Občasné skoky v drezůrce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2023 15:12
Kackaaa

XXX.XXX.114.40

Ahoj vsichniii!! potrebovala bych pomoct a vase zkusenosti, jak se vam skace v drezurovem sedle? chtela bych si v drezurce obcas neco skocit ale nevim jestli to tomu koni nejak neublizi atd, budu rada za veskere info

22.1.2023 15:17
evcusik

XXX.XXX.4.19

Kackaaa napsal(a):
Ahoj vsichniii!! potrebovala bych pomoct a vase zkusenosti, jak se vam skace v drezurovem sedle? chtela bych si v drezurce obcas neco skocit ale nevim jestli to tomu koni nejak neublizi atd, budu rada za veskere info

Neublíží při malých skocích, jen není taková opora od opěrek jako u skocky.

V rámci jízdárny si skočíme 50-60cm, bez potíží.

22.1.2023 15:25
majda12

XXX.XXX.178.179

Koni to rozhodně neublíží, jen to pro tebe bude s vyšší výškou čím dál víc nepohodlné. Ale jinak to ničemu neškodí, klidně skákej. :-)

22.1.2023 15:39
Kackaaa

XXX.XXX.114.40

evcusik napsal(a):
Neublíží při malých skocích, jen není taková opora od opěrek jako u skocky.

V rámci jízdárny si skočíme 50-60cm, bez potíží.

Takže třeba 1 tydne skoky do metru by nemeli delat problem?

22.1.2023 15:39
Kackaaa

XXX.XXX.114.40

majda12 napsal(a):
Koni to rozhodně neublíží, jen to pro tebe bude s vyšší výškou čím dál víc nepohodlné. Ale jinak to ničemu neškodí, klidně skákej. :-)

Děkuji moc:)

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2023 09:47

Ano, není to problém, já jsem s drezurou jela několik skokových Hubertů, skoky do metru v pohodě - jen je třeba počítat s vyšší zadní rozsochou (při doskoku tě plácne do zadku, což je nepříjemné tobě i koni, případně se tomu dá vyhnout větším posunutím těžiště dopředu, což je nepříjemné tobě i koni) a s tím, že ti to nepustí kolena dopředu (noha ti pojede dozadu - nepříjemné, špatně se pracuje s rovnováhou). Pokud to vychytáš, dá se. Koňovi to vadí max v tom, že tam "divně" sedíš. Na nějakou lepší skokovou přípravu nebo pilování sedu to teda určitě není :-) No a dlužno dodat, že já mám starou drezuru, s minimalistickýma opěrkama a ještě celkem mělkým posedlím. Moderní drezury jsou často tak vymodelované, že tě to prostě do skokového sedu nepustí ani náhodou, a s tím se skákat nedá (jako nějaký ten půlmetr ještě asi ano, v rámci drezurní gymnastiky). Sedla jsem si do toho, a nebylo by mi to příjemné ani do terénu na větší terénní nerovnosti...

23.1.2023 11:07
kallisto

XXX.XXX.217.242

Tak já mám zkušenost, do metru úplně v pohodě. Skokový sed to sice neumožní, ale na takové malé skoky to vůbec nevadí. Zadní rozsocha mě do zadku rozhodně neplácala.

Vyměnila jsem skočku za drezurku i do terénu, za mě právě úplná paráda, krásně podrží, nebolí z toho nohy.

Já hlasuji pro, jsem spokojený vzorek v drezurce na malých skocích i v terénu.

23.1.2023 13:05

kallisto napsal(a):
Tak já mám zkušenost, do metru úplně v pohodě. Skokový sed to sice neumožní, ale na takové malé skoky to vůbec nevadí. Zadní rozsocha mě do zadku rozhodně neplácala.

Vyměnila jsem skočku za drezurku i do terénu, za mě právě úplná paráda, krásně podrží, nebolí z toho nohy.

Já hlasuji pro, jsem spokojený vzorek v drezurce na malých skocích i v terénu.

Souhlas. Jezdila jsem v echt drezuře, pravda, skoky zdaleka neměla ten 1 metr. Sem tam nějaká kláda v lese. A cítila jsem se velmi pohodlně. Doufám, že i ten kůň. Aspoň nic neříkal.

A pamatuji si, jak si ho kamarádka nechala dělat na míru a konzultovala se sedlářem. Ten ji ubezpečoval, že do metru je to naprosto v pohodě. A kamarádka opáčila, že to úplně stačí, protože nic vyššího než oplůtek drezurního obdélníku skákat nehodlá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík