Vlastní pastevní ustájení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2023 08:37
Kleisy

XXX.XXX.97.158

Pěkný den, vím, že už je tu několik takových témat, ale všechny jsou starší a mě zajímají aktuální ceny (elektřina, voda atd., Jelikož zdrahla, nemůžu se inspirovat staršími diskuzemi.)

Má otázka zní, kolik Vás vyjde vlastní pastevní ustájení 24/7 s elektrickým ohradníkem (hlavně cena proudu za měsíc) ?
Za co všechno platíte?
Kolik to dělá na měsíc?
Kolik jste dali jako prvotní investici a co vše je potřeba pořídit, počínaje ohradníkem, konče senem?

Nyní máme ustájené 2-3 koně v pastevním ustájení (k dispozici při úrazu box) za 5600, bez jídla.

21.1.2023 11:48
Nezzie

XXX.XXX.236.35

Dala jsem si koně "zpět" do vlastního v roce 2018. První stala ohrada - zdroj 3500, pásky 1500, izolátory cca 600, kůly 2000. Pak se koupilo seno 15000, začal se stavět přístřešek 30000. Druhá ohrada plastové prepichovaci tyčky asi 3000, páska 500 plus zbytky pásky z první ohrady.
Vše děláno své pomocí něco šlo sehnat od známých ( dřevo, trámy ).
Před 2lety jsme teprve dělaly zázemí pro mě ( 8000 ) opět jsme použili co šlo najít doma krom nějakých OSB desek. A seník cca 20000, nejdražší jsou plechy na střechu.
Loni předělání ohrady na plastové kůly a nové pásky 18000. Každoročně seno kolem 13000, našla jsem rozumného dodavatele který má stále ceny, a když zdraží tak minimálně. Elektrika na zdroj je zanedbatelná kolem 600kc ročně ( a to i svítíme led osvětlení). Vodu vozime v kubikovce co 2-3tydny dle počasí, benzín + voda tudíž asi 400kc měsíčně.
Letos chceme zpevňovat pokud na to budou finance odhad na 100m2 je 40000, opět vše svépomocí včetně půjčení bagriku.
Koně mám dva. Ohrady 0,5ha a 0,4ha.

Nejednodušší je najít si na netu co chcete pořizovat a propočítat si to na vás pozemek, stavby atd. Ceny se stále mění.
Stejně tak elektrika a voda se liší podle tarifu. Ale jsou to nejmenší položky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2023 09:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

plus pokud budete řešit hnůj odvozem tak nákup valníku a platby zemědělci
nebo platby i za naložení

Přidejte reakci

Přidat smajlík