Elie20

XXX.XXX.227.26
Ahojte,
Konik si z dňa na deň nechce dať ohlávku. Príde na zavolanie, no keď uvidí ohlávku a vodítko tak sa prace preč. Musím ho prehovárať pamlskom, aby si dal tú ohlávku. Akonáhle ma vodítko na krku, stojí a nikam sa nehne. Akoby sa bál ohlávky. Nikdy som ho s nou neplesla, ani žiadne problémy neboli. Napadlo ma, že by to mohlo byť majiteľkou ustajnenia. Keď chodí kŕmiť, škaredo na kone nadáva a hučí, odplašuje ich. Môj kôň je na to veľmi citlivý. Stačí trochu zlého prístupu a už nedôveruje ľuďom. Stretli ste sa s tým niekto? Koník má 3 roky, myslela som, že by to mohla byť aj puberta. Vedel si dať ohlávku s hlavou uvoľnenou skoro sam a po 2 dňoch toto. Koník ovláda všetku prácu zo zeme, obsadnutý je a je zdravý.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Elie20
napsal(a):
Ahojte,
Konik si z dňa na deň nechce dať ohlávku. Príde na zavolanie, no keď uvidí ohlávku a vodítko tak sa prace preč. Musím ho prehovárať pamlskom, aby si dal tú ohlávku. Akonáhle ma vodítko na krku, stojí a nikam sa nehne. Akoby sa bál ohlávky. Nikdy som ho s nou neplesla, ani žiadne problémy neboli. Napadlo ma, že by to mohlo byť majiteľkou ustajnenia. Keď chodí kŕmiť, škaredo na kone nadáva a hučí, odplašuje ich. Môj kôň je na to veľmi citlivý. Stačí trochu zlého prístupu a už nedôveruje ľuďom. Stretli ste sa s tým niekto? Koník má 3 roky, myslela som, že by to mohla byť aj puberta. Vedel si dať ohlávku s hlavou uvoľnenou skoro sam a po 2 dňoch toto. Koník ovláda všetku prácu zo zeme, obsadnutý je a je zdravý.
Proč máte koně u někoho, jehož přístup se vám nelíbí?
Elie20

XXX.XXX.226.143
Nemáme žiadne iné voľné ustajnenie v okolí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Elie20
napsal(a):
Nemáme žiadne iné voľné ustajnenie v okolí.
Tak to je těžké a neporadím. Já mám koně v ne zrovna levném ustájení, ale vím, že je tam v dobrých rukách.
Mimochodem - já bych při hromadném krmení koní taky hučela a odháněla. Možná jenom nepoznáte, kdy už je to přes čáru.
Před pár měsíci tady jiná zadavatelka řešila podobný problém. Že špatný ustajovatel. Ve skutečnosti nezkušený amatér (bez urážky), který si pořídil mladého koně a neví si s ním rady.
Vy zkušenosti máte?