Artroza a chránič back on track

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2022 13:23
Kleisy

XXX.XXX.155.243

Pěkný den, chtěla jsem se zeptat, zda máte koně artrotika a zkoušeli jste chránič hlezna back on track. Přes rok je 24/7, ale v mrazech se všichni koně schovávají domů. Bohužel box nezvládá. Potřebuje stálý pohyb a po boxu je ráno celý poblokovaný a ani se mu nechce pořádně chodit. Samozřejmě se nedivím, ale bohužel to jinak nejde. Chtěla jsem mu pomoct alespoň tím chráničem, který by mu mohl prokrvovat přes noc hlezno a nemuselo by to být ráno tak katastrofální..
Chci objednat s dírou, stačí jen na tu nemocnou nohu? Děkuji

6.12.2022 18:52
kallisto

XXX.XXX.61.218

Úplně neporadím, měla jsem BOT na hlezno s pipkou v době velké flegmony.
Zabalila bych obě nohy.

Já měla BOT s tou poduškou. Samotné to padalo, klouzalo dolů, musel být dole pod tím zateplovák.
BOT měl také díru na hleznu, a ta poduška se přes tu díru za chvilku rozedřela jak kůň leží. Takže jsem podušku v místě vyztužila festovnější záplatou, pak už to bylo OK.

7.12.2022 08:59
jesie

XXX.XXX.224.171

U nás ve stáji se artrotickým koním dávají na noc stájové kamaše nebo se bandážují s podložkami do tepla - velmi to pomáhá!
Nemyslím si,že by Back on Track byl nějak lepší než zateplováky :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.12.2022 09:16

Já bych tedy taky hlasovala pro zateplováky. Udrží v teple větší část nohy, tj. krev se tolik neochladí, no a teplejší krev samozřejmě bude pak i okolo toho kloubu. Nevím, jaké nálezy má na ostatních nohou, ale řekla bych, že zateplováky tady nebudou na škodu ani na nich.

7.12.2022 09:32

Já si do BOTu(i zateplovací podložka s keramickýma vláknama, co prý obyč. stájová kamaše nemá) na hlezna balila svoje koleno, ne že by to pomohlo ihned, přes noc, ale teplo na koleno mi bylo..(úpon hamstringu, škoda že nejde aplikovat i na sedací hrbol-druhej úpon)

7.12.2022 09:38
Horsana

XXX.XXX.40.140

Kôň má problém v hlezne, takže bežné zateplováky mu budú na dve veci.

BOT musíte vyskúšať, referenciu sú väčšinou dobré, osobnú skúsenosť mám iba u psov.

Ak je bolestivý a stuhnutý, tak skúste pridať magnézium a MSM, ak by to nepomáhalo, tak pýtajte od veta firocoxib v prípravku Previcox, je to pre psy, super je, že z toho najkoncentrovanejšieho (Previcox 227 mg) kôň dostáva na začiatok 1/4 - 1/2 tabletky, takže balenie vydrží, hoci je liek drahší.

Výborne zaberá na ortopedickú bolesť a nemá také vedľajšie účinky, ako iné nesteroidy.

7.12.2022 10:06

No ale samozřejmě úplně nej by bylo prostě mít toho koně v režimu, kdy se může volně pohybovat neustále.

7.12.2022 10:20
jesie

XXX.XXX.224.171

Horsana napsal(a):

BOT musíte vyskúšať, referenciu sú väčšinou dobré, osobnú skúsenosť mám iba u psov.

Ak je bolestivý a stuhnutý, tak skúste pridať magnézium a MSM, ak by to nepomáhalo, tak pýtajte od veta firocoxib v prípravku Previcox, je to pre psy, super je, že z toho najkoncentrovanejšieho (Previcox 227 mg) kôň dostáva na začiatok 1/4 - 1/2 tabletky, takže balenie vydrží, hoci je liek drahší.

Výborne zaberá na ortopedickú bolesť a nemá také vedľajšie účinky, ako iné nesteroidy.

Zeptám se...je tedy možné Previcox indikovat pro artrotické koně? Normálně běžně? Nám zatím doporučují dále Flexadin,Stride apod....

7.12.2022 11:23
Horsana

XXX.XXX.40.140

jesie napsal(a):
Zeptám se...je tedy možné Previcox indikovat pro artrotické koně? Normálně běžně? Nám zatím doporučují dále Flexadin,Stride apod....

Jj, bežne, nie je potrené hneď dávať polku tablety, stačí štvrťka, ortopedickú bolesť tlmí výborne, žalúdok nedráždi (aj endoskopicky potvrdené), je to taká malá pidi nič štvrtinka tabletky, čo sa natlačí to štvrťky jablka a kôň to zožerie bez problémov.

Samozrejme sa môže dávka zvýšiť a vytitrovať, tableta sa ľahko delí na 4 diely.

Flexadin a Stride sú iba výživové doplnky.

7.12.2022 16:18

Horsana napsal(a):

zapisuju si do deníčku

7.12.2022 17:41
Pipilota

XXX.XXX.95.119

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
zapisuju si do deníčku

taky si zapisuji - kobyla bude mít tuhle zimu 21 let

7.12.2022 18:42
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pipilota napsal(a):
taky si zapisuji - kobyla bude mít tuhle zimu 21 let

Moja Flóra na jar 26 rokov, ale zatiaľ si ťapká dobre, hoci nad jej RTG, robené pred 10 rokmi som sa zrútila, špánky, blabla.

Tá najstaršia bude mať asi 29 budúci rok, tá má krásnu ankylózu v hlezne, to keď prišlo na školu ako "dar", tak som bola robiť strašný cirkus u kompetentných, nech to utratia, či sú normálni toto držať pri živote, trojnohého koňa.

Ale Bonita vyskákala o troch nohách von na pidi trávu, potom sa rozhliadla a povedala si "hm, zaujímavé, tu asi nebudem musieť robiť jazdeckú školu", tu sa mi páči a jej výraz...to mi vzalo dych, pretože to bolo zviera, ktoré chcelo žiť, to bolo veľmi zvláštne. A skákala o troch nohách, keď som s ňou bola vonku, hanbila som sa, že čo si ľudia pomyslia, heh.

A o 10 rokov neskôr mi to bossuje Linu, ktorá bude mať v lete 22 rokov :)

Bonita o nejakých NSAID mohla snívať, v stave, v akom bola to nehrozilo ani náhodou, nežrala, iba nejaké MSM dostávala a mala ten svoj malý padok.
Nuž, ale zázraky sa dejú :)

Nakoniec sa na nej aj jazdilo, ale nemohla mať zubadlo, to keď videla, tak sa psychicky zosypala, na ohlávke v pohode.

Přidejte reakci

Přidat smajlík