Moc bych chtěla radu zkušenějších jak se vám zdá toto sedlo jestli kobylce sedí? Vim že podbrisnik je krátký.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Posuňte tu podsedlovku v přední rozsose dovnitř a nahoru a HLAVNE dopředu.aby paspulka.nebyla pod polštářem.musi to hrozně tlačit.....sedlo vypadá že i sedí.ale nesáhla jsem si...
Moc děkuji za radu to jsem nějak v tom nadšení zapomela udělat. Přišlo mi že po vyjizdce měla i opoceni krásné jen tu pater suchou ale fotku jsem sem nedávala na té to vypadá jinak. Měla jsem 3 sedla na zkoušku a toto bylo nejlevnější nelíbilo se mi a nejvíc mi přijde že právě taky sedí. Tak moc děkuji

Moc si nefanděte , je to takové na hraně , sice polštáře pod posedlím sedí, ale sedlo bych šoupla malinko dozadu, tím i zápinky sedla půjdou dozadu a šikmo k podbřišníku, jde to částečně vyřešit tvarem podbřišníku. Musí být rovnoběžná lopatka a ramena výztuhy komory (to je to,co je v té malé kapsičce nahoře pod přední komorou)Trochu mám pocit, že přední komora je trochu vysoko...

Horsana
napsal(a):
Tak hlavne tie vankúše nie sú na taký široký chrbát, zozadu to dobre vidno, že sú uhlované inak, či to vidím iba ja?
Když to napíšete, tak to vidím. Přes toto rozhodně nejsem odborník.

Horsana
napsal(a):
Tak hlavne tie vankúše nie sú na taký široký chrbát, zozadu to dobre vidno, že sú uhlované inak, či to vidím iba ja?
Já si myslím, že to je přesně typ na široká-rovná záda, je to focené se stínem, ale ten pravý sedí dobře, sedlář s tím může pracovat, docpat / odecpat.
např. polštáře u sedel Prestige na takové koně nesedí.......obrázek zapůjčen z inzerce....
napsal(a):
Já si myslím, že to je přesně typ na široká-rovná záda, je to focené se stínem, ale ten pravý sedí dobře, sedlář s tím může pracovat, docpat / odecpat.
např. polštáře u sedel Prestige na takové koně nesedí.......obrázek zapůjčen z inzerce....
To je možné, preto sa pýtam, či to vidím iba ja, tieto 3D veci môj mozog nedokáže vyhodnotiť správne bez pomoci

etnies86
napsal(a):
mě přijde že ty polštáře uplně nesedí, že by byli spíš na užší typ.
Že byste potřebovala troch jiný typ, z fotky mi to přijde, že neleží celé na zádech nebo jak to říct
Mně to sedlo taky přijde úzké.
napsal(a):
Mně to sedlo taky přijde úzké.
Právě se v tom vůbec nevyznám. Bylo mi řečeno od paní co pasuje sedla že to by ani nevadilo že tam dám 4 prsty hlavně aby po boku od polštářů jsem dala 2 prsty. Když dám ruku pod polštáře tak sedí všude ale když ho posunu kousek dozadu tak už to vepředu nesedí

řešíte stále páteřní kanál, ten má být volný v každém případě, holkám jde o ty polštáře, zda nejsou blízko sebe.... a že je úzká komora. Sedlo je na vlně nebo nějaký vzduchový polštář , je to Loesdau?
napsal(a):
řešíte stále páteřní kanál, ten má být volný v každém případě, holkám jde o ty polštáře, zda nejsou blízko sebe.... a že je úzká komora. Sedlo je na vlně nebo nějaký vzduchový polštář , je to Loesdau?
Ano loesdau ryder de luxe, takže pokud by neseděli jen ty polštáře tak bych mohla nechat zkontrolovat sedlarem a ten by je vyplnil tak jak mají a mohlo by to sedět? Teda pokud to nezvedne ještě výš a sedlo by nesedelo už vůbec 🤔
janago

XXX.XXX.240.130
Připojuju se s názorem, pocitově se mi zdá, že polštáře vzadu spíš "stojí" a že by měly na koni víc "ležet". Že by měly být víc "naplacato" než "nastojato". Možná je to trochu optický klam - způsobený těmi šikmými švy zezadu. Pro ilustraci na fotce, kterou dávala verun - tak si představuju, že by polštáře měly sedět na rovném hřbetě. To, co máte na Frísákovi se mi zdá tvarované spíš pro nějaký střechovitější hřbet.

Já bych určitě byla pro nasedlání víc dozadu.
U polštářů mi přijde, že sklon mají dobrý, ale že samotné polštáře jsou příliš úzké. Měly by na takovém "stole" více rozkládat váhu, podle mého pocitu. Asi se shodnu s názory výše, jen trochu jinak formulováno.
No a vepředu je takto sedlo prostě úzké. Zboku kohoutku by neměla dosedat váha. Ta by měla sedět až na svalovině za lopatkou. Možná by se to posunutím dozadu trochu zlepšilo, ale moc bych to nehádala.
Tady se vám dva prsty zboku mezi kohoutek a komoru rozhodně nevejdou.
Jukněte tady, jak obrovská část kohoutku by správně měla zůstat volná:
https://www.kamir.cz/infoportal/pasovani-sedla-1-dil
https://www.kamir.cz/infoportal/pasovani-sedla-3-dil
Katrad
napsal(a):
Moc bych chtěla radu zkušenějších jak se vám zdá toto sedlo jestli kobylce sedí? Vim že podbrisnik je krátký.
Okrem spomínaných sedlových vankúšov sa mi zdá, že leží vpredu príliš na koni, že neprejdete otvorenou dlaňou od kohútika pozdĺž bočnice smerom dolu, tam by vás nemalo nič brzdiť, ani drhnúť.
Tak jsem to zkusila nasedlat trochu dozadu. Zda se vám to pořád špatné? 🤔

Co je v sedle za výplň, sedlo je na jedné straně víc nacpané, levý polštář víc nesedí...pokud je na vlně, asi bych nechala sedláře trochu polštáře odecpat, ale aby byla při pohledu z boku zadní rozsocha stále víš než přední, pojezdíte a necháte znovu zkontrolovat a třeba přicpat ...může se sesednout. Napasovat sedlo na frýse je peklo, co ?
fotka celého koně z boku by nebyla?
pokud je tam něco jako cair systém, tak ho vraťte...

Jestli je to úhlem? Přecpanýma polštářema, já mám Albiona SLK II a tato sedla obecně nemají tak nabušený polštáře, ono když dáte sedlo docpat jen tak, tak to sedlář, co koně nevidí prostě nacpe...s jedním Albionem se mi to stalo a to sedlář koně viděl a prodala jsem ho, sice mě přesvědčoval, že sedí, ale mě se to nelíbilo :-)
zadavatelka se ještě nevyjádřila, čím jsou polštáře plněné- zjistí to , pokud jsou vlnou (syntetická nebo přírodní), že zvedne bočnici sedla a úplně nahoře pod posedlím je v polštáři malý otvor a z toho může vyčuhovat vlna, dá se to tudy i trochu poopravit, že se nemusí sedlo rozešívat.
Já to sedlo Loesdau nemůžu nikde najít....
Ano sedlo je vyplněné vlnou. Chtěla bych zavolat přímo pánovi který jezdí k lidem a přímo pasuje na koníky ale jezdí až od dubna tak doufám že bude mít co nejdřív volný termín. Je pravda že když jsem v sedle i seděla tak ta levá strana se mi zdála divná že jsem měla pocit že se sedlo pretaci a přitom sedělo. Koupila jsem sedlo přes aasedla má to být stejný výrobce jako je fryso takže dělané na friske koně. Ale každý fris je jiný 😂😂😂já už si říkám že snad zkusím jezdit bez sedla 😁Albiona jsem take zkoušela a můžu říct že nam také celkem sedělo a je pravda že bylo dělané trochu jinak. Komora do U a polštáře vzadu více placete ale mě osobně se v tom nesedelo nejlíp možná i proto že jsem měla větší posedlí

Tak už volejte ať máte termín co nejdřív, z aasedel vám sedla někdo přijel zkusit? Tak vám musel i poradit s napasováním...optejte se jak je to s reklamací, pokud je levý polštář jiný, museli to vědět.
Edit: https://www.a-sedla.cz/drezurni-sedlo-ryder-ryder-elk-de-luxe-jdwow
:-) to je přímo ono, že, tak sedlo s vlnou na posedlí bych si nekoupila, je křivé.
napsal(a):
Tak už volejte ať máte termín co nejdřív, z aasedel vám sedla někdo přijel zkusit? Tak vám musel i poradit s napasováním...optejte se jak je to s reklamací, pokud je levý polštář jiný, museli to vědět.
:-) to je přímo ono, že, tak sedlo s vlnou na posedlí bych si nekoupila, je křivé.
Pani mi řekla že už nejezdí jen sedla půjčuje a prodává a právě mi dala kontakt na pana Otavu. Ach jo takže zase špatné sedlo

napsal(a):
Jj, je křivé od nasedání.
Proto je ten pravý polštář placatější.
Zepředu od rozsochy je na stojanu vidět, že je placatější i ten polštář pod přední rozsochou.
No a zadní rozsocha při pohledu shora je celá vyosená, vykroucená, jak se za ní lidi přitahovali (proto ta volná kůže na posedlí) - to je škoda, protože kdyby byla sesedlá jen výplň v polštáři, sedlář by s tím mohl cos udělat...
Tazatelko neházejte flintu do žita, zkuste najít stejný typ sedla, pouze nezkřivený Jak jste to nasedlala více dozadu, už to na mě dělá daleko lepší dojem, a mám za to, že sedlář by pak uměl upravit k ještě lepšímu výsledku.
napsal(a):
Jj, je křivé od nasedání.
Proto je ten pravý polštář placatější.
Zepředu od rozsochy je na stojanu vidět, že je placatější i ten polštář pod přední rozsochou.
No a zadní rozsocha při pohledu shora je celá vyosená, vykroucená, jak se za ní lidi přitahovali (proto ta volná kůže na posedlí) - to je škoda, protože kdyby byla sesedlá jen výplň v polštáři, sedlář by s tím mohl cos udělat...
Tazatelko neházejte flintu do žita, zkuste najít stejný typ sedla, pouze nezkřivený Jak jste to nasedlala více dozadu, už to na mě dělá daleko lepší dojem, a mám za to, že sedlář by pak uměl upravit k ještě lepšímu výsledku.
Moc vám všem děkuji za rady. Pana sedlare jsem uhnala přijede v pátek a s paní jsem se domluvila že by šlo vyměnit. Moc vám všem děkuji za naše názory a dám vám vědět jak jsme dopadli

Nové posedlí cca 6 tisíc, nedávno jsem to poptávala, ale tady to nemá cenu je pravděpodobně zkřivená dřevěná kostra, jestli jde někdy narovnat, nevím...
napsal(a):
Aha, tak tu na týchto foto to dokonca vidím aj ja, že je to krivé :/
Tak dávám zprávu po kontrole sedlarem nam sedlo nesedelo a napasoval nam equipe emporio. Je to sedlo sice na latexovych polštářich ale prý ji krásně sedí. Zkoušeli jsme i Albiona, euroriding titan, prestige... Ale žádné nesedelo. Takže vám všem moc děkuji za rady.

No jo, jenže z fotek je to na prd, sedlo leží křivě (to už bylo dotažené, nebo je koník asimetrický v osvalení? ) latexové polštáře se spíše přizpůsobí původnímu koni (když je sedlo nové) a pak už jsou vytvarované podle zad toho koně a napasovat je na jiného ? když se latex tak snadno a rychle nepoddá? Asi se to pak i obtížně prodává dál , tak ho sedlář nadělil někomu , kdo o tom nemá páru. Nebylo i podstatně dražší? Seděla v tom sedle zadavatelka? Vím, že sehnat sedo na koně a i zárověň pro sebe je prekérka. Koni sedí , jezdci ne, a naopak.
napsal(a):
No jo, jenže z fotek je to na prd, sedlo leží křivě (to už bylo dotažené, nebo je koník asimetrický v osvalení? ) latexové polštáře se spíše přizpůsobí původnímu koni (když je sedlo nové) a pak už jsou vytvarované podle zad toho koně a napasovat je na jiného ? když se latex tak snadno a rychle nepoddá? Asi se to pak i obtížně prodává dál , tak ho sedlář nadělil někomu , kdo o tom nemá páru. Nebylo i podstatně dražší? Seděla v tom sedle zadavatelka? Vím, že sehnat sedo na koně a i zárověň pro sebe je prekérka. Koni sedí , jezdci ne, a naopak.
Kobylka zrovna stala křive. Má špatně nasvalena záda. Sedla jsem měla půjčené panu sedlarovi bylo jedno jaké sedlo si koupím. Šel jen podle toho jaké ji sedlo. Ostatní právě nesedlo ani jedno. Ještě euroriding titan ale ten by musel prý vzadu trochu více vycpat a to už by prý bylo moc a toto sedlo ji sedlo prý úplně perfektně nikde netlacilo. Já se potom projela pro mě snad asi taky zatím druhé nejlepší sedlo ve kterém jsem seděla. První byla buttera ale nechtěla jsem bezkostru. Sám sedlar říkal že ty latexové polštáře nemá rád že s nimi nejde pracovat takže musím takhle kobylku udržovat jinak potom zase řešit jiné sedlo

Katrad
napsal(a):
Kobylka zrovna stala křive. Má špatně nasvalena záda. Sedla jsem měla půjčené panu sedlarovi bylo jedno jaké sedlo si koupím. Šel jen podle toho jaké ji sedlo. Ostatní právě nesedlo ani jedno. Ještě euroriding titan ale ten by musel prý vzadu trochu více vycpat a to už by prý bylo moc a toto sedlo ji sedlo prý úplně perfektně nikde netlacilo. Já se potom projela pro mě snad asi taky zatím druhé nejlepší sedlo ve kterém jsem seděla. První byla buttera ale nechtěla jsem bezkostru. Sám sedlar říkal že ty latexové polštáře nemá rád že s nimi nejde pracovat takže musím takhle kobylku udržovat jinak potom zase řešit jiné sedlo
A nebylo by lepší vyřešit nejdřív ta špatně nasvalená záda?

No, právě, nejlepší je sedlo pasovat na střední nebo lepší osvalení... To mi řeklo několik lidí "z branže" (sedláři, fyzio).
Až dosvalíte, budete muset tak jako tak hledat jiné sedlo.
Neuměl by sedlář k tomuhle sedlu prostě udělat polštáře nacpané něčím normálním? Aby se s tím dalo pracovat? Vida, na to se sedláře musím zeptat... jestli u koženého sedla jde prostě odpárat stávající polštáře vycpané kdovíčím a ušít nové a přišít k sedlu...
Jinak mi přijde také fajn, jen mi vzadu v hlavě trochu bliká otazník u toho vyvážení - viděla bych nejhlubší bod posedlí více vepředu... ale třeba zkresluje úhel fotky nebo postoj koně, to jen že tady na to bych se asi sedláře zeptala...
napsal(a):
No, právě, nejlepší je sedlo pasovat na střední nebo lepší osvalení... To mi řeklo několik lidí "z branže" (sedláři, fyzio).
Až dosvalíte, budete muset tak jako tak hledat jiné sedlo.
Neuměl by sedlář k tomuhle sedlu prostě udělat polštáře nacpané něčím normálním? Aby se s tím dalo pracovat? Vida, na to se sedláře musím zeptat... jestli u koženého sedla jde prostě odpárat stávající polštáře vycpané kdovíčím a ušít nové a přišít k sedlu...
Jinak mi přijde také fajn, jen mi vzadu v hlavě trochu bliká otazník u toho vyvážení - viděla bych nejhlubší bod posedlí více vepředu... ale třeba zkresluje úhel fotky nebo postoj koně, to jen že tady na to bych se asi sedláře zeptala...
Sedlar právě u ostatních sedel co zkoušel tak říkal že ten nejnižší bod byl špatně že by musel vzadu polštáře nejmíň o 2 až 3 cm zvednout a to by bylo moc a toto právě sedělo tak jak mělo. Asi jsem to špatně vyfotila. Fotila jsem na rychlo a ani se nepodívala jak kobylka stojí.ja mam kobylku jen tak pro občasnou jízdu do lesa. Sedlar říkal že presival polštáře ale nevim jestli nemyslel jen i sedla na vlně a to říkal že mu zabralo jen 6 h jeden polštář takže jsem pochopila že by to asi finančně vyšlo draho. Ale napadlo mě to taky kdyby sedlo pak nesedelo jestli by šlo jen ty polštáře vyměnit. Protože mě se v něm sedí opravdu dobře

Katrad
napsal(a):
Sedlar právě u ostatních sedel co zkoušel tak říkal že ten nejnižší bod byl špatně že by musel vzadu polštáře nejmíň o 2 až 3 cm zvednout a to by bylo moc a toto právě sedělo tak jak mělo. Asi jsem to špatně vyfotila. Fotila jsem na rychlo a ani se nepodívala jak kobylka stojí.ja mam kobylku jen tak pro občasnou jízdu do lesa. Sedlar říkal že presival polštáře ale nevim jestli nemyslel jen i sedla na vlně a to říkal že mu zabralo jen 6 h jeden polštář takže jsem pochopila že by to asi finančně vyšlo draho. Ale napadlo mě to taky kdyby sedlo pak nesedelo jestli by šlo jen ty polštáře vyměnit. Protože mě se v něm sedí opravdu dobře
Fajn. Ale já bych myslela i na zdraví toho koně. Viz výše.