Barock pinto papiry

Barokní pinto
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2023 09:50

Dobrý den, jdu s dotazem ohledně holandských papíru na kobylu. Koupila jsem od paní 2,5 letou kobylu otec barock pinto a matka cob. Majitelka tvrdila ze papíry vyřizuje, tím pádem ji nemám ani prepsanou a mám jen kupní smlouvu. Nevěděl by někdo jak dále postupovat? Zda jde nějak zjistit jestli ty papíry fakt budou? Paní majitelka psala před 2 měsíci ze na ne čeká a teď přestala komunikovat úplně.

2.3.2023 10:30
evcusik

XXX.XXX.19.101

2,5 lety kůň musí mít papíry v cajku. Co jsou papíry? Myslíte původ nebo modrý průkaz?

Zavolala bych si na plemennou knihu, minimálně poradí pokud se v tom nevyznate (https://www.barockpinto.cz/index.php/kontakty)

Modrý průkaz snad musí mít už hříbě do 1.roku, ne?

PS: z barock pinto x cobik může být barock pinto? (jen dotaz na chovatele)

2.3.2023 10:45

Dle infa na vámi uvedeném webu zapíšou v podstatě cokoliv: "Koně vyhovující chovnému cíli BPS...."

2.3.2023 10:59
evcusik

XXX.XXX.19.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dle infa na vámi uvedeném webu zapíšou v podstatě cokoliv: "Koně vyhovující chovnému cíli BPS...."

achjo - hlavně fleky ...asi jsem měla serióznější smýšlení o BP ;D

2.3.2023 11:26

evcusik napsal(a):
achjo - hlavně fleky ...asi jsem měla serióznější smýšlení o BP ;D

Tak to já od vzniku tohoto "plemene" tedy rozhodně nikoliv. Na druhou stranu ještě pár desetiletí a třeba se to nějak ustálí a vytvoří se kvalitní chovná základna. Je to vše strašně mladé.

2.3.2023 11:44
evcusik

XXX.XXX.19.101

Tak to já od vzniku tohoto "plemene" tedy rozhodně nikoliv. Na druhou stranu ještě pár desetiletí a třeba se to nějak ustálí a vytvoří se kvalitní chovná základna. Je to vše strašně mladé.

ja myslela, že aspoň trošku "hrotí" původy - ať už frisany nebo teplokrevníky. Při bližším ohledání z toho mám pocit, že je to ani stejné brdo (chovatelsky) s irskými cobiky.

2.3.2023 13:04
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Dobrý den, jdu s dotazem ohledně holandských papíru na kobylu. Koupila jsem od paní 2,5 letou kobylu otec barock pinto a matka cob. Majitelka tvrdila ze papíry vyřizuje, tím pádem ji nemám ani prepsanou a mám jen kupní smlouvu. Nevěděl by někdo jak dále postupovat? Zda jde nějak zjistit jestli ty papíry fakt budou? Paní majitelka psala před 2 měsíci ze na ne čeká a teď přestala komunikovat úplně.

No jestli nemáte papíry od koně, tak doporučuji hodně rychle vrátit. Plemeno žádná sláva a bohužel se ho drží handlaci a jiní vykukove.
Přece chcete vědět jak je kůň očkovaný, odčervení atd.
Určitě je potřeba mít nějaký evidenční průkaz - u dovozů Vám určitě poradí co a jak na centrální evidenci ve Slatiňanech.
Navíc hrozí pokuty, jestli u nás není kůň vedený.

Přidejte reakci

Přidat smajlík