TimiT

XXX.XXX.20.147
Zdravím všechny koňáky. Po 4 letech a 2 dětech jsem se rozhodla, že se vrátím zpět ke koním, ale s hrůzou jsem zjistila, že jedny kalhoty se mi rozpadly (drolí se syntetický sed) a do druhých se po dětech nevejdu. 🙈 Koukám tedy po nových rajtkách a přemýšlím, zda vzít jen s rajtfleky nebo s celo sedem. Ráda bych se věnovala jízdárně, ale spíše drezurně a prokládat to vyjížďkami ven. Co je podle zkušených koňáků lepší? V čem se vám líp jezdí?
Díky za rady. 🙂
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jezdím v teplákách
Mám jedny rajtky s celokoženým sedem, ale s nimi se v sedle ani nehnu - a to já nemám ráda. Takže jsem je nosila jen když jsem chtěla jet bez třmenů...
janago

XXX.XXX.240.130
To je asi těžce individuální. Mám i rajtky s celokoženým sedem, ale vadí mi, že se v sedle ani nehnu (a mám pocit, že se pak musím víc soustředit na "vyrovnávání" pohybu trupu - zní to blbě, ale nevím, jak lépe popsat). Na druhou stranu jako prevence pádu celokožený sed super, ale z hlediska komfortu při ježdění raději "prokluzuju". Takže mi stačí rajtfleky na kolenou nebo klidně ty tepláky. Chce to vyzkoušet a najít si to, co Vám nejvíc bude vyhovovat.