Povolený pysk

Český teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ZdravímAhoj

24.11.2022 20:35
ZdravímAhoj

XXX.XXX.144.199

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Můj 15ti letý valášek ČT má neustále povolený spodní pysk. Při jízdě(jak s udidlem tak bez) jde a klapou mu zuby. Zní to, jak kdyby mu spodní zuby klapaly o horní.Ve všech chodech. Tím jak hýbe hlavou, tak zvaká. Jsme westerňáci, takže nemáme nánosník. Může to být tím? Je to něco špatného? Nebo je jen uvolněný? Nikdx mi to nedělal, až poslední necelý rok, tak nevim co to je

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.11.2022 12:12

Setkávám se s povoleným pyskem u starších koní běžně (vnímám to něco jako povislé partie věkem u lidí). Neslyšela jsem, že by to měla být nějaká vada.

Klapání zubama jsem ale ještě neviděla (pokud tím kůň něco nekomunikuje, tj. neklape úmyslně). Není to spíš zvuk, který vydává ten pysk? Takové lupání? Kdyžtak nechte někoho, ať se podívá, když jezdíte nebo ať vás natočí (pak si to můžete pustit zpomaleně), jestli to není jen ten uvolněný pysk :-)

Není to tím, že nenosí nánosník.

ZdravimAhoj

13.2.2023 16:29
ZdravimAhoj

XXX.XXX.144.199

Opravdu to je klapání zubama. S udidlem i bez, v kroku a klusu, ve cvalu jsme nic nezaznamenali. Povolený pysk má pernamentně, ale občas mu do toho cvaknou zuby. Zvukem bych to přirovnala jako když my velmi silně scvakneme zuby k sobě. On teda necvaká silně, ale zvukove je to podobné

13.2.2023 16:32
kallisto

XXX.XXX.217.242

ZdravimAhoj napsal(a):
Opravdu to je klapání zubama. S udidlem i bez, v kroku a klusu, ve cvalu jsme nic nezaznamenali. Povolený pysk má pernamentně, ale občas mu do toho cvaknou zuby. Zvukem bych to přirovnala jako když my velmi silně scvakneme zuby k sobě. On teda necvaká silně, ale zvukove je to podobné

A zubař ho viděl?

13.2.2023 16:48

kallisto napsal(a):
A zubař ho viděl?

ano a bylo vše v pořádku

14.2.2023 02:16
lenacia

XXX.XXX.168.148

tohle dělal QH hřebec mé známé. Začal při ježdění klapat zuby.
tam se jednalo o zlozvyk ze stresu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík