Shetland pony pořízení jednoho, později druhého

Shetlandský pony
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2022 18:36
Blue6

XXX.XXX.150.18

Dobrý den v příštích měsících si plánujeme pořídit shetlandskeho pony ale jelikož vím že o dost šťastnější jsou minimálně ve dvou proto plánujeme pořídit dva ale protože je nechceme kupovat najednou chci se zeptat jak dlouho by ponik sám vydržel tak aby nebyl bez velkého stesku s tím že bych se mu věnovala každý den cca 3 hodiny+krmeni atd.

31.12.2022 18:42
evcusik

XXX.XXX.41.87

Blue6 napsal(a):
Dobrý den v příštích měsících si plánujeme pořídit shetlandskeho pony ale jelikož vím že o dost šťastnější jsou minimálně ve dvou proto plánujeme pořídit dva ale protože je nechceme kupovat najednou chci se zeptat jak dlouho by ponik sám vydržel tak aby nebyl bez velkého stesku s tím že bych se mu věnovala každý den cca 3 hodiny+krmeni atd.

Kůň vydrží všechno, ale jestli myslíte komfort a pohodu, tak bych nepočítala ani se dnem. Pokud nemám podmínky pro koně existuje služba jménem "ustájení koní"

31.12.2022 22:09
kallisto

XXX.XXX.169.146

Přestěhovat ho do nového prostředí, noví lidé, domov, stres z přepravy, staré stádo pryč a nové stádo nikde....

No, nic moc vyhlídky teda... Pěkně děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2023 07:08

Blue6 napsal(a):

Viz výše. S ohledem na poníka to nedělejte. Budete s ním 3 hodiny denně..., tomu moc nevěřím. Vím, jak to nakonec dopadá. A i kdyby, co bude dělat těch zbývajících 21 hodin o samotě?

To nemáte peníze nebo prostory?

2.1.2023 07:19
šimlík

XXX.XXX.215.18

Z jakého důvodu plánujete pořídit poníka? Máte nějaké zkušenosti s chovem koní?

2.1.2023 11:46
kashttan

XXX.XXX.42.225

Čím menší stádo, tím hůř (většinou). I u dvou koní je riziko, že si spolu nevystačí, nesednou si nebo naopak budou odmítat opustit jeden druhého. S jedním půjdete ven a druhý zpřetrhá ohradník. Funkční stádo obvykle začínalo až na počtu přes pět koní.

2.1.2023 13:43

kashttan napsal(a):
Čím menší stádo, tím hůř (většinou). I u dvou koní je riziko, že si spolu nevystačí, nesednou si nebo naopak budou odmítat opustit jeden druhého. S jedním půjdete ven a druhý zpřetrhá ohradník. Funkční stádo obvykle začínalo až na počtu přes pět koní.

A zadavatelka se nám, jako obvykle, odmlčela. Protože naše odpovědi se jí nehodí do krámu.

2.1.2023 15:36
Blue6

XXX.XXX.150.18

Jako domácího mazlíčka,ano mám nějaké skutečnosti s konmi

JanaJanaJanaJana

2.1.2023 15:42
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Blue6 napsal(a):

Kůň potřebuje koně jako člověk potřebuje člověka. Úplně stejně.

Představte si, že byste měla k sobě jen svého psa a ještě jen na část dne, žádného otce, matku, sourozence, kamarády ve škole. Prostě nikoho.

To je myslím dostačující příměr. Takhle se cítí 99 % koní bez společníka svého druhu.

Chcete to svému budoucímu koni dělat jen pro vlastní potěchu? Jde jen o Vaše uspokojení nebo i o pohodu koně? A věřte mi, že specielně z poníka v samotě se stává dost často a velmi rychle nebezpečný zmetek.

Takže za mně dva poníci doma anebo žádný a ideálně ZATÍM ta první varianta. Vzhledem k tomu, jak se ptáte, se potřebujete ještě učit, a to dost.
Choďte do klubu nebo si najděte sdílného soukromníka, kterému se hodí výpomoc. To pro Vás bude nejlepší, ale asi těžko to teď vidíte.

JanaJanaJanaJana

2.1.2023 16:00
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

JanaJanaJanaJana napsal(a):
Kůň potřebuje koně jako člověk potřebuje člověka. Úplně stejně.

Představte si, že byste měla k sobě jen svého psa a ještě jen na část dne, žádného otce, matku, sourozence, kamarády ve škole. Prostě nikoho.

To je myslím dostačující příměr. Takhle se cítí 99 % koní bez společníka svého druhu.

Chcete to svému budoucímu koni dělat jen pro vlastní potěchu? Jde jen o Vaše uspokojení nebo i o pohodu koně? A věřte mi, že specielně z poníka v samotě se stává dost často a velmi rychle nebezpečný zmetek.

Takže za mně dva poníci doma anebo žádný a ideálně ZATÍM ta první varianta. Vzhledem k tomu, jak se ptáte, se potřebujete ještě učit, a to dost.
Choďte do klubu nebo si najděte sdílného soukromníka, kterému se hodí výpomoc. To pro Vás bude nejlepší, ale asi těžko to teď vidíte.

Chtěla jsem samozřejmě napsat "ideálně ZATÍM ta druhá varianta".
Prostě žádný kůň doma, dokud nepochopíte jeho základní potřeby a specifika.

2.1.2023 16:45

Blue6 napsal(a):

Zkušenosti. Ve 22 letech? A co na to říkají rodiče?

2.1.2023 16:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A zadavatelka se nám, jako obvykle, odmlčela. Protože naše odpovědi se jí nehodí do krámu.

Ne, neodmlčela. Založila další vlákno pod jinou přezdívkou.

2.1.2023 16:47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkušenosti. Ve 22 letech? A co na to říkají rodiče?

Oprava. Ve 12 letech.

Přidejte reakci

Přidat smajlík