Kůň kulhá - spadl do jezera

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2022 16:25
Pucikk3575

XXX.XXX.168.202

Hledám rady nebo nápady - kůň nám včera spadl do zahradního jezírka, vlezl na led a ten se pod ním probořil. Byl tam jen chvíli, hned se vyškrábal nahoru a šel do stáje, kde se mu nohy vysušily (má ale bohaté rousy, takže ta voda z toho prostě dobře nejde). Dnes začal hodně kulhat, nejvíce na zadní. Tak přemýšlíme jak mu nejlépe pomoci - jestli může jít spíše o naražení z dopadu na dno jezera, nebo odření od ledu, nebo prochladnutí nebo cokoliv jiného. Dnes se zhoršil poté co byl několik hodin ve výběhu (je sníh). Tak nevíme jestli otok spíše chladit, nebo naopak zahřát. Pokud se do pár dní nezlepší, vet bude na místě.

Spíše mne zajímá jestli nemá někdo podobnou zkušenost, nebo nápad co by se s tím v tuto chvíli dalo dělat.

Děkuji moc

19.12.2022 16:39
lenacia

XXX.XXX.173.255

Jak do pár dní...
Zavolejte veta hned. Sama vidíte kolik teorií co se mohlo stát tam je. A chcete po lidec z internetu vám poradit?
V tuhle chvíli vám tam kulhá koní. To znamená že ho to bolí... a vy chcete čekat několik dní?
Jednali byste stejně kdybyste takhe upadli a kulhali?

Neregistrovaný uživatel

19.12.2022 17:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

A co kdyz si nastipl tu nohu? Nevite. Okamžitě vet a rtg za me.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2022 17:31

Pucikk3575 napsal(a):
Hledám rady nebo nápady - kůň nám včera spadl do zahradního jezírka, vlezl na led a ten se pod ním probořil. Byl tam jen chvíli, hned se vyškrábal nahoru a šel do stáje, kde se mu nohy vysušily (má ale bohaté rousy, takže ta voda z toho prostě dobře nejde). Dnes začal hodně kulhat, nejvíce na zadní. Tak přemýšlíme jak mu nejlépe pomoci - jestli může jít spíše o naražení z dopadu na dno jezera, nebo odření od ledu, nebo prochladnutí nebo cokoliv jiného. Dnes se zhoršil poté co byl několik hodin ve výběhu (je sníh). Tak nevíme jestli otok spíše chladit, nebo naopak zahřát. Pokud se do pár dní nezlepší, vet bude na místě.

Spíše mne zajímá jestli nemá někdo podobnou zkušenost, nebo nápad co by se s tím v tuto chvíli dalo dělat.

Děkuji moc

Nápad ano. Veterinář. Okamžitě. Máte za svého koně odpovědnost.

Tak bych to řešila já.

Promiňte, tenhle přístup nechápu. Máte očividně bolavé zvíře, které je na vás závislé a ptáte se na internetu.

19.12.2022 19:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nápad ano. Veterinář. Okamžitě. Máte za svého koně odpovědnost.

Tak bych to řešila já.

Promiňte, tenhle přístup nechápu. Máte očividně bolavé zvíře, které je na vás závislé a ptáte se na internetu.

to nestojí korunky

20.12.2022 08:26
kallisto

XXX.XXX.61.218

Za pár dní tam můžete mít otok, flegmonu na antibiotika a léčbu na několik týdnů v boxe.

Volejte veterináře hned.
Za pár dní vás akorát sprdne že ho voláte tak pozdě.

Toho koně to bolí! A bude ho to bolet kvůli vám dal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík