Dobrý den, sháním si nové sedlo a zatím jsem nenašla žádné univerzální ani skokové sedlo, které by mi sedělo ( vždy mi kazili sed nebo mě nedrželi) ale drezurní sedla mi vždy seděla a zkoušela jsem s nimi i skákat a vše bylo ok. Ale s mojí kobčou se věnujeme spíše skákání. Proto jsem jdu s dotazem, zda když budu skákat v drezurním sedle (max kolem metru) zda ji to nemůže nějak ublížit nebo být pro ni nepohodlné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jde o tvar posedlí a zda se po skoku stihnete vratit zadkem na posedlí.drezurky a univerzální jsou hlubší.spis aby to nevadilo vám.
To bude vadit spíš jezdci. Je zapotřebí mít delší třmeny a nedostane se tak výš nad posedlí, což je hlavně u vyšších skoků potřeba.
Já do metru v drezurním speciálu skákala, ale spíš tak na zpestření hodiny, nějaká gymnastika. Ne klasický skokový trénink.
Pokud vám vyhovuje drezurka, že podrží, hledejte skočky nebo univerzály s hlubším posedlím a vyššími opěrkami. Opěrky se dají často vyměnit za vyšší, kolenní i lýtkové.
Takové sedlo býval třeba Kentaur Apollon. Hlubší posedlí a velké opěrky.
Když jsem prodávala svého Charona, slečna ho zkušela na koni. Skočila dva, tři skoky a trenérka povídá berem, je to první sedlo u kterého nespadla :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Koní by mohlo vadit lopatce.u skoku jde asi dál než při obyč.klusu.cvalu.ale pár skoku se dá. Na pravidelny trénink to asi neni ono.