Dobrý den, již jsem tady jeden dotaz na charakter českých hrebcu měla a moc mi rady lidí tady pomohly. Tak bych se chtěla zeptat ještě konkrétně. Máte někdo potomka po Cool Paradise? Nebo po hřebcích Didier, Caruso, Galandro ZH nebo Le Patron? Budu rada za každou zkušenost s těmito hřebci a jejich potomky. Moje kobyla je hodná, ale dost energická, proto bych raději nějaké né moc výbušné geny. Zatím u mě vede Cool Paradise, jelikož je nižší a vypadá dost klidný (viděla jsem pouze na videích, proto se ptam na vaše zkušenosti). Mám dobrou zkušenost s koňmi po Quidam shon, tudíž také přemýšlím nad Galandrem. Výkonnost hřebce a jeho potomků pro mě není zas tak důležitá, jde mi vyloženě o charakter. (Vím, že záleží na kobyle, výchově a dalších věcech, ale myslim si, že povahove rysy mají většinou potomci po stejném hrebci podobné). Předem děkuji za Vaše zkušenosti. :) Až bude potřeba, domluvim se přímo s hřebčincem a zeptám se odborníků, chtěla jsem jen slyšet názory od nestrannych lidi.
Le Patron dává pohledově mohutné fakt hezké koně, ale říká se o nich, že jsou přehnaně energičtí a temperamentní (ne v dobrém). Taky sem slyšela, že spoustu z nich má horší kopyta, ale osobně takového neznám. Znám dva, ale jezdila jsem jen na jednom. Oba mi přišli dost vzrušíví. Ale znám jen tyto a netuším co měli za výchovu, jestli se tomu dalo předejít atd.