Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Patuš

25.2.2023 22:03
Patuš

XXX.XXX.227.106

Ahojte. Hneď na začiatok. Vet príde čo najskôr. Dnes som prišla ku koníkovi a začal krívať. Pravá predná. Nehreje mu, nemá tam opuch ani ranu, nohu mierne zaťažuje. Vie na nej stáť, ale už pri ohýbaní ho to bolí. V kopyte nemá nič zabodnuté. Aj kĺby sú v poriadku. Na pohmat ho noha nebolí. Pri väčšom stlačení na rameno(sval) sa ušil. Zažili ste to niekto? Čo to môže byť? Koník chce kráčať, je, nie je unavený.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2023 08:05

Patuš napsal(a):
Ahojte. Hneď na začiatok. Vet príde čo najskôr. Dnes som prišla ku koníkovi a začal krívať. Pravá predná. Nehreje mu, nemá tam opuch ani ranu, nohu mierne zaťažuje. Vie na nej stáť, ale už pri ohýbaní ho to bolí. V kopyte nemá nič zabodnuté. Aj kĺby sú v poriadku. Na pohmat ho noha nebolí. Pri väčšom stlačení na rameno(sval) sa ušil. Zažili ste to niekto? Čo to môže byť? Koník chce kráčať, je, nie je unavený.

Myslíte, že určíme lepší diagnózu než vet, který koně uvidí naživo, vyšetří, případně zrentgenuje?

Navíc nepíšete nic o věku, krmení, plemeni, využívání, ustájení... Nedáte ani foto...

Patuš

26.2.2023 08:16
Patuš

XXX.XXX.226.6

Má 4 roky. Pracuje 3x za týždeň. Výbeh je teraz hrbolatý od blata, veľký. Len chcem vedieť, či mal niekto podobný stav, pretože z vonku nič nevidno. Ale mám podozrenie, že si natiahol sval alebo slachu, ale v miernej forme.

26.2.2023 08:20

Patuš napsal(a):
Má 4 roky. Pracuje 3x za týždeň. Výbeh je teraz hrbolatý od blata, veľký. Len chcem vedieť, či mal niekto podobný stav, pretože z vonku nič nevidno. Ale mám podozrenie, že si natiahol sval alebo slachu, ale v miernej forme.

Všichni tady už měli někdy kulhavého koně. I já. Pomůže vám to?

Ano, může to být natažený sval nebo šlacha. Ale taky ne. Proto jste volala toho veterináře.

Patuš

26.2.2023 17:52
Patuš

XXX.XXX.226.6

Dnes som za ním bola, má sa rovnako. So skúsenejšou osobou sme nohu prezreli a vyzerá to na problém v hornej časti, v laktovom kĺbe. Akoby mal privrznutý nerv. Vet príde čo najskôr, ale je to s nimi ťažké, majú veľa roboty a chodia len ku akútnym stavom.

26.2.2023 18:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Všichni tady už měli někdy kulhavého koně. I já. Pomůže vám to?

Ano, může to být natažený sval nebo šlacha. Ale taky ne. Proto jste volala toho veterináře.

Bodejť, přijdu včera po dvou dnech ke kobyle a kulhá na levou přední, nikde nic podezřelého, přijdu dneska ke kobyle a kulhá stejně a ještě má oteklou zadní levou, na tu nekulhá- začíná jí podlom , zarudlé místo nad patkama, no co nadělám...vetku mám obj. na čtvrtek, zuby, a RTG kopyt, tak zkoukne i toto...do té doby se budu já snažit podlom zažehnat, tak nás to neminulo.......nebejt tohodle posledního marastu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík