Áno, môj vtedy cca 1,5 ročný žrebec si zlomil kopytný kosť, na dve krásne polovice, keď som videla RTG, skoro som sa zložila, ale nakoniec všetko bolo ok.
Dostal zámkovú podkovu a box rest na X mesiacov, kontrolný RTG super, ďalšiu zámku som odmietla, bol bosý, ale ešte stále mal box rest, potom sa vykastroval a začala rehabilitácia a to bolo celkom peklíčko, pretože vodiť dvojročného koňa po toľkých mesiacoch v boxe tak, aby si neublížil a nepoškodil nejaký majetok, to bolo o hubu, on bol vychovaný, o seba som sa nebála, neťahal, ale staval sa na zadné a bála som sa, že sa prevráti, alebo že si tú nohu po dopadoch poškodí.
Bola zima, vybavila som mu ustajnenie kde bola dobrá hala s dobrým povrchom, predlžovala som intervaly vodenia a potom som ho pustila a zakryla si oči, v tej hale....dopadlo to dobre, vypustil ventil a chodil potom na 1-2 hodiny do haly, kde sme cvičili rôzne blbinky, vo voľnosti.
V skorej jari šiel potom už chodil do takej malej kruhovky, aby videl aj denné svetlo a mal nejaké podnety a následne domov, keď už som si bola istá, že nebudú zmrazky, mal stodolu a padok a potom šupajdil na pastvinu a ok.
Mal potom problém nejaký čas chodiť v teréne, ako bol zvyknutý iba na dobrý povrch, ale rozchodil sa a je ok dodnes.
Mierne sa schvátil na tú druhú nohu, ale nemalo to žiadne následky do budúcna.
Bral myslím Aptoflex.