Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mausii

25.11.2022 08:48
Mausii

XXX.XXX.181.17

Dobrý den,
Jdu s otázkou do davu. Hodláme na jaře předělávat prostor pro ustájení. Máme plnotučná plemena co tloustnou i ze vzduchu a oslovil nás tedy způsob ustájení typu padock paradise. Ale větší část prostoru, kde jsou aktuálně pastviny, není ve vlastnictví farmy, jsou pouze pronajaté. Proto padl návrh, nestavět kompletně padock, ale pouze do pastevka přidat prvky, které koně donutí chodit. Abych přiblížila svou představu: přístřešek, krmiště a napáječka jsou aktuálně situované na 50 metrech. Šlo by uzavřít uličku mezi přístřeškem/seništěm a napáječkou tak, aby koně k napáječce museli obejít celou pastvinu. Otázka je, jestli to bude fungovat a opravdu budou obcházet celou pastvinu až k napáječce, nebo se mi v létě budou radši trápit žízní a ulička simulující padock, co povede od přístřešku na pastvu a k napáječce bude prázdná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.11.2022 09:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak v létě se budou na té pastvě pást, ne? To jim bude jedno, zda půjdou z pastvy domů nebo k napájení. Toho bych se nebála. Víc by mi to asi vrtalo hlavou v zimě, kdy jsou jen na suchém krmení. Nutno vyzkoušet. Ale k vodě toho ti koně zase tolik nenachodí, stačí jim se dojít napít třeba 4x denně. Lepší motivace je za senem/pastvou :-)

A rozhodně jsem vždycky pro nadělat různé uličky a schovávat trsy sena za různé rohy a podobně. Uličky udělejte dost široké, aby se tam navzájem koně vyhnuli. V létě jim můžete tímto systémem otevírat různé prostory tak, aby byli vždy na starší trávě, například.

A když budete chytří, uděláte ty uličky tak, že nebudete muset nosit seno na kupičky na druhý konec louky, ale koně si budou muset pro seno prokličkovat přes celu louku blíže k přístřešku

Přidejte reakci

Přidat smajlík