V příbalovém letáku je toto:
"Březost:
Nebyla stanovena bezpečnost fenylbutazonu pro použití během březosti. Nebyl zjištěn žádný vliv na nástup říje u klisen či pravidelnost cyklu.
Byl prokázán prostup fenylbutazonu placentou.
Použití fenylbutazonu by se mělo zabránit, pokud je to možné, zvláště v prvním trimestru březosti."
Ale kdo jsem já, abych určila, zda plodu lék nevadí.
Zavřete kobylu do menšího prostoru a nastelte ji vysoko. Ať nelítá po pastvině a je na měkkém. Jestli je to namožené, odezní to do tří dnů. Pokud něco horšího a po třech dnech se to nezlepší, stejně budete muset volat veta.
Uživatel s deaktivovaným účtem

elizabetka15
napsal(a):
Dobrý den,
Mám klisnu v 7 měsíci březosti, teď po silvestru začala kulhat. Chtěla jsem jí dát equipalazone, ale nevím jestli můžu když je březí. Máte někdo zkušenost?
Jestli že nemůže, čím jiným můžu ulevit?
Děkuji za rady.
Viz sisi. Neriskovala bych. Výrobce nezaručuje bezpečnost u březích klisen.

sisi58
napsal(a):
V příbalovém letáku je toto:
"Březost:
Nebyla stanovena bezpečnost fenylbutazonu pro použití během březosti. Nebyl zjištěn žádný vliv na nástup říje u klisen či pravidelnost cyklu.
Byl prokázán prostup fenylbutazonu placentou.
Použití fenylbutazonu by se mělo zabránit, pokud je to možné, zvláště v prvním trimestru březosti."
Ale kdo jsem já, abych určila, zda plodu lék nevadí.
Zavřete kobylu do menšího prostoru a nastelte ji vysoko. Ať nelítá po pastvině a je na měkkém. Jestli je to namožené, odezní to do tří dnů. Pokud něco horšího a po třech dnech se to nezlepší, stejně budete muset volat veta.
Ale jiného.

elizabetka15
napsal(a):
Řekl že neví, nemá s tím zkušenost
třeba to řekl ve smyslu. jak se vyjádřila děvčata nademnou, prostě nemá zkušenost to dávat březí kobyle, ne že by nevěděl...asi tak uplně blbý nebude...