Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2023 17:09
elizabetka15

XXX.XXX.35.52

Dobrý den,
Mám klisnu v 7 měsíci březosti, teď po silvestru začala kulhat. Chtěla jsem jí dát equipalazone, ale nevím jestli můžu když je březí. Máte někdo zkušenost?
Jestli že nemůže, čím jiným můžu ulevit?
Děkuji za rady.

2.1.2023 17:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Co vám poradil váš veterinář?

2.1.2023 17:27
elizabetka15

XXX.XXX.35.52

sisi58 napsal(a):
Co vám poradil váš veterinář?

Řekl že neví, nemá s tím zkušenost

2.1.2023 17:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

elizabetka15 napsal(a):

Veterinář že neví, zda nějaká látka v běžném léku není škodlivá pro březí klisnu?
Zavolejte jinému. Zatím se za rady po telefonu neplatí.

2.1.2023 17:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

V příbalovém letáku je toto:
"Březost:
Nebyla stanovena bezpečnost fenylbutazonu pro použití během březosti. Nebyl zjištěn žádný vliv na nástup říje u klisen či pravidelnost cyklu.
Byl prokázán prostup fenylbutazonu placentou.
Použití fenylbutazonu by se mělo zabránit, pokud je to možné, zvláště v prvním trimestru březosti."
Ale kdo jsem já, abych určila, zda plodu lék nevadí.
Zavřete kobylu do menšího prostoru a nastelte ji vysoko. Ať nelítá po pastvině a je na měkkém. Jestli je to namožené, odezní to do tří dnů. Pokud něco horšího a po třech dnech se to nezlepší, stejně budete muset volat veta.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2023 08:22

elizabetka15 napsal(a):
Dobrý den,
Mám klisnu v 7 měsíci březosti, teď po silvestru začala kulhat. Chtěla jsem jí dát equipalazone, ale nevím jestli můžu když je březí. Máte někdo zkušenost?
Jestli že nemůže, čím jiným můžu ulevit?
Děkuji za rady.

Viz sisi. Neriskovala bych. Výrobce nezaručuje bezpečnost u březích klisen.

3.1.2023 08:23

sisi58 napsal(a):
V příbalovém letáku je toto:
"Březost:
Nebyla stanovena bezpečnost fenylbutazonu pro použití během březosti. Nebyl zjištěn žádný vliv na nástup říje u klisen či pravidelnost cyklu.
Byl prokázán prostup fenylbutazonu placentou.
Použití fenylbutazonu by se mělo zabránit, pokud je to možné, zvláště v prvním trimestru březosti."
Ale kdo jsem já, abych určila, zda plodu lék nevadí.
Zavřete kobylu do menšího prostoru a nastelte ji vysoko. Ať nelítá po pastvině a je na měkkém. Jestli je to namožené, odezní to do tří dnů. Pokud něco horšího a po třech dnech se to nezlepší, stejně budete muset volat veta.

Ale jiného.

3.1.2023 10:12

elizabetka15 napsal(a):

třeba to řekl ve smyslu. jak se vyjádřila děvčata nademnou, prostě nemá zkušenost to dávat březí kobyle, ne že by nevěděl...asi tak uplně blbý nebude...

3.1.2023 10:39
Arbora

XXX.XXX.149.42

Ale tak od veta by som čakala, že je schopný pozrieť príbalový leták a povedať áno/nie.

Každopádne, lieky proti bolesti by som asi neriešila hneď, ale dnes už je tretieho, takže pokiaľ kríva stále, volala by som veta na vyšetrenie. A nejakého takého, ktorý spraví aspoň ohybovky.

3.1.2023 12:25
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pokiaľ je to nutné, gravidné kobyly NSAID, kam patrí aj fenylbutazon dostávajú.
Či je to nutné, to určí váš veterinár podľa toho, čo koňovi je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík