Lochtivý kůň na břiše

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gggtt1

26.2.2023 22:07
Gggtt1

XXX.XXX.21.73

Dobrý den, starám se o jednoho koně, ale když ho čistím na břiše(hlavně místa podbrisniku) vždy se zašklebý trochu zařechtne a odejde odemě, od majitelky mi bylo receno ze je tam trochu lochtivá. Myslíte, že se to dá nějak změnit, přeci jen, u člověka lechtivost nejde ovlivnit, ale lidi co maji dobre vychovane kone, tohle kone nedelaji

26.2.2023 23:02
Arbora

XXX.XXX.134.90

Kôň sa šklebí pre to, lebo mu to nie je príjemné a v tejto oblasti najčastejśie pre to, lebo má mepríjemné skúsenosti, napríklad s príliš dotiahnutým podbrušníkom.
Tak isto v tomto mieste reagujú so žalúdočnými vredmi.

Gggtt1

27.2.2023 15:50
Gggtt1

XXX.XXX.21.73

Dekuji za odpoved, taky jsem si rikala, ze to bude mit spojitost s podbrisnikem, da se to resit? Nebo se toho uz kun nezbavi?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2023 15:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Spíš bych sázela na ty vředy. U plnokrevníka....

Ale pokud je to jen špatnou zkušeností Z MINULA (tj. ne neustále obnovovanou tím, že se různě dotahuje, podbřišník ho tlačí, má vředy apod.), tak se to dá vyřešit. Musíte mu z toho čištění na onom místě udělat příjemnou chvíli, možná čistit jiným čištěním, něčím jemnějším, podrbkat přitom na kohoutku, pochválit....

28.2.2023 08:07
Arbora

XXX.XXX.149.42

Gggtt1 napsal(a):
Dekuji za odpoved, taky jsem si rikala, ze to bude mit spojitost s podbrisnikem, da se to resit? Nebo se toho uz kun nezbavi?

Ako prvé by som vylúčila tie vredy.
S podbrušníkom sa dá pracovať, vymeniť model za nejaký anatomický, ideálne bez gúm, nedoťahovať na krv, atď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík