dsds

XXX.XXX.27.55
ahoj, myslíte že mohu čas od čase namazat koni čumák trošičkou lékařské vazelíny? napadlo mě to jako fajn věc proti citlivosti😀 za rady děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

dsds
napsal(a):
ahoj, myslíte že mohu čas od čase namazat koni čumák trošičkou lékařské vazelíny? napadlo mě to jako fajn věc proti citlivosti😀 za rady děkuji
To rozhodně můžete. A jakou citlivost máte na mysli? UV záření zatím moc nehrozí.
Dsds

XXX.XXX.130.5
celkově od popraskání, když kobylu čistím, vezmu ji mokrým ubrouskem i čumák, tak mě napadlo to jednou týdně máznout vazelínou:) jestli by to bylo prospěšný a k něčemu:) i tak preventivně

Dsds
napsal(a):
celkově od popraskání, když kobylu čistím, vezmu ji mokrým ubrouskem i čumák, tak mě napadlo to jednou týdně máznout vazelínou:) jestli by to bylo prospěšný a k něčemu:) i tak preventivně
Jako, že má popraskaný čumák už teď?
Dsds

XXX.XXX.130.5
nene, právě že vůbec, ale preventivně:)

Dsds
napsal(a):
nene, právě že vůbec, ale preventivně:)
Viz výše. Klidně můžete mazat, i když je to zbytečné. Ale když budete mít lepší pocit...
Dsds

XXX.XXX.130.5
děkuji moc:)
Dsds

XXX.XXX.130.5
děkuji:)

Nemám zkušenosti s mazáním koňských čumáků. Vždy když jsem si zkoušela pravidelně zvlhčovat rty nějakým balzámem PROTI vysychání a praskání rtů (nějaký dárek, snaha o sebe "líp pečovat"...), tak mě ty rty začly vysychat a praskat:D. Takže mě se preventivní mazání u člověka vůbec neosvědčilo. Nejsem ale kůň a nejde o rty, že ;). A navíc jestli říkáte občas, tak to asi fakt potíž nebude. Jen bych to nepřeháněla.

napsal(a):
Nemám zkušenosti s mazáním koňských čumáků. Vždy když jsem si zkoušela pravidelně zvlhčovat rty nějakým balzámem PROTI vysychání a praskání rtů (nějaký dárek, snaha o sebe "líp pečovat"...), tak mě ty rty začly vysychat a praskat:D. Takže mě se preventivní mazání u člověka vůbec neosvědčilo. Nejsem ale kůň a nejde o rty, že ;). A navíc jestli říkáte občas, tak to asi fakt potíž nebude. Jen bych to nepřeháněla.
A to já jo. U sebe. Starý dobrý jelení lůj.
napsal(a):
Obecně je u koní potřeba s kosmetikou velmi opatrně. Pamatuji v Jezdectví článeček o tom, jak favorit zahaproval v sezóně kvůli alergii. A po velkém pátrání se zjistilo, že měl reakci na rozčesávac hřívy...