Nerespekt

Barokní pinto
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

NikaAFreni

4.12.2022 23:10
NikaAFreni

XXX.XXX.21.230

Dobrý den, když pracuji se svým koněm V kruhovce neboli práce ze země tak můj kůň mě absolutně nerespektuješ tom smyslu že mám lonžovací bičík a že když začnu dělat kroužky aby šla na druhou stranu taky tak ten bičík přiběhne pak když třeba ten bičíkem jakože máchnul a ty prostě změnila směr tak si stoupne na zadní a třeba když se snažím s ní naklusat tak jde do mého osobního prostoru a kolikrát já musím uhnout aby mě ne srazila k zemi její sedm let a mám jí teprve devět měsíců už spolu jezdíme v pohodě nabíječky ale dřív nám vůbec práce ze země nedělala problém až teď mě začala nerespektovat mohl byste mi prosím pomoct co mám dělat děkuji ❤️

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2022 08:09

Boha čtěte si po sobě ty texty, to je strašný.

Co máte dělat? Koně po kruhovce nehonit.

5.12.2022 08:32
Arbora

XXX.XXX.149.42

Možno vadný konektor tej nabíjačky?

Jamieee

5.12.2022 09:13
Jamieee

XXX.XXX.96.248

Dobrý den, doporučila bych do sebe i do koně investovat a zavolat někoho kdo pracuje na principu přirozené komukace. Je třeba si uvědomit, že velký kůň může vážit kolem půl tuny. A pokud Vás bude narespektovat může dojít ke smrtelnému nebo vážnému zranění Vás nebo koně. Práce ze země je základ, a pokud toto s koněm nezvládnete může se chování koně zhoršovat, a nakonec skončíte s koněm agresivním, kterého budete nuceni prodat za pakatel nebo do něj investovat mnohonásobně více. Také jsem se rozhodla přizvat pána co pracuje na principu přirozené komunikace a nelituji, ukazál mi jak pracovat a vysvětlil mi jak se na to tváří kůň.
Hodně štěstí

JanaJanaJanaJana

5.12.2022 09:27
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Vzhledem k tomu, že člověk těžko pochopí Váš psaný text, tak velmi těžko Vám bude rozumět i ten kůň. Nezlobte se, ale je to paskvil, ze kterého se velmi těžko odezírá, co vlastně chcete říci, a to nemluvím o nějaké gramatice, ale o stylistice jako takové. Jediné, co Vás může omlouvat je, pokud jste cizinka. Ne že bych Vás tady chtěla tepat za to, že neumíte česky, ale prostě pokud chcete dobrou odpověď, musíte to dobře napsat.

Chápu dobře, že už na koni jezdíte? Tzn. je někým obsednutý, přiježděný?
Pokud ano, dost pravděpodobně se nejedná o jeho nerespekt, ale prostě nechápe a nerozumí Vám.
Tím pádem - vykašlat se na kruhovku, absolvovat nejdřív jako divák nějaký seminář na práci ze země a něco si načíst....a pak si přizvat trenéra. Musíte pochopit merit věci, proč a co a jak se kdy dělá, ne jen že vám někdo ukáže, jak vyslat na kruh a dělejte to tak. Vy to máte celé pomotané, systém jakékoli práce s koněm chce i trochu promyslet, ne jen zběsile honit koně po kruhovce jenom proto, že to dělá stájový kolega.

To samé platí, i pokud kůň není obsedlý, jenže tam je to daleko vážnější. Vy prostě nejdřív potřebujete vzdělat do nějaké míry sebe - a to jde za celkem krátkou dobu s trochu snahy, není to zas jaderná fyzika a Vy nemáte bohužel ani tucha, a pak to teprve s trenérem aplikovat na sebe a koně.

Kůň se dá zkazit ze sedla i ze země. Problém je, že v tom sedle toho častokrát odpustí více, než ze země - odpustí vám spíš tahání za hubu než když s emu jednou podaří se vám třeba vytrhnout. Prostě špatným zacházením ze země se dá kůň zkazit velmi velmi rychle a špatnou prací v kruhovce obzvlášť.

Do začátku doporučuji sednout si na zadek a přečíst si třeba od Bořánka Strašidlo horsemanship, tam je to celé vysvětlené asi nejlépe...díky této knize pochopíte, že ani ta kruhovka není nezbytná. Prostě začít sama u sebe, sebrat se a pak teprve pracovat s koněm, ten je v tom fakt dost pravděpodobně nevinně.

Hodně štěstí.

5.12.2022 09:32

NikaAFreni napsal(a):
Dobrý den, když pracuji se svým koněm V kruhovce neboli práce ze země tak můj kůň mě absolutně nerespektuješ tom smyslu že mám lonžovací bičík a že když začnu dělat kroužky aby šla na druhou stranu taky tak ten bičík přiběhne pak když třeba ten bičíkem jakože máchnul a ty prostě změnila směr tak si stoupne na zadní a třeba když se snažím s ní naklusat tak jde do mého osobního prostoru a kolikrát já musím uhnout aby mě ne srazila k zemi její sedm let a mám jí teprve devět měsíců už spolu jezdíme v pohodě nabíječky ale dřív nám vůbec práce ze země nedělala problém až teď mě začala nerespektovat mohl byste mi prosím pomoct co mám dělat děkuji ❤️

Viz výše.

Jestli je vaše chování tak nečitelné jako text, který jste tady vyplodila...

Bez zkušeného člověka na místě, který uvidí, co děláte špatně, se toto nevyřeší. A doporučuji rychle. Kůň, který se staví na zadní a jde proti vám, může taky ublížit.

To je stejné, jako když napíšu - najednou mi nechce startovat auto, co mám dělat, pomozte. Akorát to auto vás nezrakví.

5.12.2022 18:16
Horsana

XXX.XXX.40.140

Kopírujem z FB stránky Cesta pana Marbla:

Mýtus zvaný přirozená komunikace

Na komunikaci člověka a koně není přirozeného vůbec nic, aspoň pokud se na to díváme z pohledu koně. “Přirozená komunikace” je úplně obyčejná práce s tlakem (negativní posílení) a jedná se tedy o naučené chování.
Na korektní práci s tlakem s perfektním načasováním nemusí být vůbec nic špatně.
Ale pozor - v praxi často vidíme nekorektní práci s tlakem se špatným načasováním. Doslova tím myslím zběsilé honění koní v kruhovce, jehož zlatým hřebem je tzv. napojení koně na člověka - koník “poslušně a ochotně” následuje člověka. Často je tato procedura doplněna o aplikaci nejrůznějších děsivých předmětů na “napojeného” koně, který vše zvládá s “ledovým klidem”. Této metodě se říká zahlcení a velmi často vede k naučené bezmoci.
Tato metoda je zbytečně konfliktní, způsobuje nepřiměřený stres, můžeme být pro všechny zúčastněné velmi nebezpečná a je eticky nekorektní!

Cílem moderního tréninku je cvičit zvířata a minimalizovat psychický stres při tréninku samotném i při běžné manipulaci. Nikdo není dokonalý a často způsobujeme zbytečný stres sami sobě i svým koním nechtěně. Žijeme ve světě, který je plný neočekávaných okolností, které taky můžou být závažnými stresory.
Shrnuto a podtrženo “trénink” zvířat založený na cíleném vyvolávání konfliktů a zaplavení stresem je největší dinosaurus mezi všemi metodami a je potřeba, aby jednou pro vždy vymřel.

Amen, pridávam za seba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík