Plňaska má problém pod sedlem zpomalit

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kacii.v

22.2.2023 21:39
Kacii.v

XXX.XXX.230.18

Ahojky koňáci,
Mám zde jeden problém o který bych se tu s vámi chtěla podělit.
Jedná se o plňasku kterou teď jezdím je velmi dopředná, jakmile před ní nejede nějaký kůň a chystáme se naklusat nezpomaluje, hlava nahoře a jede.
Kobyla je hodně opatrná na hubu takže jí musím zpomalovat sedem jenomže ať jí tlačím kolenem jak chci tak to nezabírá. Doufám že mi někdo poradíte, já jsem bezradná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2023 07:02

Musí vám poradit její majitel, stájový trenér nebo její dosavadní jezdec. Pokud je přiježděná, řeknou vám, jakou pomůcku na ni používají. Pokud přiježděná není, budete muset přijezdit. Bohužel nějaká zázračná rada uplně není.

Pokud jedete ze špice a za vámi jsou koně, asi nepřipadá v úvahu stočit třeba na kruh nebo popracovat na louce na obloucích. Pak jedině holt nejezdit ze špice, dokud to nebudete mít vyřešené.

Pokud jezdíte sama, tak můžete kobyle znepříjemnit místa, kde se zrychluje, tím, že budete jezdit kruhy, široké vlnovky, nejspíš bude planá rada využít stranovou práci. Ale to je pořád jen berlička, základem je prostě koně naučit, co má dělat.

23.2.2023 08:14
Arbora

XXX.XXX.226.237

Občas stačí vydesený jazdec, nato aby kôň zrýchloval. Za prvé by som prestala tlačiť kolenami, pretože prečo. Sedom sa spomaluje pohybom, nie tlačením kolien. Takže pravidlene dýchať, uvoľniť sa a mierne sa zakloniť. A nechať klusať v tempe, žiadne ťahanie a brzdnie, to kone obvykle naštve.

Ale, poradiť by vám mal hlavne ten, čo vám ju na jazdenie dal, možno používa iné finty.

23.2.2023 08:27

Kacii.v napsal(a):
Ahojky koňáci,
Mám zde jeden problém o který bych se tu s vámi chtěla podělit.
Jedná se o plňasku kterou teď jezdím je velmi dopředná, jakmile před ní nejede nějaký kůň a chystáme se naklusat nezpomaluje, hlava nahoře a jede.
Kobyla je hodně opatrná na hubu takže jí musím zpomalovat sedem jenomže ať jí tlačím kolenem jak chci tak to nezabírá. Doufám že mi někdo poradíte, já jsem bezradná.

Viz výše. Poradit by měl trenér nebo majitel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík