začali podávat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

MSM bych preventivně já osobně tedy nepodávala. Je to látka, která působí protizánětlivě a analgeticky (obojí samozřejmě velmi mírně), a může tlumit projevy právě nějakých potíží - které by se daly účinně řešit, kdyby se objevily včas. Jenže bohužel tlumí právě ty příznaky, neléčí příčinu.
A ano, dodává i nějaké živiny - organicky vázanou síru. Pokud ovšem podáváte dobrou minerálku, která obsahuje lyzin a methionin, tak máte síru suplementovanou také.
Pokud podáváte jen MSM a žádnou minerálku (příp. kompletní krmnou směs s minerálkou), tak to být vámi prohodím.
Pokud už budete chtít koni dopřát kloubní výživu jako takovou, určitě doporučím spíš nějaký přípravek, kde není pouze MSM (ono najít přípravek komplet bez MSM je umění, protože MSM je levný komponent, proto ho bývá v doplňcích i polovina obsahu ).