Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2023 22:05
Jajulina

XXX.XXX.54.129

Dobrý den,
Prosím o doporučení westernové deky pro koně s citlivými zády a neosvaleným kohoutkem.
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2023 06:47

Jajulina napsal(a):
Dobrý den,
Prosím o doporučení westernové deky pro koně s citlivými zády a neosvaleným kohoutkem.
Děkuji

OT - nebylo by lepší nejdříve nasvalit a vyřešit citlivá záda? Co si pod tím mám vlastně představit? Že je má bolavá? Nebo mu do nich drncáte?

18.2.2023 07:31
Jajulina

XXX.XXX.54.129

Bolavá je nemá.
Měly jsme teď na zkoušku bf sedlo (anglického typu) s physio dekou. Kobyla během 10vyjizdek otlaky od physio deky. Takže deku pryč. Nakonec co tak čtu, tak barefoot nemusí sedět vůbec koni a ne jak udávají výrobci, že sedí každému koni. Takže jsem se rozhodla vrátit k naší kostře. Tam používám burioni deku ze sympatexu( tou žádný problém nema).
Chtěla bych ještě jednu deku a lepší, vzhledem k tomu, že ji vadila deka od barefoot, tak jsem napsala ,,citlivá záda ''a neosvaleny kohoutek tedy máme.

18.2.2023 07:44

Jajulina napsal(a):
Bolavá je nemá.
Měly jsme teď na zkoušku bf sedlo (anglického typu) s physio dekou. Kobyla během 10vyjizdek otlaky od physio deky. Takže deku pryč. Nakonec co tak čtu, tak barefoot nemusí sedět vůbec koni a ne jak udávají výrobci, že sedí každému koni. Takže jsem se rozhodla vrátit k naší kostře. Tam používám burioni deku ze sympatexu( tou žádný problém nema).
Chtěla bych ještě jednu deku a lepší, vzhledem k tomu, že ji vadila deka od barefoot, tak jsem napsala ,,citlivá záda ''a neosvaleny kohoutek tedy máme.

Já tomu nerozumím. Proč jste teda ten barefoot vůbec zkoušela? A nezůstala u toho westernu?

Foto koně by nebylo?

18.2.2023 08:07
Jajulina

XXX.XXX.54.129

Chtěla jsem anglicky typ, ale Anglií jsme zkusila x typu a bohužel žádná. Tak jsem říkala super bezkostra, jdeme do ní. Ale pro nas tedy zklamání, tak jsem řekla a zpět do kostry.

Nezlobte se, chtěla jsem pouze poradit deku a ne tu řešit proč jsem měla bezkostru atd...

18.2.2023 08:41

Když vyhovuje Buriony, tak kupte ještě jednu ne?

18.2.2023 08:53

Jajulina napsal(a):
Chtěla jsem anglicky typ, ale Anglií jsme zkusila x typu a bohužel žádná. Tak jsem říkala super bezkostra, jdeme do ní. Ale pro nas tedy zklamání, tak jsem řekla a zpět do kostry.

Nezlobte se, chtěla jsem pouze poradit deku a ne tu řešit proč jsem měla bezkostru atd...

Deaktivace není nutná. Jenom jsem se zeptala. Nebo jsem píchla do vosího hnízda?

A anglie se dá udělat na míru.

18.2.2023 09:01
Jajulina

XXX.XXX.54.129

Člověk položí nějakou otázku a odpovědi se nedočká. Znám spoustu koni co jsou citlivý, nevidím v tom nic špatného.
Vím, že se dá udělat kostra na míru, ale bohužel v létě jsme sud a v zimě opadavame. Tak jsem to chtěla vyřešit jedním sedlem a to bezkostrou.

Já vám děkuji za radu, která mi moc nepomohla. Kdybych chtěla druhou burioni, tak nezakládám vlákno.

18.2.2023 10:25

Jajulina napsal(a):
Člověk položí nějakou otázku a odpovědi se nedočká. Znám spoustu koni co jsou citlivý, nevidím v tom nic špatného.
Vím, že se dá udělat kostra na míru, ale bohužel v létě jsme sud a v zimě opadavame. Tak jsem to chtěla vyřešit jedním sedlem a to bezkostrou.

Já vám děkuji za radu, která mi moc nepomohla. Kdybych chtěla druhou burioni, tak nezakládám vlákno.

"Znám spoustu koní, co jsou citliví, nevidím v tom nic špatného" - já ano.

"V létě jsme sud, v zimě opadáváme". Vám to přijde v pořádku? Mně ne.

Pohybuji se kolem koní 40 let a nezažila jsem, že by byla letní a zimní varianta sedla. Zdravý dospělý kůň své proporce nemění.

Můj názor.

A proč nechcete dát foto svého koně?

18.2.2023 10:30
Jajulina

XXX.XXX.50.8

Jamk už jsem psala nahoře, bolavá není. Jde o citlivost deky, žádné korekční výztuhy atd..

Asi jsem to napsala špatně, omlouvám se.

18.2.2023 11:46

Jajulina napsal(a):
Jamk už jsem psala nahoře, bolavá není. Jde o citlivost deky, žádné korekční výztuhy atd..

Asi jsem to napsala špatně, omlouvám se.

Asi se neshodneme. Citlivá záda = pro mě bolavá záda.

Citlivost deky... Hele, seděla jsem za tu dobu v mnoha sedlech (kromě dámského) - anglie drezúrní, skočka, univerzál, western, mc clean, vojenský bok a jednou jedinkrát jsem koně otlačila vlastní blbostí.

Já prostě pořád vidím problém v koni a jeho kondici.. Byl veterinář, sedlář, fyzioterapeut...?

18.2.2023 11:58
Jajulina

XXX.XXX.50.8

Ano sedlo bylo pasováno certifikovanou osobou od barefoot. Když se mi záda po měsíci nelibily, byla zavolaná fyzio. Řekla, že to dělá deka a zda se nechci vrátit zpět k westernu, že westernova sedla lépe rozkládají váhu.

Fyzio viděla i kobylu před používáním batefoot a vše bylo ok.

18.2.2023 12:19

Jajulina napsal(a):
Ano sedlo bylo pasováno certifikovanou osobou od barefoot. Když se mi záda po měsíci nelibily, byla zavolaná fyzio. Řekla, že to dělá deka a zda se nechci vrátit zpět k westernu, že westernova sedla lépe rozkládají váhu.

Fyzio viděla i kobylu před používáním batefoot a vše bylo ok.

To ano, ale zase jsou těžší. Ale když vám to bude fungovat, proč ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík