Adilka

XXX.XXX.18.236
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na recept na pamlsky. Mám hodně vybíravé koně a hodně toho nežerou. Je mi jedno jestli je to z řepných řízků nebo otrub.
Děkuji
Mrkev, jablko. Ovoce, sladká zelenina obecně - hrušky, hrozny, banány, cukrová řepa, lusk hrášku, dýně... Co prostě budou žrát. A klasika všech klasik, tvrdý chleba.
Spatlat dohromady libovolné poměry obilných vloček, medu, cukru, nějakých semínek, strouhaného ovoce/zeleniny, udělat kuličky/placičky, dát zapéct nebo nechat ztuhnout. Podstatné je, aby každou jednotlivou surovinu koně mohli žrát.
Koni, který nebral fakt skoro nic, jsem dávala osolenou okurku pokrájenou na kolečka, to mu chutnalo. A protože jsem samozřejmě trošku divná, dávala jsem mu na to super truper havajskou červenou sůl. :) Pak mi došlo, že nejradši je, když ho pochválím, že žádné žraní zkrátka moc neocení (kromě toho, když jsme šli pást).
Teď už věřím, že se dá s koněm žít a pracovat i bez pamlsků, takže pokud žádný nechtějí, asi bych se tomu přizpůsobila. Přemýšlet, co by ten kůň sežral... Nevím, no, aby mu z těch experimentů ještě nebylo blbě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Adilka
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na recept na pamlsky. Mám hodně vybíravé koně a hodně toho nežerou. Je mi jedno jestli je to z řepných řízků nebo otrub.
Děkuji
Za mě mrkev. Ještě jsem nepotkala koně, který by ji nechtěl.