Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2023 21:36
Mai <3

XXX.XXX.8.167

Dobrý den, prosím za jak dlouho se mam naučit klusat a potom sama ovládat koně? Jezdím pět měsíců a začala jsem se učit hned na druhé lekci klusat, jenže já vůbec necítím rytmus a tím pádem mi nejde ani vysedat. Jezdím jednou týdně. Trenér říkal rodičům že děti se klusat naučili třeba za 2-3 lekce, jenže já se vůbec neposouvám a ani nevím jak právě. Hledala jsem X videí a diskuzí o tom jak se to naučit a trenér říká že musím do rytmu ( což právě necítím 🥲 ) a nevím jestli to mám trenérovi říct. Moc bych byla ráda za nějaké tipy <33

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2023 07:40

Trenér tě nenechal ještě počítat? :-)

Rozhodně všechno řekni trenérovi. Jestli je to dobrý trenér, povzbudí tě, ukáže ti, co ses zatím už naučila, a třeba ti to i zvedne náladu :-)

Některé děti se to naučí rychleji, s některými jsem se trápila třeba deset lekcí.
Hodně záleží na tom, jak často jezdíš. Jestli jednou týdně, tak to bude trvat dvakrát déle, než kdybys jezdila dvakrát týdně.

Ale neboj, jednou to přijde. Není třeba o tom přemýšlet a není třeba rytmus kdovíjak hledat, tělo si ho najde samo, trenér by měl pomoci, a říkat ti, kdy máš jít nahoru a kdy dolů. Zařadit stehenní sed, aby sis uvědomila, kde je balanc a čím si pomůžeš při hledání rovnováhy.

Když už jsem byla vážně zoufalá, nechala jsem dítě vysedávat nejdřív v kroku, aby si uvědomilo, jak to funguje, ten sled pohybů. Když už to v kroku pochopilo, v klusu je to jen rychleji a navíc kůň pomůže člověku "nahoru" :-)

1.3.2023 09:00

Mai <3 napsal(a):
Dobrý den, prosím za jak dlouho se mam naučit klusat a potom sama ovládat koně? Jezdím pět měsíců a začala jsem se učit hned na druhé lekci klusat, jenže já vůbec necítím rytmus a tím pádem mi nejde ani vysedat. Jezdím jednou týdně. Trenér říkal rodičům že děti se klusat naučili třeba za 2-3 lekce, jenže já se vůbec neposouvám a ani nevím jak právě. Hledala jsem X videí a diskuzí o tom jak se to naučit a trenér říká že musím do rytmu ( což právě necítím 🥲 ) a nevím jestli to mám trenérovi říct. Moc bych byla ráda za nějaké tipy <33

Jedenkrát týdně je málo.

Kamarádka takové klienty ani nebere. Na rovinu jim říká, že při téhle frekvenci se nikam neposunou. Protože se těžko a pomalu vytvářejí pohybové stereotypy.

JanaJanaJanaJana

1.3.2023 09:35
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Trenérka je husa. Zaprvé pokud je to opravdu trenérka, nejsi první v jejích rukách, a ona musí ze zkušenosti vědět, že každý se jinak moc bojí (strach svazuje) a také je každý jinak pohybově nadaný. Další věc je i komunikace trenéra, někteří řvou a jsou nepříjemní a to také opravdu neposouvá. Každopádně tohle z videí nevyčteš a jak je výše napsáno, odbourá se to s větším počtem hodin strávených v sedle. Je to prostě pohybová znalost a znalost vlastního těla. 1krát týdně je málo, ale zase při dnešních cenách jezdeckých hodin málokdo dosáhne navíc.
Takže to chce trpělivost a jezdit, jezdit a jezdit. Prostě ti to třeba půjde pomaleji, to prostě není žádná ostuda. Nikdo se jako jezdec nenarodil a i zde hraje roli talent. Důležité je vytrvat, tělo se naučí a zvykne si. Jasně, že je to po lekci depka, ale když vytrváš, uvidíš, že za 2 měsíce už budeš jinde, dál, i s ježděním jednou týdně..

Přidejte reakci

Přidat smajlík