Mastersonova metoda

Shetlandský pony
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nellynecicicicicinka

12.2.2023 21:37
Nellynecicicicicinka

XXX.XXX.217.65

Dobrý den, vzala jsem si poníka z né úplně top podmínek. Je už to starý pán a chtěla bych aby mi ho prošel fyzioterapeut a nebo jsem slyšela o metodě podle Mastersona.
Prosím máte nějaké zkušenosti s touto metodou? Kdo ji dělá v ČR? Opravdu funguje? Jaké je cenové rozpětí?

Moc děkuji

13.2.2023 12:25
amet

XXX.XXX.227.49

U nas se teto metode venuje Ivana Zajickova. Na meho kone byla zatim 2x, pracovala chvili s konem sama, zhodnotila stav a potom mi vysvetlila, ktere cviky s nim mam delat ja a proc. Metoda vyzaduje aktivni ucast majitele kone a pravidelnost domluvenych cviku coz my ted moc nedodrzujeme, takze efekt zatim teda zadny ... chci se k tomu zase vratit na jare, az bude vic casu. Mam i knizku primo od ni, moc hezky zpracovana a vsechno tam vysvetluje.

13.2.2023 13:44
alfi pav

XXX.XXX.30.251

Masterson neřeší reálné blokace (nesrovnává třeba pozici kloubů a pod), pokud nějaké jsou. Je to příliš jemná metoda, pracující pouze se svaly. Ne, že by nefungovala, mí koně to mají moc rádi, ale pokud má kůň někde něco skříplého a je potřeba do toho reálně chytit a srovnat to, tak bych spíš šla do chiropraktika nebo do dornovy metody provedené opravdovým odborníkem. Mastersonovu metodu vidím jako doplňkovou akci, ne jako jedinou hlavní.

13.2.2023 13:50
LucyLou

XXX.XXX.236.105

Mám přesně stejné zkušenosti. Povoluje ve svalech, moc příjemné pro koně, nutno dělat pravidelně, dá se lehce naučit aniž by se ublížilo koni - nepoužívá se velký tlak. Mám fyzio, ta vždy zhodnotí nebo ošetří koně a pak konzultujeme další postup.

Nellynecicicicicinka

15.2.2023 20:58
Nellynecicicicicinka

XXX.XXX.217.65

amet napsal(a):
U nas se teto metode venuje Ivana Zajickova. Na meho kone byla zatim 2x, pracovala chvili s konem sama, zhodnotila stav a potom mi vysvetlila, ktere cviky s nim mam delat ja a proc. Metoda vyzaduje aktivni ucast majitele kone a pravidelnost domluvenych cviku coz my ted moc nedodrzujeme, takze efekt zatim teda zadny ... chci se k tomu zase vratit na jare, az bude vic casu. Mam i knizku primo od ni, moc hezky zpracovana a vsechno tam vysvetluje.

Aha, super. Moc děkuji.
Povíte mi něco bližšího o paní Zájíčkové? Dá se s ní domluvit? Je příjemná, jak na majitele, tak koně?
Mohu se zeptat, na přibližnou částku ošetření?
Moc Vám děkuji

Nellynecicicicicinka

15.2.2023 21:14
Nellynecicicicicinka

XXX.XXX.217.65

alfi pav napsal(a):
Masterson neřeší reálné blokace (nesrovnává třeba pozici kloubů a pod), pokud nějaké jsou. Je to příliš jemná metoda, pracující pouze se svaly. Ne, že by nefungovala, mí koně to mají moc rádi, ale pokud má kůň někde něco skříplého a je potřeba do toho reálně chytit a srovnat to, tak bych spíš šla do chiropraktika nebo do dornovy metody provedené opravdovým odborníkem. Mastersonovu metodu vidím jako doplňkovou akci, ne jako jedinou hlavní.

Moc děkuji za informaci. To jsem vůbec nevěděla. Já jsem si myslela, že to je právě podobné fyzio.

16.2.2023 13:51
mortis

XXX.XXX.173.140

Nellynecicicicicinka napsal(a):
Aha, super. Moc děkuji.
Povíte mi něco bližšího o paní Zájíčkové? Dá se s ní domluvit? Je příjemná, jak na majitele, tak koně?
Mohu se zeptat, na přibližnou částku ošetření?
Moc Vám děkuji

Paní Zajíčková všechno vysvětlí, ukáže a je moc milá na všechny (i když ty naše hajtry se na to moc zprvu netvářily).

Nellynecicicicicinka

21.2.2023 10:43
Nellynecicicicicinka

XXX.XXX.217.65

mortis napsal(a):
Paní Zajíčková všechno vysvětlí, ukáže a je moc milá na všechny (i když ty naše hajtry se na to moc zprvu netvářily).

Moc děkuji za veškeré informace :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík