Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bettyňák

30.1.2023 17:41
Bettyňák

XXX.XXX.16.40

Dobrý den,
Jak často by se mělo pracovat s ponym 110 kht 7 let. Stačí když za ním budu chodit 5x do týdne?
Popřípadě co všechno se s ním dá podnikat pokud jsem na něj veliká a mám ho jen jako společníka.
Vim takové ty klasické věci jako je lonž, práce že země, různé kavaletové práce, procházky na ruce, vožení drobných dětí ale určitě je ještě něco o čem nevím.

Anonymxxxx

31.1.2023 06:54
Anonymxxxx

XXX.XXX.77.175

Napadá mě klikr trénink, učit triky, naučit ho vodit se ze sedla jiného koně a brát ho s sebou na vyjížďky, skákat přes překážky navodítku nebo bez - klidně na způsob agility, překonávat bubáky, občas jen tak společně lelkovat, nebo zkusit najít menšího jezdce.
Jinak mysím, že 5x za týden je zcela super.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2023 07:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

My s našimi pracujeme asi dvakrát za měsíc
Pokud tedy nechodí jezdit holčička dvakrát týdně. Víc nic nedělají.
Samozřejmě čím víc, tím líp, pokud poníka nebudete přetěžovat (třeba denně skákat nebo lonžovat) a pokud bude práce smysluplná.

A co se dá dělat s poníkem?
No přece ZAPŘAHAT!

Moc ho nepruďte na lonži, na to se vám brzo vykvákne, bude ho to otravovat a bude protivný. Radši choďte na ty procházky, překonávejte přírodní překážky, můžete běhat canicross (ponycross), jedna uživatelka chodí s poníkama na kolo (poníka má ruce na vodítku vedle kola - to až bude poník vychovaný), může tahat sáňky, může nosit bagáž na výletech (sváču pro vás i pro něj, plynový vařič, ešus, karimatku, spacák, deku... - a to i jako soumar vedle druhého koně). Můžete chodit vozit děti do nějakého dětského centra v okolí (to je těžká práce, takže rozumně).

Pokud tahat, tak s padnoucím postrojem a sežeňte si někoho, kdo vám pomůže utřídit systém přípravy a bude s vámi řešit potíže během výcviku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík