Všenky u oslíka - koupání v zimě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ed

28.2.2023 15:43
Ed

XXX.XXX.50.251

Čauky,

mám takový dotaz.. Mám koně a oslíka. Oslík se mi začal vydrbávat, myslela jsem že to je ze žrádla ale vydrávání pokračuje i přes změnu krmení. Veterinářka radí dát antiparazitku a vykoupat.. ale je zima a mrazy..

Když bych ho vykoupala, vysušila, dala si do stáje nějaká topidla a nechala je třeba 24 - 36h zavřený ve stáji, že by nemohli ven, jaká si myslíte, že je pravděpodobnost že mi nastydne?? Bojím se toho mám teď kolem sebe nějkou špatnou karmu co se týče zdraví zvířat a každý měsíc řeším nějaký problém..

28.2.2023 18:25
Horsana

XXX.XXX.40.140

Nastriekať antiparazitárnym Arpalitom, Offom, hocičím.
Srsť denne vyčesávať, najmä hnidy. Opakovať kým nebudú preč hnidy a žijúce parazity.

Najprv ale vyskúšať na malom kúsku kože, či nebude mať reakciu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2023 18:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ed napsal(a):
Čauky,

mám takový dotaz.. Mám koně a oslíka. Oslík se mi začal vydrbávat, myslela jsem že to je ze žrádla ale vydrávání pokračuje i přes změnu krmení. Veterinářka radí dát antiparazitku a vykoupat.. ale je zima a mrazy..

Když bych ho vykoupala, vysušila, dala si do stáje nějaká topidla a nechala je třeba 24 - 36h zavřený ve stáji, že by nemohli ven, jaká si myslíte, že je pravděpodobnost že mi nastydne?? Bojím se toho mám teď kolem sebe nějkou špatnou karmu co se týče zdraví zvířat a každý měsíc řeším nějaký problém..

My jsme vtírali Neostomosan houbičkou na nádobí.

Ty všenky jsou potvrzené? Viděla jste je?

Přidejte reakci

Přidat smajlík