Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

terka96

9.2.2023 08:21
terka96

XXX.XXX.255.188

ahoj, po x letech bych se chtěla vratit ke konim, ale premyslim jestli do nejake staje nebo spise vyhledat soukromnika. chci se proto zeptat jake mate zkusenost vy a co vice vyhovuje vam? nemam zadne sportovni ambice.

9.2.2023 09:20
kallisto

XXX.XXX.217.242

To je tak blbě položený dotaz... mám si koupit chleba v malém nebo velkém obchodě?

Soukromník není stáj?
Asi záleží co vůbec máte v dosahu...
A čekáte od toho co? A co vám ty jednotlivé stáje mohou nabídnout...?
Chcete chodit jezdit za peníze? Do lesa nebo na jízdárnu? Chcete pronájem koně? Chcete vypomáhat? Preferujete nějaký styl?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2023 09:28

To je hrozně individuální.

Můžete mít soukromníka se supr koňmi, zázemím, kamarádského a vlídného, který si vás bude vážit.
x
Soukromníka s nezájmem o zanedbané zázemí, s bolavými koňmi, zoufalými cajky, který vypadá, že ho akorát otravujete.

Můžete mít oddíl s dobře přiježděnými koňmi, pěkným zázemím, ochotnou vedoucí, která vám vyjde vstříc a dobrým kolektivem, kde najdete kámošky.
x
Můžete natrefit na oddíl, který točí pod platícími zákazníky všechno, co má 4 nohy, se zázemím skromným, kde si nebudete chtít radši ani nechat boty, lidi otrávené nebo pomlouvačné.

Moc záleží na tom, co máte v okolí dostupné.
Být vámi hodím dotaz na nějakou fejsbůk skupinu z vašeho okolí, aby vám místní dali doporučení. A to ještě neznamená, že v doporučované stáji bude volno. Na druhou stranu, ochotná výpomoc se hodí vždy, a když budete přičinlivá, i ve stáji, kde není zrovna volno, pokud je tam dobré vedení, ocení pracovitého dobrovolníka (vždycky někdo může onemocnět, případně otěhotnět, dítě přestoupí na jinou školu...).

9.2.2023 14:12

terka96 napsal(a):
ahoj, po x letech bych se chtěla vratit ke konim, ale premyslim jestli do nejake staje nebo spise vyhledat soukromnika. chci se proto zeptat jake mate zkusenost vy a co vice vyhovuje vam? nemam zadne sportovni ambice.

Viz výše. Špatně formulovaná otázka.

Obojí je komerční ustájení a úroveň je různá.

A každému vyhovuje něco jiného a má různé nároky. Takže těžko radit.

JanaJanaJanaJana

10.2.2023 12:19
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Mám stejnou zkušenost.
Chce to ale nefilosofovat a prostě začít.
Nalít si čistého vína, jak po té době budete schopná samostatnosti - a abyste se nedivila, člověk jezdit nezapomene, ale tělo odvykne na koordinaci pohybů s koněm a strach je na světě. Dokud se zase nevyjezdíte.
A dle toho zvážit. Oddíl mívá výhodu velkého zázemí a možnosti vyzkoušet si více koní, zas tam ale bývá dost dětí. Nevím, kolik Vám je. Já už bych to nedala (je mi 30).
Anebo soukromník s koňmi doma anebo někomu rovnou jezdit koně, protože nestíhá?
Dejte si prostě inzerát, co hledáte a co nabízíte, uvidíte, kdo Vám odpoví a jednejte na základě intuice. Hlavní je, aby Vám tam bylo dobře, bezpečnost byla na prvním místě a koně se měli alespoň dle Vašeho soudu dobře. A to může být kdekoli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík